İnce telli ve kırılgan saçların en büyük sorunu olan sönük saçlar için saçları gür gösterme yolları nelerdir? Birkaç küçük ipucu ile daha gür ve dolgun saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçları Gür Gösterme Yolları

Saç yapısı genetik özelliklere bağlıdır. Dışarıdan yapılan müdahaleler ile genetik olarak sahip olduğunuz ince telli ve sönük saçlarınızı çok daha gür ve dolgun gösterebilmeniz mümkün. Saçlarınızı yıkamaya başladığınızdan en son şekil verdiğiniz dakikaya kadar doğru yöntemleri uyguladığınızda istediğiniz saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçları Gür Gösterme Yolları | 1

Gür Saç Sırları

Yıkama
Saçlarınızı yıkarken saç diplerinize mesaj uygulayın. Çok fazla şampuan kullanmayın. Saçları gür göstermeye yönelik üretilmiş olan şampuanları kullanın. Bu saçınızda kimyasal birikmesine neden olacaktır. Saçınızı çok iyi duruladığınızdan emin olmalısınız. Saçlarınızı yıkadığınız su olabildiğince soğuk olmalıdır. Sıcak su saçlarınızın sönük durmasına neden olacaktır.

Saçları Gür Gösterme Yolları | 2

Kurutma
Saçlarınızı tamamen kurutun. Başınızı öne alarak geniş açılı bir fırça yardımı ile tersten kurutun. Bu saçınızın çok daha dolgun görünmesini sağlayacaktır. Kurutma esnasında çok fazla saç serumu kullanmayın. Bu saçı bastırarak basık bir görüntü oluşmasına neden olur.

Şekil Verme
Saçlarınıza şekil verirken düzleştirici gibi saçı yatıştıran aletlerden kaçının. Maşa her zaman çok daha etkili bir yöntemdir. Saçınızın çok daha gür ve dolgun görünmesini sağlar.

Kesim
Saçları gür göstermede saç kesimi en önemli noktalardan biridir. İnce telli ve az saçınız varsa çok uzun saç modellerini kullanmayın. Kısa yada orta boy hafif katlı kesimler saçınızın daha havalı durmasına yardımcı olur.