Dr. Moreno’nun hastalar üzerinde 17 gün olarak uyguladığı diyettir. Dr. Moreno bu yöntemle pek çok başarı elde etmiş ve sonunda diyet ile ilgili bir kitap yazmıştır. 17 gün gibi kısa bir sürede en az 5 kilo gibi bir başarı elde eden Dr. Mike Moreno’dan hem Türk doktorlarının hem de Türk insanının öğreneceği pek çok şey mevcut.

Amerikada en çok satanlar listesine girmeyi başaran kitap, New York Bestseller tagını’da almayı başarmış durumdadır. Belirli aşamalardan oluşan Dr. Mike Moreno’nun 17 gün diyeti kendi içerisinde 4 ana kategoriye ayrılmış durumda

– Hızlandırma
– Çalıştırma
– Gerçekleştirme
– Varış ve devamı

Dr. Mike Moreno’nun kilo vermek isteyenlere en büyük ödülü şüphesiz ki onları aç bırakmadan zayıflatma olsa gere. Dr. Mike Moreno aç kalarak zayıflamanın mümkün olamayacağını ancak ve ancak hızlı kilo kayıpları ve bunun akabinde çeşitli sağlık sorunları yaşanabileceğini düşündüğünü dile getiriyor.

Hızlandırma: kısmında vücutta birikmiş şeker ve yağın vücuttan hızlı bir şekilde atılmasına çalışılıyor.
Çalıştırma: Yağların emilimi ve dışarı atılmasıyla ilgili değişik yöntemlerin denendiği, uygulandığı süreç.
Gerçekleştirme: Çalıştırma kısmında denenen yöntemlerinden hangisi işe yararsa o konuda daha da ilerleme ve amaca ulaşma.
Varış ve davamı: Amaca ulaşma ve bundan sonraki olacakların konuşulduğu ve sonraki hayata alışmak için uygulama yapılan kısım.

Dr. Mike Moreno kilo verdirme konusunda yazığı kitabıyla tüm dünyada binlerce kitap satmayı başarmış bir kilo uzmanı, bugüne kadar binlerce diyetisyen yetiştiren Moreno artık tecrübelerini kitaplar yazarak aktaracağını bildirmiştir.

Dr. mike moreno 17 günlük diyet programı

Bahsedilen besin listesinden seçilen yiyeceklerle 17 günlük diyet mönüsünü kendiniz belirleyebilirsiniz. İşte bağlı kalınması gereken liste;

Kahvaltı

– İki yumurta veya dört yumurta akı, yağsız olarak hazırlanacak.
– Veya bir porsiyon yoğurt gibi probiyotik besin
– Bir meyve servisi
– Bir fincan yeşil çay

Öğle yemeği

Balık, kümes hayvanları veya yumurta gibi serbest proteinlerle sınırsız miktarda arındırıcı sebze veya bir probiyotik gıda ıle sınırsız miktarda arındırıcı sebze… bir fincan yeşil çay …

Akşam yemeği

– Balık veya tavuk
– Sınırsız miktarda arındırıcı sebzeler
– Bir fincan yeşil çay

Atıştırmalık

– 2. meyve porsiyonu
– 2. probiyotik porsiyonu

Ek olarak

Bir porsiyon salatada kullanmak veya pişirmek için bir ila iki çorba kaşığı yararlı yağ.
17 günde beş kilo vererek amacınıza ulaştıysanız ve daha çok kilo vermek istemiyorsanız Dr. Moreno 2’inci ve 3’üncü döngüleri aşıp amaca ulaşma döngüsüne geçmeyi öneriyor.

Amaca ulaşma döngüsünün stratejileriyse şöyle:

– Kahvaltıyı hiçbir zaman atlamayın.
– Salata ıle barışık olun.
– Yağı ve şekeri azaltılmış besinleri tercih edin.
– Aka porsiyonlardan kaçının I Devinim edin, kalori yakın.
– Aşırı yemeyin 17 dakika egzersiz iki arada 1 derede yapılacak 1 egzersiz bile kalori vermenizi sağlar.
– Sabahları 17 dakika, öğleden sonra ve akşam erken saatlerde 17 dakika egzersiz yapmak, birkaç saat sonra metabolizmanızı hızlandırır.
– Böylece günde 2 defa metabolizmanızı çalıştırmış olacaksınız.
– Bu egzersiz, aerobik, süratli yürüyüş, koşu, kardiyo aletleriyle çalışma ve 17 dakika boyunca kalbinizin kan pompalamasını sağlayacak herhangi 1 aktivite olabilir.