Dukan Diyeti meyve, nişastalı sebzeler, baklagiller ve tam tahıllar dahil olmak üzere tüm karbonhidrat alımını sınırlandırarak yüksek proteinli gıdaları tüketmek üzerine dayanır. Dukan diyeti örnek diyet listesini bu makalemizde bulabilirsiniz.Atkins diyeti aksine, dukan diyetinde balık, kümes hayvanları ve az yağlı süt ürünleri gibi yağ oranı düşük protein kaynaklarına yer almaktadır.Dukan diyetinde tavsiye edilen yiyecekler; yağsız sığır eti, dana eti, tavuk karaciğeri, tavuk göğsü, hindi, balık, yağsız yoğurt, az yağlı süzme peynir, yağsız süt. yumurta akı, yeşil sebzeler, soğan, otlar ve baharatlar, hardal, şekersiz ketçap, yulaf kepeği, kahve, çay, diyet soda.Dukan Diyeti on yıl önce Fransız beslenme uzmanı ve tıp doktoru Pierre Dukan tarafından geliştirilen ve liste yayınlandığından itibaren müthiş talep gören bir diyet olmuştur.

İstatistiklere göre Giselle Bundchen, Jennifer Lopez gibi ünlü yıldızlarda dahil, yalnız Fransada 1,5 milyon kadın bu diyeti uyguladı.

Dukan Diyeti Örnek Diyet Listesi
kahvaltı

160 gram yağsız lor peyniri
1 dilim hindi
Yağsız süt ve kalorisiz tatlandırıcılı kahve veya çay

Sabah Snack
100 gram yağsız yoğurt

Öğle yemeği
Balık
mantar dolması
Café krem

Öğleden sonra Snack
1 dilim hindi
(2 yemek kaşığı yulaf kepeği ile yapılan) Yulaf kepeği gözlemesi

Dukan Diyetinde Neler Yenir? Tıklayınız

Akşam yemeği
Sığır kebabı
Kabak çorbası

tatlı
yüzen ada tatlısı

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.