Meyveler her ne kadar çok sağlıklı olsalar da içlerinde çok fazla doğal şeker bulunduran ve bunların fazla tüketildiği takdirde vücutta yağ depolamasına sebep olurlar. Bazı meyveler ise tam tersi etkiye sahip olup yağ yakıcı özelliği vardır.

İşte o onlar…

Avokado: Omega 9 yağ asitleri açısından zengin olan avokado, metabolizmayı hızlandırır ve yağların enerjiye dönüştürülmesini destekler.

Hindistancevizi: İçinde bol miktarda bulunan zincir trigliseritler, karaciğerin metabolizma hızını %30 arttırır. Ayrıca tok kalmanızı sağlar.

Limon: Karaciğeri temizleyen limon vücudu alkalize etmede de etkilidir. Karaciğer sağlığına iyi gelmesi sebebiyle vücudun yağları sindirme ve yakma hızını destekler.

Greyfurt: Bir çok araştırmada görüldüğü üzere greyfurt yağların yok edilmesinde muazzam etki yaratır. Johns Hopkins Üniversitesi’nden uzmanlara göre günde 1 adet greyfurt yiyen kadınlar, hayatlarında başka hiç bir değişik yapmadan 13 hafta sonunda 1 kilo vermiştir.

Domates : C vitamini deposu olan domates, amino asit üretimini destekler. Araştırmalar bu aminoasitlerden bazılarının yağ yakma kapasitesini arttırdığını göstermektedir.