Siyah noktalarla baş etmek için bilinen bilinmeyen bir çok yol var. Bunlardan biri de siyah noktalara hidrojen peroksit kullanımıdır. Siyah nokta çözümü olan az bilinen bir uygulamadır.

Siyah Noktalara Hidrojen Peroksit

Siyah noktalar ciltteki gözeneklere biriken ölü deri, yağ ve kirden oluşan gözenek tıkanmalarıdır. Estetik olarak son derece rahatısız edicidir. Hidrojen peroksit ile bu sorundan kurtulabilirsiniz. Bu yöntemi akne ve sivilce tedavisi içinde kullanabilirsiniz.

Hidrojen peroksit,  dezenfektasyon ve  antiseptik  özelliklere sahiptir. Dikkatli kullanıldığında cilt için zararı yoktur.

Siyah Noktalara Hidrojen Peroksit

Siyah Noktalara Hidrojen Peroksit

 Cilde Hidrojen Peroksit Nasıl Kullanılır?

Makyajınız varsa çıkartın, ve cildinizi her zaman kullandığınız bir temizleyici ile temizleyin. Bir parça pamuk üzerine yada pamuklu çubukta kullanabilirsiniz.  %3’lük hidrojen peroksit  kullanın. ( Şişenin üzerinde yazıyor olacaktır, diğerleri kesinlikle kullanmayın) Siyah noktalarınızın üzerine uygulayın. Basınçlı bir masaj uygulamayın. Kimyasal bir madde olduğu için cildinizde kuruma yapabilir.

Saç, kaç ve kirpiklerinize getirmeyin. Hidrojen peroksit aynı zamanda ağartıcı özelliğe de sahiptir. Saç rengi açma işlemlerinde de kullanılır.

Hidrojen peroksiti uyguladıktan sonra çözücü özelliği ile siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Sivilceler üzerinde de kurutucu özelliğe sahiptir. Bu işlemin en önemli noktası az miktarda ve doğru ürünü uygulamaktır.

İşlem bittkten sonra cildinizi güzelce yıkayın. Badem yağı yada başka nemlenidirici yağdan az miktarda cildinize sürebilirsiniz. Böylece cildinizin nemini koruyarak kurumasını engellemiş ve bakımını yapmış olursunuz.

Siyah Noktalara Hidrojen Peroksit | 1

Cildinize hidrojen peroksit kullanmak istemiyorsanız bunun yerine limon suyu tercih edebilirsiniz. Bu, sivilce ve sivilcelerin yanı sıra yara izlerini gidermek için kullanılan başka bir çözümdür.

İsterseniz cildinizi pul pul dökmek için şeker yerine tuz kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, tuzun cildinizi kuru yapacağını unutmayın. Şeker bir nemlendiricidir , bu havadan cildinizin nemlenmesine yardımcı olduğu anlamına gelir. Ayrıca, gözeneklerinizdeki yumuşak tutan iyi bir alfa hidroksi asidi kaynağıdır.

Hidrojen peroksit kullanırken daima gözlerinizle temasından kaçınmaya özen gösterin. Gözünüze bulaşırsa derhal su ile durulayın. Herhangi bir sorun yaşarsanız, hemen doktora gidin.

Hassas ve ağır akneli bir cildinizz varsa doktorunuza danışmadan kullanmayın.