Limonata diyetinin elimine edici ve insa edici yetenegi basarili ve sürekli olarak gösterilmistir.

Limon insanlarin bildigi en zengin mineral ve vitamin kaynagidir ve tüm yil boyunca bulunabilir. Bu nedenle diyet yilin herhangibir ayinda uygulanabilir.

Limonata diyeti öncelikle, kirk yil önce kendisini mide ülserlerini iyilestirmede kanitladi. Diyetle ilk deneyimimin bu olayini paylasmam için Bob Norman tarafindan izin verildi.

Bir gün, Bob ile tanismamdan kisa bir süre önce, mide ülserlerini on günde iyilestirecek bir araç olarak bu diyeti tam formunda yazmak için ilham aldim. Hemen bunu detayli olarak yazdim ve bunu test etmek için bekledim.

Bob Norman yaklasik üç yildir mide ülserinden sikayetçiydi. Bu zaman boyunca bilinen her seyi denemisti, ama hiçbir sey ona yardimci olmamisti. Iki saatte bir bir seyler yemek zorunda idi, aksi taktirde asiri aci çekiyordu. Doktoru onu ameliyat etmek istemisti, ancak o bunu kabul etmemisti. Bana, gidecegi son insan oldugumu söyledi. Eger ben ona yardim edemezsem, eve gidip bu durumda yasamaktansa ölecekti.

Bu noktada ülserin nedeninin açiklamasini yapmak gerekiyor. Mide duvarinin tüm içini kaplayan bir sodyum tabakasi vardir, eger bu bozulmadan durursa sindirim sivilarinin midenin kendisini sindirmesini önler. Ancak, herhangi bir formdaki et gidasi mideye girdiginde, et sodyumu, aynen mide duvarlarinin çektigi sekilde çeker. Sodyumun bir kismi mide duvarlarindan çekilir ve etin etrafinda toplanir, bu etin midede sindirimini önler ve ayni zamanda mide duvarlarindaki sodyumu eksiltir.

Kisi et yemeye devam ettikçe ve diyette sodyum eksikligi oldukça, midenin duvarlarindaki sodyum hatti yenilenmez. O zaman sindirici sivilar mideyi sindirmeye baslar, bu bizim ülser dedigimiz seyi olusturur. Bu gerçeklestiginde, ülseri iyilestirmeye çalisan tüm ortodoks yöntemler basarisiz olur.

Bazen et midede iki veya daha fazla saat kalabilir ve fermente olmaya ve çürümeye baslar. Parçalanmasi ve sindirilmesi için ince bagirsaklara geçmesi gerekir. Etlerin tüm formlari, sebze ve meyvelerden daha uzun sürede sindirilir. Tavuk ve kümes hayvanlari en uzun sürede sindirilen gidadir. Et yemegi , önceden bir et formu oldugundan, bedenlerimiz tarafindan kolayca kullanilabilir olani izlemez. Gerçekte, bunun tersi dogrudur.

Kisi her tür et gidalarinin asiri derecede toksik oldugunu düsündügünde, bunlarin asiri derecede istenmeyen bir beslenme şekli oldugu açik hale gelir. Et yerken kisi, tüm bosaltim organlarimizi hesaba katmalidir. Bu organlar baslica kendi atiklarimizi gidermek için yapilmistir. Hayvansal et yedigimizde, hayvansal etin kendi hücrelerinin atiklari dahil olur (veya ilaçlar veya diger yararsiz malzemeler) ve bu organlarin ekstra çalismasi gerekir ve sonunda çesitli sekillerde rahatsizliklar gelisir.

Tüm kati gidalarin, bedeni besleyebilmeden önce kan tarafindan tasinabilmesi için sivi forma parçalanmasi gerektigini hatirlayin. Her çesit et gidalarinin (balik dahil) bu duruma ulasmalari daha uzun sürer ve beden için meyve, sebzelerden daha az yararlidir.

Hikayemize geri dönelim. Bob’un tüm açiklamalarindan sonra, ona ülserinin on gün içinde iyilesmesini isteyip istemedigini sordum. “Evet” diye yanitladi, böylece ona bir diyet listesi verdim. Onu dikkatle okudu ve bunu asla yapamayacagini, çünkü üç yildir gittigi tüm uzmanlarin ona asla limon kullanmamasini söylediklerini belirterek bana geri verdi ve bu limonatadan baska bir sey degildi.

Ortodoks yöntemler onun ülserini iyilestirmekte tamamen basarisiz oldugu için, olarin tavsiyelerinin yanlis olabilecegini düsünmesini söyledim. Limonata diyeti kabul edilen (basarisiz olan) uygulamalara karsit oldugu için, mantik bana bunun sifayi gerçeklestirebilecegini söylüyordu. Bunun zarar vermeyecegini güvenli oldugunu biliyordum.

Bob’a, eger bu uzmanlarin tavsiyeleri dogru olsaydi, ülserinin üç yil önce iyilesmis olacagini söyledim ! Ona kullanilmamasi gerektigi söylenen sey, belki de onun gereksinimi oldugu seydi. O bunun üzerinde düsündü ve “Peki, deneyecegim…beni öldürse bile !” dedi.

