Süt diyeti nasıl yapılır ?

Süt ve süt ürünlerinin kuşkusuz insan sağlığındaki yeri ve önemi çok büyüktür. Uzman doktorlar her bireyin günlük en az 1 litre süt tüketmesini tavsiye ediyorlar. Yapılan araştırmalara göre yaklaşık olarak 100 gram sütte bulunan 87 gram su, 3.5 civarında çeşitli proteinler, 3.8 civarında yağ, 5 gram karbonhidrat, ve kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum, krom, bakır, çinko vitaminlerden b 12, c, d, e ve k vitaminleri bulunmaktadır. Bir çok vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran süt sayesinde sağlıklı beslenebilirsiniz. Büyüme ve gelişmede faktörü çok büyüktür. Süt diyetinde hem sağlıklı zayıflayabilir, hem de yararlı bir diyet yapmış olursunuz.

Süt ürünleri grubundan olan, yoğurt, peynir ve çeşitli ürünlerle birlikte oluşturacağımız diyet programını trdiyet.com olarak sizlerle paylaşıyoruz. Yapılan süt diyeti programını çeşitli fiziksel aktivitelerle ve egzersizlerle desteklemenizi tavsiye ederiz.

Süt diyetinin yapılışı;

Süt diyetinde ilk 3 gün; Sabah kahvaltısında 300 miligram süt, bir adet domates, bir adet salatalık, 2 dilim beyaz peynir ve iki dilim kepekli ekmek tüketmelisiniz. Öğlen öğününe geçmeden açlık hissi duyulursa istenilen miktarda mevsim meyveleri ve en fazla 8 adet diyet bisküvisi yenebilir. Öğle yemeğimizde; Bir kase lahana çorbası, bir kase süt grubundan yoğurt, mevsim salata ve iki dilim kepekli ekmek yenmelidir. Ara öğünlerde aç kalma durumunda diyet bisküvisi ve mevsim meyveleri tavsiye ediyoruz. Süt diyetinde akşam yemeği; 100 gram haşlanmış tavuk, bir kase yoğurt, mevsim salata ve iki dilim kepekli ekmek tüketilmelidir. Gece yatmadan önce 300 miligram süt tüketmelisiniz.

Süt diyetinde son 4 gün; Sabah kahvaltısında 300 miligram süt, bir adet salatalık, bir adet domates, bir dilim beyaz peynir, 6 adet siyah zeytin, bir tatlı kaşığı bal ve iki dilim kepekli ekmek tüketilmelidir. Öğlen öğününde; Bir tabak taze fasulye, bir kase yoğurt, bir porsiyon mevsim salata ve iki dilim kepekli ekmek tüketilmelidir. Akşam öğününde; Bir adet orta boy patates haşlama olması gerekiyor, 9 adet köfte, bir kase yoğurt ve mevsim salata ile akşam öğününü tamamlayın.

Yemekleri kalorinize göre değiştirebilirsiniz. Süt diyetinde önemli olan unsur her sabah 300 ml süt içmek, gece yatmadan önce 300 ml süt içmek ve her öğünde bir kase yoğurt yemektir.

Süt diyetinde ara öğünlerde, mevsim meyveleri ve öğün aralarında en fazla 9 adet diyet bisküvisi tüketmelisiniz. Diyette önemli olan unsur, sabahları ve gece yatmadan önce 300 miligram yarım yağlı süt tüketmeniz. Bu diyet programını spor ile birlikte desteklemenizde fayda ve yarar vardır. Sağlıklı kilo vermek için spor yaparak size uygun diyet listelerini uygulamalısınız.

İlgili Konular ;
Süt Alerjisi Nedir?
Diyet – Sağlıklı Beslenme