2014 Mart -Nisan tüp bebek yaptıracaklar buraya

19nisan yani dun transferim oldu.
1tane 5hucreli 2.gün embriyosu transfer edildi.
evin icinde normal gunluk yasantima ayni sekilde devam ediyprum sadeve agir kaldirmiyorum beni yoracak hareketler yapmiyprum.
yediklerime ictiklerime cok dikkat ediyorum. ögünlerim protein agirlikli. kizartmalar baharat asitli icecekler tuketmiyorum. kabiz olmamak icin ki bu en dikkat ettigim sey gunde iki defa ac karnina elma tüketiyorum.
carsambaya kadar da isyerimden izinliyim yani ayin 23ü is hayatima geri dönecegim.
1mayis test gunum negatif sonuc alirsam cok üzülecegim ama biliyorim ki takdir Allah'in...
sen neler yapiyorsun erre? tes gunun nedir?
Bende kabızlık oldu o biraz canımı sıkıyor kayısı tüketiyorum bende evde odalar arası yürüyorum hergün iğne için çıkıyorum birde ilk gün kahverengi lekem oldu şimdi yok zaman geçmiyor sanki benim 25 Nisan cuma test günüm ama salı günü idrar testi yapabilirim benimde 7. Gün embriyosu umarım herşey yolunda gider sabah uyku tutmuyor :) erkenden hortlıyorum :)
 
nerde bende oyle coookk yumurta...bır tane vardı takıp edılen, sonrasında farkettılerkı kıst olarak degerlendırdıklerı yumurtaymış meğer.halıyle yumurta sayım 2ye cıktı..kac mm olduklarını hatırlamıyorum o anın gergınlıgı ıle aklımda kalmadı ama dr.um bıraz fazla buyumusler deyıp normalde ıkı gun sonra vurmamız gereken çatlatma ıgnesını dun gece yapmamı soyledı.yanı arada kullanmamız gereken cetrotıde 'dan bır tane kullandım.bugunde ozellıkle uyardılar.yavas hareket et agır kaldırma,yorulma dıye,kosturma karın bolgenı cok zorlama dıye.
sabahta dr.um acık acık soyledı toplama oncesı çatlama olasılığı yüksek,ve toplama oncesı ultrasonla bakacağım eger çatlama olmuş ıse tedavıyı bırakacağız dıye...bu streslerı yasamaktan oyle usandımkı anlatamam...anne olmak neden bu kadar zor..

neyse bendeki durumda bır dokun bın ah ısıt meslesıne dondu..:)))okadar doluyum kı.bırı bısey sormayagörsün ıcımı akıttıkça akıtıyorum..çok teşekkür ediyorum hassasıyetıne en azından daha ıyı hıssedıyorum kendımı bukadar cok yazdıktan sonra:) sevgılerımle, sağlıkla kalın.

bence bunlar gözüde hiç büyütme bazen onlarca kaliteli yumutası olanın tutmuyor 1 tane olnın tutuyor o yüzden akışına bırak ..
 
Bende kabızlık oldu o biraz canımı sıkıyor kayısı tüketiyorum bende evde odalar arası yürüyorum hergün iğne için çıkıyorum birde ilk gün kahverengi lekem oldu şimdi yok zaman geçmiyor sanki benim 25 Nisan cuma test günüm ama salı günü idrar testi yapabilirim benimde 7. Gün embriyosu umarım herşey yolunda gider sabah uyku tutmuyor :) erkenden hortlıyorum :)

salı cook erken ayrıca idrar testinde görmeyen cok sonra canın sıkılır stresten bebek gider sakın yapma yapacaksan kan testi ki onun için de salı erken..oyle olsa doktorlar niye bekletsin sonra deger düşük cıkıyor ve acaba artacak mı endişesiyle zaman geçmiyor burdaki arkadaslar öyle durumda..zor ama sabır..
 