Bes günlük diyetten sonra, Bob beni aradi. Baslangiçtan beri agrisi olmamasina ragmen, aniden eski agrilarin döneceginden ve tekrar kötü olacagindan korkuyordu. Daha önceleri her iki saatte bir, bir seyler yemek zorunda iken, önceki gün sekiz saat bir sey yeyip içmemisti – agri olmamisti, yine de endiseli idi. Bes gündür agrsi olmadigindan, iyi olacagini ve kalan diyet süresine devam etmesini söyledim.

On birinci gün, doktoru tarafindan incelendi ve ülser tamamen iyilesmisti. Söylemeye gerek yok, doktoru çok sasirmisti, çünkü diyetten önce, doktoru X – isinlari dahil tam bir inceleme yapmisti ve acil bir ameliyat tavsiye etmisti, aksi taktirde uzun yasamayacagini belirtmisti.

Bir çok baska ülserler, on günde, ayni sonuçlarla takip etti. Sayisiz baska hastaliklar da on günlük periyot boyunca düzeldi.

Limonata Diyeti ayni zamanda zayiflatici bir diyet mi?
Zayiflatici bir diyet olarak, her sekilde diger sistemlerden daha üstündür, çünkü her tipteki yag dokularini çözer ve elimine eder – herhangibir zararli yan etkisi yoktur.

Soguk alginliklari, grip, astim, sinüs ve brons rahatsizliklari gibi tüm mukus hastaliklari hizla dagitilir ve bedenden elimine edilir, kullanici, zor nefes almaya ve sinüs bosluklarini tikamaya neden olan çesitli alerjilerden özgürlesir. Allerjiler bu toksinlerin birikiminin bir sonucudur ve biz bedenimizi temizlerken ortadan kaybolurlar. Asiri – kilolu olanlar siklikla bu zorluklari deneyimler ve onlarin kilo almalarina neden olan toksik yag – üreten gidalari yemeye devam ettikçe, onlarin diger rahatsizliklari daha çok katlanir.

Mukus hastaliklari mukus – olusturan gidalar yemek veya içmekle olusur. Baska deyisle, siz eger bu hastaliklara sahipseniz, onlari (hastaliklari) yediniz ! Ailemizi mukus – olusturan gidalarla beslemeyi durdurdukça, onlarin mukus ve alerji hastaliklarini yasamlarinin kalani boyunca elimine ederiz.

Eklemlerde, kaslarda, hücrelerde ve bezlerde kalsiyum tortularinin sonucu olan hastalik tipleri kolayca çözünür ve bedenden uzaklastirilir. Damarlardaki kolesterol tortulari da limonata diyetinin sihirli temizleme gücüne yanit verir.

Bedenin kalani temizlendikçe, tüm deri hastaliklari da ortadan kaybolur. Çibanlar, apseler, sirpençeler ve sivilceler, hepsi bu kategoriye girer. Bu durumlar, Doga’nin zehirleri bedenden hizla elimine etme çabasidir.

Her tür enfeksiyonlar bedenin daha ileri temizlenmesini üretmek için çözünen ve yakilan veya oksitlenen zehirlerin engin birikiminin sonucudur. Bundan dolayi, toksinlerin hizli eliminasyonu her tür enfeksiyon atesi için gereksinimi hafifletir. Enfeksiyonlara “yakalanilmaz”, bunlar bizim asiri atiklarimizi yakmaya yardim etmek için Doga tarafindan yaratilir.

Evet, limonata diyeti zayiflatan bir diyettir, ancak dahasi var. Ülserleri iyilestirmek için kullanildiginda, ayni zamanda bir çok baska rahatsizliklar temizlendigi gibi, zayiflatici diyet olarak kullanildiginda da diger hastaliklar da iyilesir.

Insanlar, dogru gidalari seçtiginde güçlü, saglikli bedenlere sahip olur veya dogru olmayan gidalar aldiginda hastalikli bedenlere sahip olur.

Not:

Aşağıdaki diyet sadece bir tavsiye olarak verilmektedir ;Bunu izleyecek herhangi biri bunu gönüllü/istençli olarak yapar.Doğal Olarak, her birey farklı reaksiyon gösterdiğinden, her bir birey bunun kullanımı ile ilgili kendi kararını/hükmünü kullanmalıdır.

Limonata Diyeti

Amaç
-Bedenin herhangi bir bölümünde olusmus olan toksinleri ve tikanikliklari çözmek ve elimine etmek
-Böbrekleri ve sindirim sistemini temizlemek
-Tüm bedendeki bezleri ve hücreleri aritmak
-Eklemlerdeki ve kaslardaki tüm istenmeyen atiklari ve sert materyalleri elimine etmek
-Sinirlerdeki, arterlerdeki ve kan damarlarindaki baskiyi ve tahrisi hafifletmek
-Saglikli bir kan dolasimi insa etmek için
-Yasiniza bakmadan gençligi ve esnekligi korumak için.

Ne Zaman Kullanmali
-Hastalik ortaya çiktiginda – tüm akut ve kronik durumlar için.
-Sindirim sistemi dinlenmeye ve temizlenmeye gereksinim duydugunda.
-Asiri kilo sorun oldugunda.
-Daha iyi sindirim ve beden dokularinin insasi gerekli oldugunda.

