Doğum kilolarından kurtulmak düzenli ve dengeli beslenme ile sporun bir arada yapılması sonucu mümkündür. Özellikle düzenli uykunun bu konuda payı çok büyüktür. Kadınlar için sürekli olarak sorun çıkaran fazla kilolar, özellikle hamilelikten sonra sağlıksız boyutlara gelmektedir. Bu nedenle kadınların doğumdan itibaren kilo verme çalışmalarına başladığı görülür. Doğum sonrası kilo verme teknikleri içinde spor, düzenli beslenme ve uyku büyük önem arz eder.

Doğum Sonrası Kilo Vermek

Kadınlar sıklıkla birbirlerine doğum sonrası nasıl kilo verdiniz sorusunu yönelterek doğum sonrası kilo verme taktikleri öğrenmeye çalışır. Ancak uzmanlara göre, doğum kilolarını vermek, hamilelik döneminden başlar. Hamilelik döneminde de sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi, sağlıklı kilo alımı sınırlarında kalınması bu konuda önem arz eder. Bunun yanında sezaryenden sonra kilo vermenin daha zor olduğu bilinmektedir.

Doğum Sonrası Nasıl Kilo Verilir? | 1

Doğum Kilolarını Vermede Neler Etkilidir?

Doğum kilolarını verirken en büyük etmenler uyku ve yemektir. Bunların etkileri ve diğer unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Uyku: yemek ile uyku arasındaki ilişki bilinmekte iken, emzirme sürecindeki hormonlar nedeniyle bu ilişki daha sıkı hale gelir. Az uyuyan anne daha fazla yer ve kilo alır.
  • Düzenli cinsel ilişki: Cinsel ilişkinin kilo vermedeki etkisi bilinse de, doğum sonrası bu etki artar.
  • Spor: spor yapan annelerin daha hızlı kilo verdiği ve daha sıkı bir vücuda sahip olduğu görülmüştür.
  • Emzirme: Emziren annelerin daha kolay kilo verdikleri görülmüştür. Ancak annenin hormonal dengesizlik kaynaklı tatlı krizlerine dikkat etmesi gereklidir.

Emziren Anneler İçin Diyet İle Haftada 2 Kilo Tıklayın !

Emziren Annelerin Birlikte Zayıflama Deneyimleri

Hamilelik Sonrası Diyet Listesi Tıklayınız

Hamilelik Kiloları Nasıl Verilir? Tıklayınız

Hamilelik Sonrası Kilo Verme Yolları Tıklayınız