Kiraz kilo yapar mı sorusu özellikle yaz aylarında kilo vermek veya kilosunu korumak isteyen kişileri yakından ilgilendiren bir durum. Kilo aldırmaktan ziyade kilo vermeye yardımcı olan kiraz düşük kalorisi ve lifi yapısıyla diyet listelerinin vazgeçilmezi. Antioksidan olarak da kullanılan kiraz kalp hastalıklarını ve kanseri önlemede etkilidir. Aynı zamanda içeriğinde ki A, C, K vitaminleri ile çeşitli mineraller sayesinde gün içerisinde ihtiyacınız olan neredeyse her şeyi içerisinde barındırmaktadır.

Kiraz Kaç Kalori?

Bir adet kiraz kalori değeri bakımından 4 (kcal) kalori olup, %91 karbonhidrat, %6 protein ve %3 oranında yağdan oluşmaktadır. Kalori değerini daha net anlayabilmek açısından yapılan çalışmada 1 bardak çekirdeksiz kirazın kalorisi 97 (kcal) kalori olarak ölçülmüştür. Düşük kaloriye sahip meyveler arasında nitelendirebileceğimiz kirazdan daha düşük kaloriye sahip meyvelerde vardır. Örneğin 1 su bardağı dilimlenmiş çilek kalori değeri 53 (kcal) iken bu durum 1 su bardağı dilimlenmiş elmada 57 (kcal) kalori olarak ölçülmüştür.

Kiraz Kilo Aldırır Mı? Zayıflatır Mı? Kaç Kalori? | 1

Kiraz Diyetleri

Lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi veren ve düşük kalori değerlerine sahip kiraz diyet listelerinde en fazla yer alan meyveler arasındadır. Ahmet Maranki tarafından hazırlanan kiraz diyeti ile haftada 5 kilo verebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler;

  • Sabahları 3 bardak bitki çayı ve yarım kilo kiraz
  • Öğlenleri 3 bardak bitki çayıyla birlikte 500-1000 gram arası kiraz
  • Akşamları 3 bardak bitki çayıyla beraber yarım kilo kiraz

Bu diyette 1 günde 9 bardak bitki çayı ve 1.5- 2 kg arası kiraz tüketmiş olacaksınız. Kilo vermenin yanında detoks olarak da yapılan bu diyet toplamda 3 gün yapmanız önerilmekte. 3 günlük bu süreç içerisinde bitki çayı olarak yeşil çay ve ada çayı önerilmekle birlikte bolca idrar atacağınız için bol su tüketilmelidir.

İlgili Konular;

3 günde 1 kilo Verdiren Kiraz Diyeti Listesi Tıklayın !

Kiraz Sapı Çayı Suyu İçinler Tıklayın !

Ahmet Maranki’den Kiraz ve Karpuz Diyeti Tıklayın !

Mısır Püskülü Zayıflama Tıklayın !

Çilek Diyeti Nasıl Yapılır? Tıklayın !