Ne Sıklıkla Uygulanmali ?
Diyete en az 10 gün veya daha fazla devam edin – en fazla 40 güne kadar, bunun ötesi asiri derecede ciddi durumlar için güvenli olabilir. Bu zaman boyunca tüm gerekli olan besinler alinir. Bedeni normal saglikli bir durumda tutmak için yilda üç veya dört kez uygulama mucizeler yaratir. Ciddi problemler için diyet daha sikça yapilabilir.

Nasil Hazirlanir
-2 yemek kasigi limon suyu (yaklasik ½ limon)
-2 yemek kasigi hakiki akçaagaç surubu (akçaagaç ile kokulandirilmis seker surubu degil)
-1/10 çay kasigi kirmizi biber veya tadimlik
-Su, orta sicaklikta (kaynak suyu)

Limon suyunu, akçaagaç surubunu ve kirmizi biberi yaklasik 280 gramlik bir kapta karistirin ve kabi orta sicaklikta su ile doldurun. (Istenirse soguk su kullanilabilir)

Sadece taze limon kullanin, asla kutulanmis limon suyu veya dondurulmus limon suyu kullanmayin. Mümkünse organik limonlari kullanin.

Akçaagaç surubu, pozitif ve negatif sekerlerin dengeli bir formudur ve bu surup kullanilmalidir, bunun yerine baska bir surup kullanilmamalidir.

Akçaagaç surubu genis çesitlilikte minerallere ve vitaminlere sahiptir. Dogal olarak mineral ve vitamin içerigi agaçlarin büyüdügü yere ve topragin mineral içerigine göre degisir. Bunlar saf akçaagaç surubunun ortalama örneginde bulunan minerallerdir : Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Manganez, Demir, Bakir, Fosfor, Sülfür ve Silikon. Vitamin A, B1, B2, B6, C ve Pantothenik Asit (B5) de surupta mevcuttur. Bunlarin gereksinimleri ve etkileri ile ilgili bilgi “Aydinlanma Çagi Için Sifa” adli kitabin arkasindaki Biyokimyada bulunmaktadir.

Bazi bilgisiz akçaagaç surubu sekerleme operatörleri, agaçlari delip siviyi çekme isleminde formaldehit pelletleri kullanmakta, ama bunu yapmayan bir çoklari var. Formaldehit kullanmayanlari arastirin.

(Bal kullanilmamasi belirtiliyor).

Daha ileri temizleme ve laksatif etki için bir parça limon kabugunun ve pulpunun (limon sikildiktan sonra kalan meyveli kisim) limonataya katilmasi tavsiye ediliyor. (Not : ticari olarak üretilen limonlarin kabuklari sari renkli renklendiricilerle kaplanmis olabilir ve zehirli böcek spreyleri içerebilir). Limon kabugundaki özellikler ayrica asiri kanamayi önleyen bir hemostatik olarak davranir.

Kirmizi biber eklemek gereklidir, kirmizi biber mukusu parçalar ve ilave rahatlik için kan insa ederek sicakligi artirir. Ayrica, bir çok B ve C vitamini ilave eder.

Bu diyet boyunca hos bir degisiklik olarak ve temizlikte daha ilerlemeye yardimci olmak için arada sirada nane çayi kullanilabilir. Nanenin klorofili aritici olarak yardimci olur,temizlik periyodu esnasinda ortaya çikan agiz ve beden kokularini nötralize eder.

Ne Kadar İçilmeli ?
Uyanik oldugunuz periyot boyunca alti – on iki bardak limonata için. Aciktikça bir bardak daha limonata için. Diyetin tam periyodu boyunca başka bir gıda alınmamalıdır. Bu, minerallerin ve vitaminlerin tam dengesi oldugu için, kisi acikma sikintilari çekmez. Vitamin haplari kullanmayin.

Tüm kati gidalar, bedenin hücrelerine kan tarafindan tasinabilmeden önce sivi haline dönüstürülür. Limonata önceden sivi halinde bir gidadir.

Asiri kilolu olanlar için, daha az akçaagaç surubu alinabilir. Kilosu az olanlar için, daha çok akçaagaç surubu alinabilir. Kilosu az olanlar daha çok kilo vermekten korkmasin, HATIRLAYIN, tek kaybedeceginiz mukus, atik ve hastaliktir. Saglikli dokular elimine edilmez. Kilo almaya gereksinimi olan bir çok insan diyet periyodunun sonuna yakin kilo almis olur.

Bardak basina limon suyu miktarini asla degistirmeyin. Günde yaklasik alti bardak limonata kilo vermek isteyenler için yeterlidir. Istenirse daha fazla su içilebilir.

