Kitaplar, çocukların zihinsel, duygusal, sosyal yönden gelişimine büyük katkı sağlayan eğitim araçlarıdır. Çocuk ve kitap okuma ilişkisi makalemizde kitap okumanın faydaları hangileridir? çocuğa ne gibi kazanımlar sağlar konularına yer verdik.

Kitap okuyan çocuk daha fazla kelime hazinesine sahiptir, konuştuğu zaman kendini daha iyi ifade eder.
Kitaplar çocukların hayal gücünü zenginleştirir ve onların daha üretken, yapıcı ve pratik fikirlere sahip çocuklar olmalarına yardımcı olur.

Kitapla meşgul olan, faydalı kitapları okuyan çocuk yaramazlık yapmaz, sessiz sakin bir şekilde vaktini güzel bir şekilde değerlendirmiş olur.
Kitap okuyan çocukların ufku genişler, olaylara daha geniş perspektiften bakarlar ve kararlarını bu şekilde verirler.
Kitap okuyan çocuk sürekli kelimelerle haşır neşir olur, onları sever, kendine kelimelerden oluşan bir dünya kurar ve bir süre sonra yazmaya da heves edip,
kendi hikayelerini yazabilir.
İyi kitap iyi arkadaştır,çocuk kötü ortamlarda kötü arkadaşlarla vaktini geçireceğine okuyarak zamanınını kıymetlendirir.

Çocuğa Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmanın Yolları Tıklayınız

cocuk_ ve_kitap (3)
Kitap okuyan çocuklar, okudukları hikayelerdeki kişilerin hayatlarını öğrenip başkalarının yaşadığı olaylardan tecrübe sahibi olur.
Günümüzde ekonomik olarak iyi bir konuma gelebilmek için diploma şarttır.
Kitap okuyan çocukların okul başarılarının artışında da kayda değer bir değişme söz konusudur.
Hobiler edinmek, faydalı bir şeylerle meşgul olmak kişinin stresini alan, onu rahatlatan yöntemlerdendir. Kitap okumak da çocuğu rahatlatır, üzerindeki negatif enerjilerden arınındırır.
Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda kitap okumanın IQ’yü 6 puan kadar daha yükseltebildiğini gösteriyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.