Başarılı stratejilere bağlı kalarak daha kolay kilo verebilirsiniz!

Kendinize olası hedefler seçin. Mesela her gün sebze meyve yeme alışkanlığı edinmek veya haftada 3 gün yürüyüş yapmayı hayatınıza yerleştirmek gibi… Her ulaştığınız hedefi bir başarı görün ve yenisini ekleyin.

Başarınızı ödüllendirin. Kendinizi teşvik etmek ve motivasyonunuzu devam ettirmek için arada kendinize ödül verin. Sinemaya gitmek, masaj yaptırmak gibi… Koca bir dilim pasta bu ödüller arasında değil elbette

Ne yediğinizi bilmek, yememeniz için frene basmanızı sağlar. Yediklerinizi ve içtiklerinizi günlüğünüze yazın. Kendinize karşı dürüst olun.

Her sabah tartıya çıkmanız doğru değil. Kilo takibinizi haftada bir veya iki gün yapın. Mümkünse sabah aç karnına tartılın.

Kendinize karşı olumlu düşünün ve konuşun. Kötümser fikirlerden, kötümser tavırlardan uzak durun. Kendinizi hep olumlu motive edin.

Sorunlarla ve stresle başa çıkmak için yemek yemekten başka bir yol bulun. Meditasyon, hobi gibi uğraşlar edinin

Yeme şeklinizi değiştirin. Daha az yemek için önden kocaman bir bardak su için. Daha yavaş çiğneyin. Dikkat dağıtan şeylerden uzak durun.

Tabakalarınızı ve porsiyonlarınızı kontrole din. Salata ve haşlanmış sebzeleri büyük tabaklara koyun. Ancak bir öğünde bir tabak tüketecekseniz, küçük tabak tercih edin.