Kilo vermek istiyoruz. Diyette yağ yakımı sağlamak en önemlisidir. Diyetinizde bu mucize doğal yağ yakıcılara yer verdiğinizde hızlı zayıflama sağlayıp doğal yağ yakıcı besinler ile zayıflayabilirsiniz.

Mucize Doğal Yağ Yakıcılar

Sizle paylaştığımız bu besinlerin ortak noktası metabozlimayı hızlandırması ve yağ yakmasıdır. Diyetinizde mutlaka bu besinlere yer verin.
Bir diğer makalemizde Yağ yakan yiyecekler göz atabilirsiniz.

Yumurta

Yumurta protein açısından yüksektir, bu da onu doğal bir yağ yakıcı yapar. Protein sindirimi sırasında bolca enerji yakımına neden olur. Bu sayede hem uzun süre tok kalırsınız hemde enerji srf etmiş olursunuz. Diyette yumurta tüketiminde dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta kolesterol değerlerinizdir. Bu değerler yüksekse yumurtayı diyetinizde dikkatli tüketin.

Çay

Özellikle beyaz çay ve yeşil çay diyette altın değerindedir. Ayrıntılı faydalarını öğrenmek için Beyaz Çay ile Zayıflama yazımıza göz atabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandıran bu çayları gün içersinde 2 fincan tüketebilirsiniz. Diyette siyah çay tüketimini ise kısıtlayabilir ve bu çaylara ağırlık verebilirsiniz.

doğal yağ yakıcılar

doğal yağ yakıcılar

Hindistan Cevizi Yağı

Yağın diyette ne gibi bir katkısı olabilir diye düşünebilirsiniz ancak durum tam tersidir. Çoğu yağ türü, 6-12 karbon zincirinden oluşan uzun zincirli trigliseritler veya LCT’lerdir. Ne kadar fazla karbon zinciri varsa, vücudun sindirimi o kadar zor olur. Sonuç olarak, vücut sıklıkla LCT yağlarını depolar. LCT’lerin aksine, hindistancevizi yağı, orta zincir trigliseridlerden veya vücuda çabucak parçalanan MCT’lerden oluşur. Bu MCT’ler, LCT’leri yakmanıza neden olurken enerji için kolaylıkla emilir. Yağ yakmak için yağ tüketmek aykırı görünebilir. MCT’lerin kolesterol düzeylerinizi artıracağını varsayabilirsiniz, ancak Hindistan’daki Kerala Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada, Hindistan cevizi yağı aslında “kötü” kolesterol düzeylerini düşürmüştür.

Biber

Acı biberler,  kapsaisin içerir. Bir termojenik madde olan Kapsaisin, vücut sıcaklığını arttırarak metabolizmayı uyarır. Karabiber aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır, çünkü içerdiği piperin de termojenik olarak çalışır.

Lifli Gıdalar

Lifli gıdalar, kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Sindirimi hızlandırır ve açlığı azaltır. Bu doğrudan yağ yakmamasına rağmen aşırı yemek yeme olasılığını azaltarak kilo vermenize yardımcı olabilir. Her gün en az 25 gram lif tüketmeli veya diyetinizde 1,000 kalori başına 14 gram tüketmelisiniz. Yüksek lifli gıdalar enginar, esmer pirinç, incir, armut ve bademi içerir. Fasulye ayrıca yüksek oranda çözünür lif içerir. İştahı azaltmaya yardımcı olan insülin seviyelerini düşürebilirler.

Mucize Doğal Yağ Yakıcılar | 1

En etkili yağ yakıcı doğal tarif

Bu içecek sadece yağ yakmıyor aynı zamanda soğuk algınlığından da sizleri koruyor. Çok amaçı bu karışımın hemen malzemelerine bakalım:

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı Chia tohumu

1 yemek kaşığı bal

2 su bardağı içme suyu

Karışım nasıl yapılır: Öncelikle chia tohumlarını 2 saat kadar suda bekletin. Suda bekleyince toprak rengini alacaktır. Daha sonra diğer malzemelerle birlikte robota koyun ve çevirin. Tüm malzemeler birbirine karışacaktır. İşte bu kadar, yağ yakıcı içecek hazır!

Diğer Chia tohumu ve limonla göbek eritme yazımıza göz atabilirsiniz…