Gastrin hormonu yüksekliği özellikle mide hastalıkları sebebi ile meydana gelmektedir. Vücut için oldukça önemli bir hormon olan Gastrin hormonu yüksekliği ya da düşüklüğü vücuttaki bazı sorunlara işaret eder.

Gastrin hormonu görevi tüketilen besinlerin midede sindirilmesi esnasında gerekli olan hidrolik asidi artırmasını sağlamaktır. Gastrin hormonu sindirimin başlamasına yardımcı olan önemli bir görevi yerine getirir. Gastrin hormonunun normal değerin üzerinde olması görevini yaparken bazı sorunlar olduğu anlamına gelmektedir.

Gastrin Hormonunun Normal Değerleri Kaç Olmalıdır?

Gastrin hormonu normal değerlerinin tam olarak belirlenmesi sabah aç karnına yapılan testlerle tespit edilir. Gastrin hormon normal değerinin <100 pg/mL olması gerekir. Gastrin hormon salgılanması gün içerisinde tüketilen besinlere göre farklı seviyelerde olabilir. Bu nedenle testten doğru sonuç alındığına emin olmak gerekir. Test sonucunun doğru olmasını sağlamak için test uygulanacak kişinin testi yaptırmadan önce 12 saat hiçbir şey yememesi ve 24 saat boyunca alkol tüketmemesi gerekir. Kullanılan ilaç var ise bu ilaçlar test öncesinde kesilebilir.

Gastrin Nedir, Gastrin Hormonu Yüksekliği Düşüklüğü Ve Normal Değerleri | 1

Gastrin Yüksekliği Tedavisi

Gastrin yüksekliği tedavisi yüksek çıkan test sonuçları için doktorlar tarafından yapılan araştırmalar ile gerekli tetkikler yapılarak uygulanır. Doktorlar tarafından Gastrin yükselmesine ya da düşük olmasının altında yatan nedenler araştırılarak tedavi yöntemlerine karar verilir. Serum Gastrin değerleri nadir olarak düşük seviyede sonuçlanır. Düşük olarak çıkan sonuçlar takip gerektirmeyebilir.

Bu test sonuçlarının kişinin yaşı ve o andaki fiziki durumuna göre değişiklik gösterebileceği düşünülürse karar verilmesi için doktor yorumlanması gerekmektedir.  Gastrin yüksekliği ile birlikte mide asidini yüksek olması sonucunun sebep olabileceği hastalık durumları;

  • Şeker hastalığı,
  • İltihaplı romatizma,
  • Böbrek yetmezliği,
  • Vitiligo hastalığı olabilir.

Baso Nedir? Baso Yüksekliği Düşüklüğü Nedenleri Tıklayın !

PLT Nedir? PLT Yüksekliği Düşüklüğü Ne Anlama Gelir? Tıklayın !

MPV Nedir? MPV Yüksekliği Düşüklüğü Tehlikeli Mi? Tıklayın !

Ferritin Yüksekliği Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri Tıklayın !