19nisan yani dun transferim oldu.
1tane 5hucreli 2.gün embriyosu transfer edildi.
evin icinde normal gunluk yasantima ayni sekilde devam ediyprum sadeve agir kaldirmiyorum beni yoracak hareketler yapmiyprum.
yediklerime ictiklerime cok dikkat ediyorum. ögünlerim protein agirlikli. kizartmalar baharat asitli icecekler tuketmiyorum. kabiz olmamak icin ki bu en dikkat ettigim sey gunde iki defa ac karnina elma tüketiyorum.
carsambaya kadar da isyerimden izinliyim yani ayin 23ü is hayatima geri dönecegim.
1mayis test gunum negatif sonuc alirsam cok üzülecegim ama biliyorim ki takdir Allah'in...
sen neler yapiyorsun erre? tes gunun nedir?

hayırlı olsun benden 5 gün sonra öğreniceksin...ben hiç yatmadım iğnemi zaten hep kendim yaptım şimdiye kadar hiç baskası yapmadı..işe gitmiyorum ama dışarı da cıkıyorum..beslenmem aynı duzen..ama malaesef türk kahvesi bi fincandan vazgecemedim ..yine de beklemek cok yorucuymuş..:44:
 
ah canım ya...bu nasıl bır derttır anlamıyorum kı..Allah nasıl sınıyor bızı böyle..Ben memorıal sıslıdeyım dr.um nur hanım ve semra hanım.çok ilgililer ben guvenıyorum onlara ama problem nerde onu anlayamıyorum.neden böyle oluyor?tek yumurtalığım var ondan gecırdıgım uc adet amelıyat ve kocaman bır cıkolata kıstım.buna rağmen amh 1.8.kotu bır değer degılmıs.ama işte niye böyle oluyor?sebep bı başkası degıl benım vücudum ama hanı dıyorum bu olumsuzlukların bır cozumu yokmudur? 11 nısanda gonal f 225 ile başladım gecen perşembe her aksam kullandığım gonal f 225 ın yanı sıra bır kez cetrotıde vurdum.cuma kontrole gıttım ve durum bu..yumurta toplama ıslemı sanırım bellı bır zamana bağlı daha erken alınma ıhtımalı olsaydı alırlardı herhalde bunca ınsan bundan mağdur olmazdı diye dusunuyorum..ama haklısın tabı..maddıyatı gectım bır yana manevı olarak yasadıgın sıkıntıyı hıcbır maddıyat karşılayamaz...okadar emek verıyorum barı boşa olmasın dıyorsun ama sonuç negatıf olunca ınsanın dünyası kurduğu hayallerı bır anda yerle bır oluveriyor..saat gecenın 3 küsürü ve benı uyku tutmadı gordugun gıbı.bu gece bıtmıyor.sureklı aklımda acaba catladımı,acaba bu mens agrısımı,cok sıddetlı ağrılarım neden ogleden sonra bırden kesıldı, kesın çatladı,yok çatlamadı, kafayı yedım valla..delirmek üzereyim.sen nerdesin?hangı dr?ve suan devam edıyormusun?

Canım kendini bu kadar sıkınıtıya sokarsan yumurtalarını olumsuz etkiler, rahat ol eğer doktorlarına güveniyorsan, kaçıncı denemen tup bebeği? Doktorların bu duruma yani yumurtaların erken çatlaması olayına yorumları nedir? Ben bu işlemler sırasında doktorum yanıma gelmediğinden sadece o an aşılama yapan doktora soru sorabildim. Canım ben bir kere tüp bebek denedim Fulya Tüp bebekte, doktorum Mustada Hoca idi. Çok yoğun ve bu durum beni rahatsız ediyor, fazla ilgilenemiyor. Yoksa merkezden çok memnundum. Ama bir süre maddi açıdan toparlanana kadar mecburen ara verdik. Biz bir anda kendimizi bu olayın içinde bulduğumuz için hem maddi hem de manevi olarak çok hazırlıksız yakalandık maalesef. Tekrar oraya gidermiyim bilmiyorum. Bir süre reglinin 2. günlerinde doktora gidip yumurta takibi yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada da fsh değerimi düşürmek için hayıt tohumu içiyorum, yumurta kalitesi için incir suyu içiyorum. Bir kaç tane vitamin vermişti doktor onlara devam ediyorum. Memorial da fiyatlar nasıl canım? Bu arada senin fsh değerin yüksek mi, asıl sorun nedir canım? Bana konulan teşhis erken yumurta rezervi yetmezliği yani erken menopoz.Dolayısıyla her an yumurtan bitebilir dendi bana:KK43:((
 
