İskandinav ülkelerinin beslenme sistemleriyle geliştirilen Nordic diyeti, sağlıklı yaşam diyetlerinden biridir. İsveç diyeti olarak bilinen Nordik, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi ve sağlıklı yaşam sağlamak için uygulanan bir diyet türüdür.

Nordik Diyeti; yüksek tansiyon, tip 2 diyabet ve obezite gibi sorunların önlenmesinde ideal ve uygulaması zor bir diyettir.

İskandinavların Popüler Diyeti, Nordik Diyeti Nasıl Yapılır? | 1

Nordik Diyeti Nasıl Yapılır?

İsveç diyeti, az pişmiş yemeklerle ön plana çıkmaktadır. İnsülin hassasiyetini iyileştirmeye yardımcı olan diyet, sağlıklı zayıflama ve hızlı kilo verme yöntemi olarak uygulanır.

bu diyette yiyecekler genellikle buğulama ve haşlama türünde tüketilir. Düşük ısı formülleriyle az pişirme yapılarak, besin değerleri korunuyor.

Protein ve lif açısından zengin Nordik diyeti, kilo kontrolü ve zayıflama sonrasında hızlı kilo almamak için de idealdir. Uzman kontrolünde yapılması gereken programlardan biridir.

Sebzelerden alınan kalori maksimuma çıkarılırken, etten alınan kalori minimuma indirilir. Bu diyette doymamış yağ, besinsel lif, mineral ve vitamin takviyesi arttırılır ve istenildiği kadar tüketim sağlanabilir. Cildi ve iç organları da yenileyen besinlerle, güçlü bir diyettir.

İskandinav diyeti uygulamanın temel yolları Tıklayın !