Özelikle biz kadınlar saçlarımızın güzelliğine çok düşkünüzdür. Saçlarımız için çeşitli ürünler kullanıp daha çekici görünmek isteriz. Bu ürünlerden biri de saç spreyleridir. Peki saç spreyi nedir? evde saç spreyi nasıl yapılır? saç spreyleri saçlara şekil verme amaçlı kullanılan saç bakım malzemelerindendir. Saçımıza fön çektik, düzleştirdik yahut maşa ile dalgalı hale getirdik, binbir emek vererek yaptığımız saçın şeklinin uzun süre bozulmadan kalması için saç spreyleri imdadımıza yetişir!
Piyasada nevaform, new wave, morfose, wella gibi çeşitli markalarda saç spreyi bulmak mümkün.
Fakat saç spreylerine sürekli tonlarca para harcamaktansa evinizde de bu ürünü kolaylıkla yapabilirsiniz, hem tamamen doğaldır ve kimyasal içermez.

Evde saç spreyi nasıl yapılır?

Malzemeler
1 boş sprey şişesi
1 portakal yahut limon
1 pet şişe su (markette satılan 500 ml’lik sulardan)

Yapılışı
Portakal veya limonu dilim dilim doğrayın. Limon daha az yağlı olduğundan saçınızda yapış yapış bir görüntü oluşturmamak için idealdir, fakat spreyi portakalla yaparsanız, portakalın yapışkan kıvamı inatçı saçları bile şekillendirmeyi kolaylaştırır.
Küçük 1 tencereye 2 su bardağı su koyun.
Kabuğu da dahil olmak üzere limon veya portakal parçalarını ekleyin.
Orta ateşte tenceredeki suyun yarısı buharlaşana kadar kaynatın.
Daha sonra tülbent ile süzün.
Kozmetikçiden bir sprey şişesi alın, huni ile evde hazırladığınız doğal spreyi şişeye dökün.
Saçınıza biraz sıkıp kurumasını bekleyin, şayet çok yapış yapışsa isterseniz içine biraz su ekleyip, sprey oranını azaltabilirsiniz.
Dilerseniz spreyinizin içine eczanelerden temin edebileceğiniz 60 ml rubbing alkol ekleyip raf ömrünü uzatabilir, yahut 2 hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Saç spreyi nasıl kullanılır?

  • İlk adım olarak sprey şişenizi çalkalayın.
  • Saç tellerinde yapış yapış bir görüntüyü önlemek için saç spreyini saçınızdan en az 30 cm uzak olacak şekilde sıkın.
  • Saçınızın daha hacimli ve gür görünmesini sağlamak için yapmanız gereken şey ise başını aşağı eğip, spreyi saç diplerine saçın arka bölümüne sıkmaktır.sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (1) sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (2) sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (3) sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (4) sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (5) sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (6) sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (7) sac_spreyi_nedir_evde_sac_spreyi_nasil_yapilir (8)

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.