2020 yılbaşı farklı bir şeyler denemek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için yılbaşınızı güzelleştirecek 15 fikrimiz var…

2020 Yılbaşı unutulmaz kılacak 15 püf noktası

1-Yılbaşı ağacınıza farklı boy lambalar içeren ki takım peri ışığı koyarsanız, normalden daha göz alıcı görünecektir.

2-Yılbaşı ağacınıza peri ışıklarınızı yansıtacak birkaç obje eklerseniz ağacınız çok büyüleyici gözükecektir.

3-Hediye paketlerinizi tamamlamak için zamanınız ve paketiniz tükenmişse o zaman size şöyle bir önerimiz var: Hediye paketine saracağınız öğeyi teksir kağıdına sarın, bir yılbaşı ağacı sembolü kesin ya da siz çizin. Paketinizin üstüne yapıştırıp, iyi dilekte bulunun. İşte hediye paketiniz hazır hem de en zarifinden.

4-Kendi kar tanelerinizi yapmaya ne dersiniz? Sizin çizdiğiniz ya da bir yerden kestiğiniz kar tanesi desenini camınıza yapıştırabilirsiniz. Daha da kolayı tutkalla camınıza kar deseni çizebilirsiniz. Bu yaptığınız şey çocuğunuzun hayal gücünü de ateşleyebilir.

5-Yılbaşı ağacı süslerine para dökmek istemiyorsanız kendiniz de pekala bu süslerden yapabilirsiniz. Örneğin kilden ya da beyaz hamurdan istediğiniz şekli çıkarabilir ağacınıza ekleyebilirsiniz. İlla kil ya da hamur olması da şart değil kartondan da yapabilirsiniz. Ama kil kullanarak yaptığınız süs daha şık duracaktır.

6-Her zaman siz hediye hazırlayacak değilsiniz, size de gelecek hediyeler ve dolayısıyla bir sürü de hediye paketleri olacaktır. Peki bu paketlerin hepsini atmalı mısınız? Bizce atmayın. O paketlerin en süslü en sevimli olanlarından fotoğrafta gördüğünüz gibi şekiller çıkarabilir ve dekor amaçlı kullanabilirsiniz.

2017 Yılbaşı unutulmaz kılacak 15 püf noktası

2020 Yılbaşı unutulmaz kılacak 15 püf noktası

7-Evinizin duvarlarını da süslemek istiyorsanız o zaman şunlara dikkat etmelisiniz: Duvarlara kağıt süslemeleri yapabilmek için, önce bir parça yapışkan bant takın ve üzerine tutkal uygulayın. Bu şekilde süslemeler duvar kağıdınıza kalıcı zarar vermez.

8- Sıradan bir karton kutu yılbaşı ağacınızın tabanını gizlemek için harika bir fikirdir. Sadece hediye paketine sarın, mükemmel görünecek!

9-Hepimizin evinde kullanılmayan bir bardak seti vardır. Yılbaşı akşamına özel bardaklar tasarlamak istiyorsanız cam kalemleri alıp, kullanmadığınız bardakları değişik yılbaşı motifleriyle süsleyebilirisiniz.

11-Gördüğünüz gibi yılbaşı dekoru için illa çok para harcamak zorunda değilsiniz evinizde olan malzemelerle bir kurdele yapıp kapınıza asabilirsiniz.

12-Peki yenilebilir yılbaşı süslerine ne dersiniz? Bunun için tek yapmanız gereken şekilli hamur kesiciler ile kurabiye hamurunuzu kesmek ve gıda boyası ya da eritilmiş renkli şekerler ile kurabiyenizi renklendirmek.

13-Hep başkalarını düşünecek değilsiniz. Kendiniz için bir adet yılbaşı çorabı satın alın ve sabah kahvelerinize eşlik etmesi için muhteşem bir sıcaklık yaratın. Bunun için de yapmanız gereken yılbaşı desenli çorabınızı kesmek ve kahve bardağınıza geçirmek. ‘Yeni aldığım çorabı neden keseyim, giyerim’ diyorsanız da giyin gitsin,o zaman da bu soğuk havada ayaklarınızı ve içinizi ısıtacak yılbaşı desenli bir çorabınız olmuş olacak.

14-Çam kozalaklarını dekor için kullanmak da çok iyi bir fikir. Ancak onları kullanmadan önce yapmanız gerekenler var: Çam kozalaklarını dekorasyon olarak kullanmadan önce onları kurutmanız ve temizlemeniz gerekir. Bunu 200 derecelik bir sıcaklıkta 20-30 dakika fırında koyarak yapabilirsiniz. Bu, aşırı nemin ve evinize gelen böceklerin önlenmesine yardımcı olacaktır.

15-Her şeyi kendiniz yapabilirsiniz de kendi minyatür yılbaşı ağacınızı yapamaz mısınız? Tabii ki yaparsınız. Kendi yılbaşı ağacınızı köknar ağacından sadece birkaç kol kullanarak yapabilirsiniz. Dalları bir vazoya koyup süsleyin.

kaynak: posta.com.tr

İlgili Konular;