Temizlige Yardimci Olma
Bu bir temizlik diyeti oldugu için, zehirleri elimine etmesi için Dogaya daha fazla yardim ederseniz, daha iyi olur. Eger sisteminiz alt üst olursa/bozulursa, bunun nedeni yeterli eliminasyona sahip olmamanizdir. Talimatlari tamamen izleyerek bu olasiliktan kaçinin. Hepsinin üstünde, günde iki, üç veya daha fazla tuvalete gittiginizden emin olun. Kati gida yenmedigi için bu gereksiz görülebilir, ancak bu Doganin elimine etme yoludur, bu bedendeki çesitli hücrelerden ve organlardan serbest birakilir. Bunlarin bir sekilde bedeni terketmesi gerekir. Eliminasyon daha iyi olursa, sonuçlar daha çabuk elde edilir.

Çogu kisi için Laktasif bitki çayı en iyi yardimci olarak kesfedilmistir. Baslangiçtan itibaren iyi bir laksatif bitki çayi almak iyi bir uygulamadir – gece yapilacak son sey ve sabah yapilacak ilk sey.

Baska Bir Temizlik Yardimcisi :
Içsel Tuzlu Su Banyosu
Bedenlerimizin disini oldugu kadar içini de yikamak gereklidir. Temizleme diyeti esnasinda veya ondan sonra her hangi bir zamanda enema veya kolonikler almayin. Bunlar gereksizdir ve oldukça zararli olabilirler.

Kolonik sistemi, alisilmis kolonikler ve enemalarin zararli etkileri olmadan temizleyen daha iyi bir yöntem vardir. Bu yöntem tüm sindirim sistemini temizler, kolonikler ve enemalar sadece kolona veya onun küçük bir parçasina ulasabilir.

TALIMATLAR :
1 litre ilik suya iyodu giderilmemis deniz tuzundan iki çay kasigi koyun. Siradan iyotlandirilmis tuz kullanmayin, bu ise yaramaz. Sabah yapacaginiz ilk sey tüm tuzlu suyu içmektir. Bu aç karnina içilmeli. Su ve tuz ayrilmaz ve ütün olarak kalir ve tüm sistemi bir saat içinde hizla ve tamamiyla yikar. Bir çok eliminasyonlar gerçeklesir. Tuzlu su, kan ile ayni spesifik graviteye sahiptir, bu nedenle böbrekler suyu çekip alamaz. Bu, tüm sindirim sisteminin düzgün yikanmasina gereksinim oldugu siklikta alinabilir.

Eğer tuzlu su ilk seferinde ise yaramazsa, dogru denge bulununcaya dek biraz daha fazla veya az tuz ekleyin veya ekstra su için. Bu çogu zaman etkinligi artirir. Hatirlayin, bu hiçbir zaman zarar vermez. Kolonun iyi bir temizlige ihtiyaci vardir, ancak bunu dogal yolla yapin – tuzlu su ile.

Gece, sindirim sistemini gevşetmek için laksatif bitki çayi alinmasi tavsiye edilir, sonra sistemi temizlemek için her sabah tuzlu su. Eger herhangi bir nedenle sabah tuzlu su alinamazsa, laksatif bitki çayi gece ve sabah alinmali.

Akçaagaç surubu ;

Dört adet U.S.D.A. onayli akçaagaç surubu var. Erken besisuyu çikarimi genel olarak en açik renkli cinsi/sinifi üretiyor – Cins A Açik Amber ve Cins A Orta Amber, önceden basitçe Cins A olarak biliniyordu. Bu daha açik cinslerin tadi hafif, tatli ve koyu olanlardan daha az mineral içerigine sahip. Orta – dönem çikarilan genel olarak Cins A Koyu Amber ürünü verir, bu önceden Cins B olarak bilinirdi. Koyu Amberindaha fazla mineral içerigi ve daha çok “akçaagaç” tadi var. Sezon sonu Cins B’yi getirmekte, bu önceden Cins C olarak biliniyordu, bunda daha da çok mineral var ve en güçlü akçaagaç tadi var. Diyette tüm cinsler kullanilabilir, ancak daha koyu olanlar en arzu edilenlerdir. Cinslere ayirma sistemi amber renginin derinligi ile ilgili ve surubun kalitesi ile ilgisi yok, surubun kalitesi genel olarak tüm organik olarak üretilen akçaagaç suruplari için aynidir.

Bal Kullanmak Ile Ilgili
(Bu yazi Amerika’daki bal üretimi ile ilgili. Türkiye’deki bal üretimi nasil, bilmiyorum. Belki burdaki ballarin bir kismi için geçerli degildir.)

Bal hiçbir zaman içsel olarak kullanilmamali (yenmemeli). Bal çiçeklerden toplanan nektardan üretilir – kendi içinde yeteri kadar iyi, belki – sonra ön-sindirim islemine tabi tutulur, gelecekteki kullanimi için koruyucu eklenerek depolanir. Bal kalsiyum bakimindan zayiftir ve insan için bir çok zararli etkileri vardir.

Bir otoriteye göre, bal “Saglikli gida alaninda sihirli ve mistik bir sözcüktür. Saf olan saglikli gidacilara çok fazla reklami yapilan ve asiri ücret istenen gidalardan biridir. Bala atfedilen büyük deger aldaticidir….bal sekerden daha tehlikelidir.”

