Hamilelikte karın ağrısı şikayeti sıklıkla meydana gelmektedir. Bu sorun beslenme düzeni zayıf olan kişilerde daha da sık bir biçimde tekrarlamaktadır. Karın ağrısı sorununu çözebilmek için midenizi dinlendirecek olan besinleri tercih etmelisiniz.

Süt ve Süt Ürünleri: Karın ağrısı ve gaz sorunundan şikayetçi olan kişilerin kesinlikle süt ve süt ürünü tüketmemesi gerekmektedir. En azından belirli bir süreliğine bu ürünleri hayatınızdan çıkarmalısınız. İlla tüketmek isteyen kişilerin laktozsuz süt tercih etmesi gerekmektedir. Bu sütler mideyi çok daha az rahatsız etmektedir.

Mide Bulantısına Karşı Düzenli Beslenme

Hamilelikte mide bulantısı hormonal sebepler ile meydana gelmektedir. Özellikle hamileliğin ilk aylarında sıklıkla meydana gelen sorunlardan bir tanesidir.

  • Mide bulantısı hormonal sebepler ile meydana gelse de doğal önlemler ile bu bulantıları en aza indirme olanağınız bulunmaktadır.
  • Örneğin bolca su tüketmek hamile kadınların atabilecekleri en iyi adımların başında gelmektedir.
  • Ayrıca beslenme sistemlerine meyve ve sebzeleri seçerek koymaları gerekmektedir. Örneğin şeftali ve kayısı gibi meyvelerin sindirim sistemini direkt olarak etkilemesi sebebi ile daha dikkatli tüketilmesi lazımdır.

Hamilelikte Beslenme Düzeni Hakkında İpuçları | 1

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir sorusunun yanıtı her kadında değişim göstermektedir. Mide bulantısının yoğun olduğu haftalarda her kadın genellikle sadece bir besin üzerinden seçim yapmaktadır. Bazıları bolca tuzlu yerken bazıları da balık ya da et ürünlerine odaklanmaktadır.

Mide Yanmasına Karşı Önlemler

Hamilelikte mide yanması da en az mide bulantısı kadar sık görülmektedir. Olabildiğince bol sıvı tüketerek ve asit odaklı olan besinlerden uzak durarak mide yanmalarını en aza indirebilirsiniz. Hamilelikte günlük beslenme ağı düzgün oluşturulursa mide yanmalarına ve mide bulantılarına karşı dilediğiniz gibi çözüm bulabilirsiniz.

Hamilelikte dondurma yemek zararlı mı? Tıklayın !

Hamilelik Öncesi Bebeğin Cinsiyetini Belirleme Yöntemleri Tıklayın !

Hamilelikte Temel Besin Kaynakları Tıklayın !

Hamilelikte Bebeğin Zeka Gelişimini Etkileyen Yiyecekler Tıklayın !

Hamilelikte neler yenmeli? Neler yenmemeli Tıklayın !