Sağladığı besin desteği ile sperm üretimini, gelişimini ve sperm kalitesini artıran Proxeed Plus; güçlü besin destek içeriği ile enerji üretimine ve yorgunluğun giderilmesine yardımcı olan Carnidyn ve ileri yaşlardaki görme bozukluklarında destek olarak kullanılan Phototrop, Türkiye’de de satılmaya başlanacak.
Sigma Tau’nun 3 ürünü Türkiye’de

Avrupa’nın önde gelen ilaç üreticilerinden Sigma Tau’nun üç önemli ürünü “Proxeed Plus”, “Carnidyn” ve “Phototrop”un Türkiye’deki dağıtım ve satış haklarını, 6 Şubat 2009 tarihinde imzalanan anlaşma ile Eczacıbaşı İlaç Pazarlama aldı.

Sigma Tau Uluslararası Pazarlama Direktörü Dr. Massimo Picàri’nin katılımıyla düzenlenen imza töreninde konuşan Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Genel Müdürü Ayşe Deniz Özger, Proxeed Plus, Carnidyn ve Phototrop’u Türkiye pazarına sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Önemli sağlık sorunlarına çözüm getirecek olan ve yeni bir açılım yaratacağına inandığımız bu tarz ürünleri tüketicilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’deki OTC pazarının henüz 750 milyon dolar civarında bir büyüklüğe sahip olduğunu belirten Özger, “Eczacıbaşı İlaç Pazarlama olarak, 2008’de girdiğimiz OTC pazarında 2009 yılında yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. Sigma Tau ile yaptığımız anlaşma da, bu yönde attığımız önemli adımlardan biridir. Özellikle, erkeklerin sperm üretimini, gelişimini ve sperm kalitesini artıran, sağladığı besin desteği ile döllenme ihtimalini yükselten “Proxeed Plus” ile ilgili önemli satış hedefleri koyduk’’ dedi.

2 bin 500 çalışanı olan Sigma Tau, ArGe çalışmalarına yılda 75 milyon USD ayırıyor

İtalya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Almanya, İspanya ve Amerika’da merkezleri bulunan Sigma Tau, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama ile yaptığı işbirliğiyle Türkiye’de aktif bir oyuncu olmayı hedefliyor. 1957 yılında İtalya’da kurulan ve dünya çapında yaklaşık 2 bin 500 çalışanı bulunan Sigma Tau, özellikle ilaç ve beslenme destekleyicileri alanlarında önemli Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkıyor. 2007 yılı cirosu 912 milyon USD olan ve Ar-Ge faaliyetlerine yılda 75 milyon USD ayıran Sigma Tau, şu anda yaklaşık 48 proje üzerinde çalışıyor. Bünyesinde 400’den fazla konusunda uzman araştırmacı barındıran Sigma Tau, her yaştan insanın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyerek her yıl cirosunun yüzde 16’sını ArGe çalışmalarına ayırıyor.

“Proxeed Plus” sperm üretiminine destek oluyor ve çocuk sahibi olamayan çiftlere yeni bir seçenek sunuyor

Proxeed Plus, erkek kısırlığının sebeplerinden biri olan bozulmuş sperm üretimi durumunda kullanılabilecek, içeriğinde aminositler, karbohidratlar, vitamin ve mineraller bulunan bir beslenme desteği. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon çiftin bebek sahibi olma konusunda sıkıntı yaşadığı ve bu çiftlerin ortalama % 30 – 40’ında sorunun erkekte olduğu biliniyor. Sperm kalitesinin ve döllenme ihtimalinin artmasına destek olan Proxeed Plus’ın.içerdiği maddelerin etkinlikleri klinik olarak kanıtlanmış bulunuyor. Özellikle sperm hücrelerinin yaşam sürelerinin uzamasına katkı sağlayan Asetil-L-Karnitin’in bu alanda kullanılan tüm beslenme destek ürünleri içinde en fazla klinik çalışmaya sahip destek ürünü olduğu belirtiliyor.

“Carnidyn” beslenme desteği, yorgunluğa karşı vücuda enerji sağlanmasına destek oluyor.

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan yorgunluk ve enerjisiz kalma hissi, stresli ve yoğun tempoda çalışanlarda, hastalıkların iyileşme dönemlerinde, artmış fiziksel aktivite, dengesiz veya kötü beslenme durumlarında karşılaşılan önemli sorunların arasında bulunuyor. Bir beslenme desteği olan Carnidyn, kasların metabolik aktiviteleri ve enerji seviyelerini destekliyor, düşen enerji seviyesini artışına yardımcı oluyor.

Phototrop, ileri yaşlardaki görme kayıplarının önemli bir nedeni olan maküler dejenerasyon hastalığının tedavisini destekliyor

Yaşa bağlı makular dejenerasyon (AMD) çoğunlukla yaşlı bireylerde görülen, gözün arkasında bulunan retina tabakasının merkezindeki incelme, zayıflama ve kanamayla seyreden bir hastalık. Hastalık, ileri yaşlardaki hastaların hayatını zorlaştırıyor, detaylı görmeyi, okumayı ve karşıdaki kişinin yüzünü tanımayı engelliyor. Phototrop retinada ışığı algılayan yapıları başlıca Asetil – L – Karnitin’den oluşan patentli formülüyle desteklemektedir ve AMD’nin erken dönemlerinde görme fonksiyonlarını artırdığı klinik çalışmalarla kanıtlanmış bir beslenme ürünüdür. Asetil – L – karnitin hücre zarları üzerine gösterdiği etkiler ile retinada yapısal bütünlüğün korunmasına, hücrelerde enerji üretiminin artışına destek olmaktadır. AMD riski taşıyan kişilerde veya hastalığın erken döneminde bulunan kişilerde doktor önerisi ile kullanılabilen Phototrop görme fonksiyonlarının desteklenmesine katkıda bulunmaktadır.