Selam kızlar, bende aranıza geliyim dedim.Daha önce negatif beş aşılama,bir negatif tüp bebek,2.tüp bebek kimyasal gebelikle sonuçlanan bir sürecim oldu.İlk başlarda nedensiz infertilite diye geçsede,zamanla eşimde morfoloji bozukluğu olduğunu bende de yumurta rezervi azlığı başladığını öğrendik.Bir kez daha,tüp bebek denemeye karar verdik eşimle bu ay.Özel bir hastanede tedaviye başladık.Ultrason ve kan tahlillerime göre iki güzel yumurtam gelişiyordu,üçüncüde vardı ama o küçüktü yetişemiyecekti diğerlerine, üçüncü yumurtamın gelişimi tamamlayamayacağı söylendi.Kötünün iyisi iki tanede olur dedik ikiz konulabilir diye devam ettik sürece. Daha önce dört tane, birinci kalite a sınıfı yumurtam varken, bir embriodan fazlası konulamıyordu devlet hastanesinde, ondada bir embriom oluşmuştu birinci kalite, diğer yumurtalarımı dölleyememişti spermler,yumurta vardı imkan yoktu, bu kez imkan var, üçüncü tüp bebeğim olduğu için,yaşımda otuzaltı sınırını geçtiği için, embriolar oluşursa ikiz konulabilecek ve gebelik şansımı artırabilecekken bugün yumurta toplamam gerçekleşti ve ben şok geçirdim.Yumurtamın biri gece çatlamış,elde kalmış tek yumurta, tek yumurta topladılar benden sinir sistemim bozuldu, sinirden ağladım hastanede.Üçüncü tüp bebeğimde işin maddi kısmını geçtim artık,bunca eziyeti çek,onca hormon iğnesi ol,ne için tek yumurta için.Yumurtanın teki dört beş saat önce çatlasın ve tek yumurtayla yola devam et.Dünyada yüzde ikilik oluşabilecek, erken çatlama durumu, gelsin seni bulsun.Onlarca yumurtası olan yumurta problemi olmayan insan varken.Bir yıldır grip olmuyorken alerjik nezle ol bu hafta, yumurtalar etkilenmesin diye onca eziyet çek ilaçsız atlatmaya çalış nezleni,bir aksilik serüvenidir gidiyor.Çok mutlu gittiğim hastaneden moralimiz sıfır olarak ayrıldık bugün.Üzülmekten alıkoyamadık kendimizi.Süreç bitmiş değil, yeni başladık biliyorum ama, kötü başladık sonu iyi olur inşallah.Yumurtalar döllenirse iki embrio konulacak şansımız çoğalacak, bu kez olacak derken maalesef tek yumurtaya kaldık yine.Üzücü bir gün geçirdik eşimle.Rabbim kimseye bu olayı yaşatmasın tüm tüp bebek deneyenlerinde yardımcısı olsun.

Canım ben de aynı durumu yaşadım, mart sonunda ve hala kendime gelemedim. Bana da iki ay önce rezerv azlığı ve erken menopoz teşhisi konuldu. Yumurtaların her an bitebilir , bir an önce tüp bebek yaptır dendi. Biz de kendimizi bir anda tüp bebek yaptırırken bulduk. Tedaviye başladığım ilk gün 4 yumurtam vardı, aradan birkaç gün geçtikten sonra gittiğimde, yani iğnelerin belirlendiği gün yumurtalardan birinin kist olduğu söylendi, hemen işlem yapılarak o kist alındı ve biz 3 yumurta ile yola devam ettik. Gonalf 225 iğne yaptım ve 3 yumurtadan biri 18,5 mm diğerleri ise 10 mm ve 7 mm idi. Doktor bana çatlama iğnesini muayene gününden bir gün sonra yapmam için verdi ve çatlama iğnesinden iki gün sonra da yumurta toplama işlemi yapılması için merkeze gittim. Beni toplama işlemi için hazırlarlarken, benim tek yumurtamın toplanacağını söylemem üzerine ultrasonla bakalım dendi ve süprizzzz tek yumurtam erken çatlamış, çatlatma iğnesinden tam 35 saat sonra. O anda ben tabii ağlamaya başladım.Doktor ise bu durumun olabileceğini, tek yumurtası büyüyen benim gibi rezervi az olanlarda karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi. Ama öyle de neden önlem alınmadı veya 35 değil de daha erken bir saatte toplanmadı. Yumurta çatladığı için aşılama yapmaya karar verdiler ve aşılamada negatif sonucunu aldım. Bir sürü soru ile çıktık tüp bebek merkezinden. O kadar iğne, o kadar stres ve sonuç bir koca soru işareti. Hayırlısı olsun canım, ne yapabiliriz ki hayırlısını dilemekten başka.Sen umudunu kaybetme ne olur. Tek yumurtan toplandı değil mi, transferin gerçekleşecek mi peki, yoksa havuz sistemimi yapacaklar sende canım? Nerede tedavi görüyorsun cnm?
 
