En çok kilo verdiren yiyecekler sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz ! Normalde yediklerinizi daha sağlıklı yiyeceklerle ve düzenli beslenme ile kısa bir süre içinde bel bölgenizde ki değişikliği fark edin!

Kilo kaybetme süreci bazıları için çok zorlu bir yolculuk olabilir. Bir çok insan kilo vermeye çalışırken yemek seçiminde çok fazla yanlışlıklar yapar.Size hızlı kilo vermeniz için vaatler veren sayısız geçici diyet olmasına rağmen üzücü bir gerçek var ki o da kilo kaybettirmeyi sağlayan mucize bir formül bulunmamaktadır.

Kilo verdiren programların hepsi sağlıklı yemek, düşük kalorili yiyecekler gerektirmemektedir, ama egzersiz ve disiplin gerektirirler.

Açlıktan ölmeden kilonuzu korumak için vitamin ve besin değeri yüksek ve aynı zamanda sizi tok tutacak lifli yiyecekleri seçmelisiniz. Alışveriş sepetinizi bu tür yiyeceklerle doldurarak kilo verme programınızda olumlu sonuçlar elde etmekle kalmaz aynı zamanda hayatınızın geneline de bunu taşırsınız.

diyet programınızda basit değişiklikler yaparak birkaç ay içinde büyük gelişme kaydettiğinizi fark edeceksiniz. Bu, bir tabak yemeği başka bir alternatifle değiştirmek kadar basittir ve diyetinizde ilerledikçe daha sağlıklı olmanızı sağlar.Hangi Yiyecekler Zayıflatır ? – Hızlı Kilo verdiren yiyecekler 

ŞEKERSİZ MISIR GEVREĞİ

Kahvaltıda şekersiz mısır gevreği yemek muhtemelen diyetinize lif eklemenin en kolay yoludur. Dikkat ederseniz liften, sıklıkla kilo vermenize yardımcı besin olarak bahsedilmektedir. Bunun nedeni lifli gıdaların sizi tok tutmasıdır böylece çok fazla yemek yeme dürtünüzü engellemiş olursunuz. Ancak kilo kaybettirmesinin yanı sıra lifli gıdaları yemenin sağlık açısından da faydaları önemlidir. Vücudun parçaladığı protein, yağlar ve diğer karbonhidratların aksine lif, bitkilerden alınan vücudumuzun parçalayamadığı özel bir karbonhidrattır. Bu nedenle bunları yediğimiz zaman değişime uğramadan midemizden geçerler. Bunun sağlık açısından yararı, sindirim sistemimizdeki karsinojen gibi sağlıksız şeyler liflere tutunur ve hızla kolonlarımıza doğru ilerler, bu da kolon kanseri gibi hastalıkları önler. Aynı zamanda kolestrolün vücuttan atılmasına yardımcı olur, kalp rahatsızlıkları riskini azaltır. Yüksek oranda lif içeren meyve katkılı mısır gevreği yiyerek günlük lif ihtiyacınızı karşılarsınız.

GREYFURT

Kilo vermede diğerlerine göre büyük avantajları olan bazı meyveler vardır. Greyfurt gibi meyveler sadece lif açısından zengin değildirler aynı zamanda diyetiniz için önemli olmalarını sağlayan kilo kaybını tetikleyici niteliklere sahiptir. Araştırmalara göre greyfurt yağı ve karbonhidratları depolayan enzimleri bloke edebilmektedir, böylece vücudumuz yağları daha hızlı yakar. Greyfurt yüksek oranda life ve düşük glisemik yüke sahiptir. Glisemik yük, gıdaların karbonhidrat içeriği ve vücudumuzdaki kan şekeri seviyesi üzerindeki etkisini baz alan besin sıralamasıdır. 10’un altındaki glisemik endeks düşük olarak kabul edilir ve bu düşük glisemik besinler kilo kaybetmemize yardımcı olurlar. Yarım greyfurtun glisemik endeksi 6’dır, bu da onu diyetinize dâhil edeceğiniz ideal bir meyve yapmaktadır. Greyfurt aynı zamanda yüksek oranda su içerir ve vücudunuza ne kadar su alırsanız o kadar sağlıklı olursunuz. Bu lezzetli meyveyi tek başına yiyerek ya da salatalarınıza ve meyveli buzlu içeceklerinize ekleyerek diyetinizde kullanabilirsiniz.

PATATES

Patatesi bu listede görmek sizi şaşırtmış olabilir. Ancak benim bahsettiğim patates kızartması ve patates cipsi değil. Patatesin neden şişmanlattığı ile ilgili asıl problem pişirilme şeklidir. Patatesi kızartmak yerine fırınlayarak ya da haşlayarak pişirmek diyetinize sağlıklı bir ilave olacaktır.Patates %99,9 yağsız ve %100 kolestrolsüzdür. Yüksek oranda su içerir ve düşük kalorilidir, ayrıca kabuğuyla yenildiği zaman özellikle besin değeri açısından zengindir. Ek olarak B, C vitamini, potasyum ve protein yüklüdür. Bunun yanı sıra protein kas yapmanıza yardımcı olacak ve karbonhidratlar size enerji verecektir. Eğer vücut çalışıyorsanız buna rağmen diyet yapan birçok insan gibi açlıktan ölüyormuş gibi ve güçsüz hissetmezsiniz. Kolay bir patates yemeği için patatesi bir folyoya sarın ve fırında pişirin. Üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirin, biberiye ve kekikle tatlandırın.

SARDALYA

Süpermarketlerin bu temel yiyeceğinin kilo kaybettirme de çok fazla yararı vardır, kilo verirken aynı zamanda sağlıklı kalırsınız. Sardalyalar sağlıklı olarak kabul edilen ve kalp için yararlı olan omega 3 yağ asitleri açısından zengindir. Yeni araştırmalara göre omega 3 yağ asitlerinde ki artış leptin seviyemizi dengelemektedir. Leptin, beynimize yağları yakmasını ve iştahımızı bastırmasını söyleyen hormondur. Stresli ve sağlıksız bir diyet leptin seviyemize çok fazla zarar vermektedir ve dengesinin bozulmasına neden olmaktadır bu da daha fazla kilo almamızı sağlar. Sardalya gibi yiyecekleri daha çok yiyerek leptin seviyemiz en ideal seviyesinde çalışır ve kilo kaybetmemizi sağlar.