Çaydanlıklarda, su ısıtıcılarda ve bazen buharlı ütülerde oluşan kireç katmanları, doğal yöntemlerle temizlenebilir. Hem enerji tasarrufu açısından hem de nitelikli su için, çaydanlık diplerinde oluşan kireç tabakalarının temizlenmesi önemlidir. Çaydanlık kirecini temizlemek için uygulanan doğal yöntemler şu şekildedir;

  • Limon Tuzu

Çaydanlığı yarısına kadar su ile doldurun ve 2 çorba kaşığı limon tuzu ekleyin. Ocakta kaynatın ve suyu içerisinde çevirerek, yan kısımlarda oluşan ince kireç tabakalarının da çözülmesini sağlayın. Kireç tabakası çözüldüğünde suyu dökün ve iyice durulayın.

Doğal Yöntemlerle Kireç Çözücü Hazırlamak | 1

kireç sökücü nasıl yapılır?

  • Karbonat ve Sirke

Kireç sökücü olarak etkili sonuçlar veren bu yöntem için; çaydanlık ya da su ısıtıcı içerisine ½ çay bardağı sirke ekleyin ve 1 gece bekletin. Ertesi gün sirkenin yarısını dökün ve üzerine 1 çorba kaşığı karbonat ekleyin. Fırça veya bulaşık süngeri ile 2-3 dakika ovun, yıkayıp durulayın. Kireçler tamamen temizlenecektir.

Doğal Yöntemlerle Kireç Çözücü Hazırlamak | 2

Kireç sökücü tarifi

  • Patates

Patates kabukları ile kireç temizlemek için; 1-2 patatesin kabuklarını çaydanlık içerisine koyun. Yarısına kadar su ekleyin ve kaynatın. Kireçler hızla temizlenecektir.

Çaydanlık temizliğinde çözüm sirke Tıklayın !

Por çöz yerine doğal kireç çözücü Tıklayın !

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? Tıklayın !