Leptin Diyeti iştah ve metabolizmayı düzenlemeye yardımcı hormon olan leptinin dengelenmesi üzerine kurulu bir diyettir. Leptin hormonu 1994 yılında keşfedildi, bu nedenle leptin diyeti yeni diyetlerden sayılır. Leptin hormonu şişman kişilerde fasla salgılanır ve leptin direnci oluşur, bunun sonucunda kişi iştahını kontrol edememeye başlar. Yemekler şeker ve karbonhidrat açısından düşük, fakat protein ve lif açısından zengin olmalıdır.
Protein ve lifli gıdalar sizi uzun süre tok tutarak acıkmanızı önlerler. Normalde leptin’in görevi, iştahı azaltmak ve yağ yakımını başlatmaktır. Düşük leptin salgılanması beyine daha fazla besin tüketilmesi sinyalini vererek, yağ depolarının arttırılmasına neden olur. Size vereceğimiz örnek diyet listesini uygulayarak leptin seviyeniz normale dönerek, fazla iştahınız azalacaktır.

Kahvaltı
Tam tahıllı gevrek ve 1 bardak soya sütü
1/4 bardak ceviz
Yarım bardak dutsu meyveler (çilek ahududu böğürtlen vb)
Tahıllı gevrek veya soya sütü ile karıştırılmış 2 kaşık protein tozu

Veya
4 adet organik yumurta
2 dilim tahıllı ekmek
1/4 bardak ceviz
Yarım bardak dutsu meyveler (çilek ahududu böğürtlen vb)

Öğle veya Akşam
150 gram Tavuk göğsü veya somon veya yağsız biftek
Makarna veya sebzeli esmer pirinç
1 avakado veya 1/4 bardak fındık
Yarım bardak üzüm, dutsu meyve veya elma

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.