Daha hızlı kilo verebilmek için diyette öğün atlamak doğru mu? Diyetteyken daha az kalori alımı için genellikle sabah kahvaltısı atlanabiliyor. Bu durumun zararları nelerdir?

Diyette Öğün Atlamak Doğru Mu?

İster belirli bir diyet programı uyguluyor olun. İstersenizde diyet yerine kilo verebilmek için daha az yemeye dikkat ediyor olun. İnsan vücudu sabah uyandığı andan itibaren uzun saatler aç kaldığı için güçlü ve sağlıklı enerji kaynağına ihtiyaç duyar.
Diyette almanız gereken günlük kalori hesabını düşürmek isterken açlık krizlerine neden olabilir ve bir süre sonra dayanamayıp almanız gerekenden daha fazla kalori alımına neden olabilirsiniz. Diyetlerde uzun süreli açlıklar diyetin motivasyonunu düşürür ve uzun vadeli kilo verme programlarında sorun oluşturabilir.

Diyette Öğün Atlamak Doğru Mu? | 1

Diyetinizde yapmanız gereken öğün atlamak olmamalıdır. Uzun süreli açlıklar yağ değil kas kaybına neden olacaktır. Normal beslenme programına döndüğünüzde ise veridiğiniz kiloları hızla geri alırsınız. Vücudunuzda oluşan kas kayıpları kendinizi daha kötü hissetmenize neden olacaktır.

Diyette az kalori alınırken öğün atlamak gün içerisinde daha yorgun ve bitkin olmanıza neden olacaktır. İdeal diyet programlarında ise ara ve ana öğünleri kendinize uygun olarak ayarlamalı ve sağlıklı kilo verebilmek için öğün atlamaktan kaçınmalısınız.