Cildimiz ne kadar bakımlı olursa o kadar geri dönüş sağlarız. Güzel ve pürüzsüz bir cilde sahipseniz makyaj yapmanıza bile gerek kalmaz. Güzel bir cilt için tuz ile bakım önerilerini duymaya hazır mısınız? İşte açıklıyoruz..

Sağlıklı Bir Cilt İçin Tuz İle Bakım Önerileri

Yumuşatıcı vücut kese

Tuz cildiniz için de birçok fayda sağlayabilir. Deniz tuzunu 2 çay kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırdıktan sonra cildinizi hafifçe bu karışım ile ovun ve vücudunuzu bir duşla yıkayın. Bu yöntem ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak.

Dengeleyici yüz maskesi

Cildiniz hassas ve kolayca yıpranıyorsa bu maske güçlü anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle tahrişleri önlemenize yardımcı olur.

2 çay kaşığı deniz tuzu ve 4 çay kaşığı bal ile karıştırıp, bu karışımı temiz ve kuru bir cilde uygulayın. (göz bölgesinden uzak tutun) Bu karışımı cildinizde 10-15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın.

Yüz toneri

Cilt gözeneklerine nüfuz etme ve temizleme özelliği nedeniyle yüz toneri olarak kullanılabilir. Bakterilerle savaşabilir ve yağ üretimini kontrol edebilir.

Bir çay kaşığı deniz tuzu ve 4 bardak sıcak suyu bir sprey şişesinde karıştırın. Cildinizi temizlemek için günde 1-2 kez püskürtün, ancak gözlerden kaçının!

Sizin önerileriniz neler?