Hamilelikte nar yemek ve nar suyu içmenin faydaları ve zararları hamilelerin sıkça merak ettiği iki husus olarak göze çarpmakla beraber nar meyvesi hamileler için önerilen meyvelerden birini oluşturmaktadır. Hamilelikte anne ve bebeğin ihtiyaç duyduğu bileşenlerin önemli bir kısmının bulunduğu nar meyvesinin yenmesi ve suyunun içilmesi oldukça faydalıdır. Bu noktada sadece etkilerinin tam olarak bilinmemesi nedeniyle nar özüne ihtiyatlı davranmakta fayda vardır. Özetle hamilelikte nar düşüğe neden olur mu sorusuna bilimsel anlamda olumsuz bir yanıt vermek mümkün değildir. Bu zamana kadar böyle bir durumun yaşandığı rapor edilmemiştir.

Hamilelikte Nar Suyu İçmek Ve Nar Yemenin Faydaları Zararları | 1

Vitamin İhtiyacını Karşılayan Önemli Bir Meyve

Hamilelikte annenin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin alınmasında nar ve nar suyu oldukça önemlidir. Özellikle ikinci ve üçüncü trimesterde İbrahim Saraçoğlu hamilelikte nar yemek ile alakalı annenin alması gereken kalori miktarına ek olarak ihtiyaç duyduğu 300 kaloriyi ağır besinler yerine sebze ve meyveden sağlanması tavsiye edilmektedir. Bu konuda nar oldukça faydalı besinlerden biridir.

Hamilelikte Nar Suyu İçmek Ve Nar Yemenin Faydaları Zararları | 2

Nar Yemek Ve Nar Suyu İçmek Zararlı Mı?

Nar yemek ve nar suyu içmek ile alakalı bilimsel anlamda bir veri bulunmamakla birlikte hamilelikte nar yemek bebekte lekeye neden olur tarzı bir durum da mümkün değildir. Günlük bir bardak nar uyu veya orta bir boy nar yenmesinde bir sakınca bulunmamakta, hamilelikte alınan her bir besin gibi nar tüketiminde de aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.

Gebelikte NAR zararlı mı? Tıklayın !

Hamilelikte Nar Yemek Bebekte Leke Yaparmı ? Tıklayın !

Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !

Hamilelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Hamilelikte Yapılmaması Gereken 13 Şey Tıklayın !