Alkol ile oldugu gibi, önceden – sindirim islemine tabi tutulmus olan bal kana direkt olarak girer, seker içerigini çok çabuk normalin üzerine yükseltir. Bunu düzeltmek için, pankreas aninda insulin üretmek zorundadir yoksa olasi olarak ölüm gerçeklesebilir. Gerekli olandan daha fazla insulin üretilir ve kan seker seviyesi normalin altina düser. Bu bayginlik nöbetine neden olabilir ve eger çok düserse ölüm bile olabilir. Kan sekeri normalin altina düstügünde, kisi keyifsiz hisseder. Balin düzenli kullanimi sabit dengesizlik yaratabilir, bu karacigerin, pankreasin ve dalagin normal fonksiyonunu etkiler. Hipoglisemi ve hiperglisemi dengesiz sekerlerin kullanilmasinin sonucudur. Akçaagaç surubundaki ve seker kamisindaki (taze seker kamisi suyu da tavsiye ediliyor) tehlikeli yan etkilere neden olmaz. Tüm dogal meyveler ve sebzelerde dengeli seker vardir. Yapay, sentetik ve rafine edilmis sekerlerin dogal diyette yeri yoktur.

Besin Destekleyicileri Almali miyim ?
Bazi insanlar diyette iken vitamin haplari veya besin destekleyicileri almak istiyor. Bu siklikla istenen sonucu üretmede basarisizlik yaratiyor. Bunun bir çok sebebi var. Lenfatik bezler tikandikça, en iyi gidalari bile özümseyip sindiremezler. Bedenlerimizi temizlerken ve hücrelerimizi ve bezlerimizi özümsememizi tikayan ve felce ugratan toksinlerden temizlerken, çesitli organlarimizi özgürlestiririz ve onlarin düzgün çalismasini saglariz. Tüm gerekli vitaminler ve mineraller limonatanin içindedir ve bundan dolayi çogu durumda ilave destege gereksinimimiz yoktur.

Vitamin haplari ve destekleyiciler agaçlarin üzerinde yetismez, bize meyvelerle, sebzelerle ve bitkilerle gelir. Insan asla bir grup dogal gida ile bir grup sentetik gidanin karisimini almamali. Bunlar temel yasam gücünün ve enerjisinin çogunu kaybeder. Bir çok tehlikeli yan etkiler meydana çikabilir, çünkü düzgün olmayan ve esit olmayan denge mevcuttur. Dengenin dogal yasalari ile kalin.

Daha sonra (diyetten sonra), degisik gidalar almaya baslayinca, vitamin ve mineral kaynaklari kolayca özümsenebilir olur – kisi onlari almaya alisik olsa bile bunlara geri dönmek gerekli degildir.

Limon bir çok insa edici faktörler ile birlikte gevsetici ve temizleyicidir. Limondaki elementlerin ve akçaagaç surubunun yetenegi birlikte çalisarak arzulanan sonuçlari yaratir.

Onun 49 % potasyumu kalbi güçlendirir ve enerjilendirir, böbrekleri ve adrenal bezlerini canlandirir ve gelistirir.

Oksijeni canlilik/dirilik olusturur.

Karbonu hareket ettirici tahrik edici olarak davranir.

Hidrojeni duyulara ait sinir sistemini aktive eder.

Kalsiyumu akcigerleri güçlendirir ve gelistirir.

Fosforu kemikleri kaynastirir, canlandirir ve berrak düsünme için beyni gelistirir.

Sodyumu doku olusmasini tesvik eder.

Magnezyumu kan alkalilendirici olarak davranir.

Demiri aneminin en genel seklini hizla düzeltmek için alyuvarlari olusturur.

Kloru kan plazmasini temizler.

Silikonu daha derin nefes almak için tiroide yardimci olur.

Destekleyiciler diyet esnasinda gerekli degildir ve temizleme eylemini aksatabilirler.

Vitaminler Kullanmakla Ilgili

Vitaminler ve mineraller dogal yasamanin her zaman gerekli bir parçasi olmustur. Tanri’nin planindan hosnut olmayarak, insan, bunlari taze canli gidalardan ayirarak, sonra isleyerek ve kendi kavramina göre birlestirerek durumu gelistirmeye tesebbüs etti. Son üründen hosnut kalmayarak, onlari sentetik olarak üretmeye tesebbüs edildi. Bu büyük ticaretti. Çogu zaman bunlar gerekli degildi. Haplarin gerekli olup olmadigini veya kaç tane alinacagini kimse gerçekten bilmez – insanlar onu alir, çünkü bir eksiklikleri olabilir.

Bu vitaminlerin ve minerallerin nasil dengelenecegi ve formüle edilecegi bir çok farkli fikir olusturdu. Haplari üreten ve isleyen çok genis sayida uzman kaç milyar hap yapilmasi gerektigi konusunda anlasamiyor. Hepsinin farkli formülleri var ve kendilerininkinin en iyi oldugunu iddia ediyorlar, vitaminlerin çogu isleme esnasinda kaybolsa bile.

