Zayıflamak için birbirinden farklı yöntemler tercih edilmek ile birlikte diyet yapma seçenekleri de artmıştır. Daha fit, genç ve sağlıklı bir görünüme sahip olmak isteyenler içine paleo diyeti son dönemde oldukça popülerdir. Paleolitik çağlardaki beslenme düzenini temel alan diyet yönteminde, et, balık ve sebze tüketimine ağırlık verilmektedir.

Paleo Diyeti İle Hangi Besinler Tüketilebilir?

Diğer diyet yöntemlerinden farklı olarak paleo diyetinde, et ve balık tüketimi yaygındır. Bu noktada diyen yapan kişilerin sebze, meyve, kuruyemiş ve yumurta tüketilebilecek yiyecekler arasındadır.

  • Belirtilen diyet yönteminde yüksek protein, düşük karbonhidrat alımı vurgulanmaktadır.
  • Bu tür bir diyete başlamadan önce uzman doktorlardan yardım almak ve gerekli tüm testleri yaptırmak önemlidir.
  • Diyette öğünler değil de yalnızca yenilecek besinler sınırlandırılmaktadır.

Paleo Diyetini Denemeden Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey | 1

Hızlıca Kilo Vermek Mümkün Mü?

Paleo diyetinde karbonhidrat alımı az olduğu için kilo verme süreci de hızlanır. Ancak birkaç gün içerisinde 5 ya da daha fazla kilo vermeyi hedeflemek yanlış olacaktır. Diyet ile birlikte aynı zamanda spora da yönelmek daha sağlıklı kilo verebilmek açısından önemlidir.

Kimlerin Uygulaması Sakıncalıdır?

Taş devri diyeti uygulama konusunda kronik rahatsızlıkları olanların dikkatli hareket etmeleri gerekir. Tansiyon, şeker gibi problemleri olanların doktor kontrolünde uygulamaları daha sağlıklı olacaktır.

Protein Tüketimine Dikkat

Paleo diyeti ile birlikte başarı sağlayabilmek adına protein tüketimine dikkat etmekte fayda vardır. Çok fazla protein tüketenler, hızlı bir şekilde diyet sayesinde kaslı ve atletik bir yapıya sahip olabilirler.

Su kullanımı: Metabolizmanın hızlanması ve diyetin işe yaraması adına su kullanımı önemlidir. Aynı zamanda sık su tüketmek bağırsaklarında daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

Paleo Diyetini Denemeden Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey | 2

Paleo Diyeti Sağlık Açısından Zararlı Mıdır?

Yalnızca paleo diyeti değil diğer tüm zayıflama yöntemlerinin sağlık açısından zararlı olmaması adına dozunda uygulamakta ve bir problem yaşanması durumunda hemen doktora danışmakta fayda vardır.

İlgili Konular;

Paleo Diyeti Programı için Tıklayın !

Paleo Diyeti Örnek Diyet Listesi için Tıklayın !

Paleo Diyetinin Yan Etkileri Nelerdir? Tıklayın !

7’den 70’e Taş devri diyeti Prof. Dr. Ahmet Aydın’dan Tıklayın !