Sivilce problemi, herkesin problemi… Ergenliğe girdikten sonra, sürekli olarak ciltte var olan ve sinir bozan bu küçük misafirlerden kurtulmak aslında snıldığı kadar da zor değil. sivilcelerden kurtulmak için uygulayacağınız bazı yöntemler, onlardan tamamen kurtulmanızı sağlayacak…

* 1 çay bardağı sirkeye, 5 tane kuru erik konur. 5 dakika sonra erikler alınıp, sivilcelerin üzerine sürülür.
* 4 bardak suya; 2 çorba kaşığı ıhlamur konur. 20 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu suya batırılan yumuşak bir havlu ile sivilcelerin üzerine kompres yapılır.
Yüz, önce iyice yıkanır. Sonra krem sürülüp 10 dakika kadar masaj yapılır. Daha sonra; 6 bardak suya; 1 avuç kuru papatya konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Ilıdıktan sonra buna batırılan küçük ve yumuşak bir havlu yüze konur. Soğudukça değiştirilir. Sonra temiz bir pamukla silinir.
* 1 su bardağı ekşi nar suyu ile yarım su bardağı sirke karıştırılır. Bu suya batırılan pamukla, sivilcelerin üzerine kompres yapılır.
* Sivilcelerin üzerine yuvarlak bir şeyle ezdirilmiş lahana yaprağı konur. 10 dakikada bir değiştirilir.
* 1 su bardağı dolusu çekirdeksiz kuru üzüm, iyice dövülür. Üzerine, 1 çorba kaşığı içyağı konup, karıştırılarak merhem yapılır. Sivilcelerin üzerine sürülür. Yarım saat sonra ılık suyla yıkanır.
* 4 bardak suya; 2 çorba kaşığı arpa konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Suyuna, 1 su bardağı sirke ilave edilir. Bu suya batırılan pamukla, sivilcelerin üzerine kompres yapılır.
* 10 bardak suya; 2 avuç ısırgan otu konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra banyo suyuna süzülüp, yıkanılır.
* 4 bardak suya; 2 çorba kaşığı çörekotu konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu suya batırılan pamukla sivilcelerin üzerine kompres yapılır.