Onlarin degeri ve kullanimi ile ilgili berrak bir ortak karar olmadan, bunlar üretiliyor ve isleniyor ; bundan dolayi, asiri dozun veya dengesizliklerin olasi yan etkileri düsünülmeden bunlar satilmak zorunda. Gerçekte, tüm süreçten sakinilabilir. Yaraticimiz önceden/zaten gereksinim duydugumuz tüm vitaminleri ve mineralleri mükemmel dengeli bir formda almamizi garanti ederek iyi bir is yapmistir. Saglikli bedeni muhafaza etmek için ve insa etmek için tam enerjiyi ve yasami getirmek için sadece dogal gidalarin en iyileri kendi orijinal paketlerinde yeterince iyidir.

Biz asiriya kaçmadan dogru gidalari yerken, beden TÜM gerekli vitaminleri üretir. Dogru sekilde, tam olarak, mineralce zengin toprakta yetistirilen gidalar içlerinde tüm minerallere sahiptir. Vitaminle zenginlestirilmis gidalara ve insan tarafindan sentetik olarak üretilmis gidalara ve ekstra minerallere ihtiyacimiz yok.

Tüm rafine edilmis ve canliligi gitmis gidalar diyetimizden tamamen çikarilmalidir. Eger rafine edilmis ve canliligi gitmis gidalar yenirse, sadece o zaman insanin ilave besin desteklerine ihtiyaci olur.

Diyet Bana Kötü veya Güçsüz Hissettirir mi ?
Temizleme isleminde, bazi insanlar çok büyük karisikliklar deneyimliyor ve birkaç gün kötü bile hissedebiliyor. Rahatsizliga neden olan limonata degildir, limontanin sistemde yaptigi canlandirmalar basiminizn dönmesine ve diger huzursuzluklara neden olur. Nazi durumlarda kusma olabilir ; bedenin çesitli eklemlerinde agrinin arttigi hissedilebilir ; bazi günlerde bas dönmesi olabilir. Eger herhangi bir zamanda güçsüzlük olursa, bu besin veya vitaminlerin eksikligi degil, kan dolasiminda dolanan zehirlerin sonucudur. Bu diyet kisiye sivi formda on gün için gerekli olan tüm vitaminleri, besini ve enerjiyi verir. Dinlenin ve eger bunu yapmak zorunda iseniz daha kolaylastirin – çogu insan zorluk olmadan günlük düzenli islerini devam ettirmektedir. Diyeti düzgün sekilde sürdürün ; birakmayin veya biraz bile bir seyler yiyerek “hile” yapmayin, diyetin yararlarini bozabilirsiniz.

Limon asitli bir gida olmasina ragmen, özümsenirken ve sindirilirken alkali olur. Gerçekte, bu düzgün alkali dengesi için en iyi yardimcimizdir. “Çok fazla asidin” zarari yoktur.

Çok fazla alkol alanlar, sigara içenler ve diger hap bagimlilari bu diyetten anlatilamayacak yararlar alir. Kimyasal degisimler ve temizleme bunlara duyulan tutkunun ve bir çok olasi eksikliklerin giderilmesinin bir yoludur. Böylece, dogal olmayan türdeki canlandiricilar ve depresyon gidericiler için arzu ortadan kaybolur. Haplari, alkolü, ve tütünü birakirken deneyimlenen ve çekilen olagan tutkular/arzu duymalar diyet esnasinda ve sonrasinda artik mevcut olmaz.

Modern yasamin bir çok aliskanlik – yaratan ve canliligi azaltan elementlerinin tutsakligindan kurtulmak gerçekten mükemmel bir histir. Aliskanlik yaratan kahve, çay ve çesitli kolali içkiler de limonata diyeti ile çekiciliklerini kaybeder.

Limonata Diyetini Nasil Sona Erdireceksiniz ?
Limonata diyetini dogru olarak sona erdirmek çok önemlidir – lütfen asagidaki talimatlari çok dikkatli izleyin. Asagidekiler normalde dogal vejeteryan bir diyeti izleyenler içindir ;

Diyetten Sonraki İlk ve İkinci Gün :
Gün boyunca istendigi kadar taze portakal suyu. Portakal suyu sindirim sistemini düzgün sekilde sindirim yapmasi ve gidayi özümsemesi için hazirlar. Bunu yavas yavas için. Degisiklik bittikten önce veya sonra, eger herhangi bir sindirim zorlugu olduysa, portakal suyu ile birlikte ekstra su alinabilir.

Üçüncü Gün :
Sabah portakal suyu. Ögleyin ham meyve. Aksam meyve veya ham sebze salatasi. Simdi siz normal sekilde yemek yemeye hazirsiniz.

Vejeteryan beslenmeyi takip etmeyen, et, süt, rafine edilmis gidalari yiyenler için, kademeli olarak ham meyve, findik, ceviz vs, ve sebze diyeti ile degisime baslayabilirler :

İlk Gün :
Gün boyunca istendigi kadar taze portakal suyu. Yavas yavas için.

Ikinci Gün :
Gün boyunca bol bol portakal suyu için – eger gerekirse ekstra su için. Ögleden sonra, sebze çorbasi hazirlayin (hazir çorba degil) :

Sebze Çorbasi Tarifi
Bir çok türde sebze kullanin, baklagiller, patates, kereviz, havuç, yesil sebze saplari, sogan vs. Ekstra tat için kurutulmus sebzeler veya sebze çorbasi pudrasi eklenebilir. Bamya veya bamya tozu, kirmizi biber, köri, arnavut (kirmizi) biberi, domates, yesil biber ve kabak eklenebilir. Tuz gerekirse sinirli miktarda koyun. Az pisirirseniz daha iyi olur.

