Doğum sonrası depresyon yada diğer ismiyle lohusa depresyonu belirtileri nelerdir? Eskilerin 40 çıkmasını bekleme geleneğinin bir nedeni varmış meğer.

Dünyanın en güzel duygularından biri olan annelik tam anlamıyla doğumdan sonra başlıyor. Yeni annenin bu hayata alışabilmesi küçük bir bebğin sorumluluğunu üstlenmesi, emzirmesi, vücudundaki değişikliklere uyum sağlayabilmesi elbetteki çok zordur. Her anne adayı doğumdan sonra yeni başladığı bu dönemde bazı psikolojik sorunlar yaşayabilir.

Lohusa Depresyonu | 1

Bu dönemde anne adayına destek Depresyona kadar giden bu durumun belirtileri nelerdir.

Doğum Sonrası Depresyonu Belirtileri
Bebeği emzirmek istememe,
Yetersizlik duygusu,
Devamlı ağlama isteği,
Eş yada aile bireyleri ile şiddetli tartışmalara girme,
İştahta normal üstü artış yada yemek yiyememe,
intihar dürtüsü,
Bebekten uzak kalma yada bebeğe zarar verme düşüncesi,
Doğum sonrası her annenin desteğe ihtiyacı vardır. Geçmişinde depresyon yada panik atak gibi rahatsızlıkları bulunan annelerin yakınlarının daha dikkatli olması gerekmektedir. Eskilerin bir geleneği olan bebeğin 40 günlük olana kadar annenin ve bebeğin yalnız bırakılmaması aslında doğum sonrası depresyonu önlemeye yöneliktir.

Depresyon belirtileri doğumun hemen ardından kendisini gösterebilir yada birkaç hafta sonrasında ortaya çıkabilir. Anne adayı ciddi bir sorun yaşıyorsa uzman bir doktora başvurmak gerekmektedir.