Başlığa bakarak duvar apliklerinden söz edeceğimi düşünenler olabilir. Oysa bu kez farklı bir duvar süslemesinden söz edeceğim. Üstelik duvarı delmek, çivi ya da dübel ile uğraşmak gerekmiyor. Duvar dekorasyonu için bu kez, kendinden desenli başlığı sayesinde duvarda çeşitli ışık ve gölge oyunları yapan bir abajur edinmeniz yeterli.

Böyle bir görüntü elde edebilmek için her şeyden önce o özel tasarımlı abajuru bulmanız gerekiyor. Abajurun başlığı kendinden bir desen taşımalı ki duvara yukarıdaki gibi estetik bir desen yansıtabilsin. Işığı kısmen geçiren kısmen tutan bu tip tasarım abajurlar için aydınlatma ürünleri satan mağazalara danışabilirsiniz. Renkli ve transparan başlıklı abajurlarla renkli yansımalar elde etmek de mümkün.

Bu tip aydınlatmanın dezavantajı, genellikle loş bir ortama mahkum olmanızdır. Odayı işlevsel olarak aydınlatmak istediğinizde, örneğin bir şeyler okumak istediğinizde odada mutlaka daha kuvvetli ışık kaynakları da bulunmalıdır. Odada kuvvetli bir ışık olduğunda ise abajurun gölge ve ışık oyunu görünmeyecektir.

Ancak ortama farklı bir atmosfer katmak, ambiyans yaratmak için bu uygulama son derece kullanışlı olabilir. Yemek odasında, holde, antrede, yatak odasında loş ama gözü okşayan bir süsleme için oldukça uygun görünüyor.

Aklınızda bulunsun sadece abajur başlıklarıyla değil, duvar aplikleriyle de bu tip yansıma oyunları yapmak mümkün. Duvara asılan apliklerin özellikle gölge oyunu için tasarlanmış olanları ile evin duvarında ilginç görüntüler elde edilebilir.

Aydınlatma ve Duvar Dekorasyonu

Aydınlatma ve Duvar Dekorasyonu