Et suyu kullanarak bu çorbayi aksam da alin. Çavdar bisküisi de çorbanin yaninda alinabilir, ama ekmek veya kraker yemeyin.

Üçüncü Gün :
Sabah portakal suyu için. Ögleyin, biraz daha fazla çorba için ; Aksam yemeginde, istediginiz sekilde meyve, sebze, salata yeyin. Et, balik veya yumurta, ekmek, pasta, çay, kahve veya süt tüketmeyin. Süt yüksek miktarda mukus olusturur ve bedende toksin gelistirmeye egilimlidir.

(Önceden özümsenen bir gida olarak sütün midede ve kolonda kramplar ve kivranmalar gibi çesitli sorunlara neden oldugu bilinmektedir. Sütteki kalsiyumun özümsenmesi zordur ve romatizmali ates (rheumatic fever), artrit, nevrit ve kesecik iltihabi (bursitis) formunda toksinlere neden olabilir. Kalsiyumun özümsenme ve sindirilme yetersizliginin sonucu olarak, kalsiyum serbest sekilde kan dolasimina girer ve dokularda, hücrelerde ve eklemlerde çöker ve bu siddetli agrilara neden olur.)

Dördüncü Gün :
Normal beslenmeye geçilebilir, ama en iyi saglik eger sabah kahvaltisi bizim limonata tipimiz veya meyve suyunu içerirse ve süphesiz çogunlukla sebze, meyve, tohum diyeti takip edilirse muhafaza edilir. Eger normal beslenmeye geçildiginde aci/sikinti veya gaz olusursa, sistem gida almaya hazir olana dek limonata diyetinin birkaç gün daha devam ettirlmesi tavsiye edilir.

Diyette izlenecek önemli noktalari gözden geçirme.

Diyetten en fazla yarari almak için tüm talimatlari dikkatle okuyun.

Öncelikler kendinizi zihinsel olarak hazirlayin. Diyetin tamamlanmasinin en iyi isaretlerinden biri daha önceden kaplanmis ve kabarik olan dilin açik pembe ve temiz görünmesidir. Diyet esnasinda çok kötü sekilde kaplanabilir.

Diyete baslamadan önceki gece laksatif çay için.

Sabah, tuzlu su veya laksatif çay için. Bu, diyet süresince her gece ve sabah yapilmali – bir istisna – eger ishal olusursa. Ishal sona erdiginde yukaridaki talimatlara devam edin.

Diyeti sona erdirme. Bedeninizi normal yemeye hazirlamak için talimatlari çok dikkatle izleyin. Çok fazla yemeyin veya çok erken yemeyin. (Belirtilen süreden önce yemeyin.) Eger talimatlar izlenmezse, ciddi problemler (mide bulantisi) meydana gelebilir.

Proteinimi Nasil Alacagim ?
Amino asitler ve hayvansal proteinli gidalar için gereksinim ile ilgili sikça sorular sorulur. Bedenimizin sadece % 16 si protein oldugu için, protein gereksinimi çok abartilir. Bu sorunun yaniti çok basittir. Öncelikle, saf proteinin oksijen, hidrojen ve karbon ile birlikte baslica azot oldugunu anlamamiz gerek. Hepimiz, oksijen ve hidrojeni havadan aliyoruz. Ayni havada oksihen, hidrojen ve karbonun birlesiminden dört kat fazla azot vardir. Bu elementlerden gereksinim duydugumuz miktari kullanabiliyoruz ve özümseyebiliyoruz. Azotu da özümseyebiliyoruz ve bedenimizde protein olarak insa ediyoruz. Bu, onu kullanimimiza dönüstürebilen dogal bakteri eylemiyle yapilir.

En iyi gidalarin ve temiz havanin birlesiminden kendi amino asitlerimizi, hayvanlarin yapabildigi gibi yaratma yetenegimiz var. Hayvanlari amino asitlerle beslemeye çalismayiz. Böylece, toksik ölü hayvan etini beslenmemizden çikarabiliriz ve sürekli protein kaynagimiz ile ilgili endise duymaya gerek duymayiz. Protein kaynagi olarak sadece en iyi meyveleri, sebzeleri, findik, ceviz vsyi, tohumlari ve filizlenmis gidalari yeyin.

Sigara içenler havadan azotu kolayca alamazlar, ama hayvan eti yemeden dogru gidalardan yeteri kadar azot alabilirler. Ancak iyi saglik için, sigarayi birakmak zorunluluktur.

Çogu insan, et yemenin kendilerine güç verdigine inanir. Eger böyle olsaydi, o zaman neden dünyadaki en güçlü hayvanlar vejeteryan ? Yediginiz hayvanlarin vejeteryan oldugunu hiç düsündünüz mü? Onlar güçlerini nereden aliyor ? Tüm et – yiyen hayvanlar, asiri toksin nedeniyle günde 16 – 18 saat uykuya gereksinim duyarlar. Et yiyen hayvanlar çok kisa bir hayat yasarlar.

Bebeginizi Beslemek
Tüm bebekler eger mümkünse anneleri vasitasiyla (anne sütü) beslenmeli. Bunun yerini tutan baska bir sey yoktur. Ineklerin ve koyunlarin sütü onlarin kendi bebekleri içindir ve insan bebekler için uygun degildir. Süt yetiskinlerde oldugu gibi, soguk alginliklari ve diger enfeksiyonlu hastaliklar dahil mukus ve diger sorunlari yaratir.

Dogru gida, refleks uyarimi ve renk terapisi annenin bebegi için süt ihtiyacini temin eder. Annenin sütü yoksa, bunun yerine en iyi sey hindistan cevizi sütüdür (Hazirlanmasi asagida veriliyor). Bununla birlikte, düzenli beslemeler arasinda yaklasik 225 gram (240 mililitre) limonata verin. Limonatanin normal formülü için bebek alti aylik olana dek iki kat su ekleyin ve sonra kademeli olarak gücü (kivami) degistirin. Bir bebek 9 ay sonunda sütten kesilmeli ve bundan sonra normal gidalar yedirilmeli.

Ticari olarak hazirlanan bebek mamalari ve bebek fürmülleri saglikli bir bebegin dengeli gereksinimi için uygun degildir. Son makaleler ve TV bildirileri bu gidalarin arzu edilir olmadigini belirtiyor. Meyvelerden, sebzelerden ve tohumlardan taze gidalar hazirlayin. Bebegin hayvan veya balik ürünlerine gereksinimi yoktur. Tatlandirmaya ihtiyaç duydugunuzda seker veya bal yerine saf akçaagaç surubu kullanin. Bebeginiz sadece canli taze gidalarin en iyilerine layiktir. Bu model izlendiginde, çok az problemi olan saglikli bir bebege bakmak çok büyük zevktir.

Hindistan Cevizi Sütü
Hindistan cevizi sütü, hayvan sütü yerine kullanilabilir. Bu hayvan sütünden daha üstündür ve tercih edilir. Kutulanmis meyve yerine tercihen taze meyve kullanin.

Hindistan cevizi sütü hazirlamak için, blendere yarisi kadar sicak su koyun. 2 yemek kasigi akçaagaç surubu ve birazcik tuz koyun. (eger istenirse akçaagaç ve tuz konulmayabilir).

Blender çalisirken, hindistan cevizi parçalarini belender hemen hemen doluncaya kadar koyun.(Kurutulmus hindistan cevizi kullanilabilir).

Pulpu sividan süzün, ve bu pulpu blendere sicak su koyarak tekrar kullanin. Tekrar süzün, bu kez pulpu atin.

Bu tarzda hazirlanan hindistan cevizi sütü hayvan sütü yerine, çocuklar ve yetiskinler için lezzetli, besleyici bir içecek olusturur.

Limonata Diyeti Ile Ilgili Ipuçlari
Günde bir çok kez limonata hazirlayamayabilirsiniz. Bunun yerine birkaç günlük limotayi hazirlayip buzdolabina koyabilirsiniz. Asagida limon suyundaki enzimlerin korunmasi için bi prosedür veriliyor.

Öncelikler bir seferde ne kadar limonata içebileceginizi belirleyin – bir bardak (250 mililitre veya yaklasik 250 gram) veya 500 mililitre (500 gram). Bu, diyelim ki 5 dakikalik süre içinde tüketebileceginiz miktar (yavas yavas içiliyor). Bunu belirlediginizde, 12 tane kavanoz alin.

Ikı yemek kasigi akçaagaç surubu ve yarim limonun suyunu (yaklasik 2 yemek kasigi limon suyu) ekliyoruz.. Esit miktarda limon suyu ve akçaagaç surubu kullaniliyor. Bunu bilerek, 500 mililitrelik bir kavanozun yarisina limon suyu doldurabiliriz ve kalanini akçaagaç surubu ile doldurabiliriz. Bir tutam kirmizi biber ekleriz, kavanozun kapagini kapatip, iyice çalkalariz, buzdolabinda muhafaza ederiz. Bu kavanozdan 12 bardak limonata hazirlayabiliriz (su ekleyerek). Bu karisimdan 3 yemek kasigi (veya istenirse 4 kasik) alip bardaga koyup (250 mililitrelik), üzerini su ile tamamlayinca limonata hazir olur. Akçaagaç surubu taze sikilan limon suyundaki enzimleri ve diger besinleri üç günden fazla muhafaza eder.

Günlük kullanim minimum 2 litre, maksimum 4 litre. Bardak olarak, minimum 8 bardak, maksimum 16 bardak limonata. Tavsiye edilen bu limonata miktarlarina ilave olarak, ekstra su içmeyi hatirlayin. Tuzlu su karisimindaki su, bu hesaplara dahil edilmiyor.

Evden birkaç saat disari çikacaksaniz, bu kavanozlardan birini, yeterli su ve limonatayi hazirlamak için baska bir kavanoz veya bardagi yaniniza alabilirsiniz.

İlgili konular ;
Beyonce’nin Limonata Diyeti…
Akçaağaç Şuruplu Detoks Limonata Diyeti.