Bende kabızlık oldu o biraz canımı sıkıyor kayısı tüketiyorum bende evde odalar arası yürüyorum hergün iğne için çıkıyorum birde ilk gün kahverengi lekem oldu şimdi yok zaman geçmiyor sanki benim 25 Nisan cuma test günüm ama salı günü idrar testi yapabilirim benimde 7. Gün embriyosu umarım herşey yolunda gider sabah uyku tutmuyor :) erkenden hortlıyorum :)

kabızlık konusuna cok dikkat et aman ha diyim.
birde ilaçlarını çok düzenli kullan saatini şaşma en önemlisi bu.
benimde test günüm 1 mayıs ama bende dayanamayıp erken yapabilirim yani 28i gibi falan.
Alllah yardımcımız olsun...
 
hayırlı olsun benden 5 gün sonra öğreniceksin...ben hiç yatmadım iğnemi zaten hep kendim yaptım şimdiye kadar hiç baskası yapmadı..işe gitmiyorum ama dışarı da cıkıyorum..beslenmem aynı duzen..ama malaesef türk kahvesi bi fincandan vazgecemedim ..yine de beklemek cok yorucuymuş..:44:

sonucunuzu olumlu yada olumsuz burdan bildirmeyi unutmayın.
kendim gibi sizin sonuçlarınızı da merakla bekliyorum
Allah ın izniyle inş hepimizin olur aynı sevinci hepimiz yaşarız
 
kizlar transferden sonra sürekli yatmayin lütfen. bilimsel arastirmalar ve doktorlar surekli yatmanin gebelik sansini azalttigini soyluyor. hareket edince rahim dokusu kanla daha iyi besleniyor yani dolasim artinca embriyo rahim duvarina daha iyi tutunuyor. agir ve yorucu hareket disinda lutfen gunluk islerinizi yapmaya devam edin. yatmayin yatmayin yatmayin!

Buğday tanesi gerçekten dediğin doğru ben sürekli yatmadım is falan yapmadım ama yapmadım da korktum tutmucak diye ama şükürler olsun ki 4+4 oldum 2 keseyi de gördük darısı tüm isteyenlerin başına dualarım sizinle :KK66:
 
Buğday tanesi gerçekten dediğin doğru ben sürekli yatmadım is falan yapmadım ama yapmadım da korktum tutmucak diye ama şükürler olsun ki 4+4 oldum 2 keseyi de gördük darısı tüm isteyenlerin başına dualarım sizinle :KK66:

Yarensu keseleri ne zaman gördün tam olarak?? Bana sonuçtan iki hafta sonra gel dedi. O zaman 6 haftalık oluyo acaba ondan önce görme şansım var mı diye soruyorum canım..


🌸🌸🌸
 
Sağ kasığımda bir ağrı var kendimi fazla dinler oldum saçım azcık kıprasa hissediyorum :)
 
BU TOPİĞİ İLK AÇTIĞIMDA ZAMAN GEÇERMİ DİYORDUM TRANSFER ZAMANI GELİRMİ GELDİDE OLDU BİLE :) ama şimdi heç geçmi breeee :)
 
Yarensu keseleri ne zaman gördün tam olarak?? Bana sonuçtan iki hafta sonra gel dedi. O zaman 6 haftalık oluyo acaba ondan önce görme şansım var mı diye soruyorum canım..


🌸🌸🌸
Canim 3 nisan da transferim oldu ve ben 18 nisan cuma yani geçtiğimiz cuma vajinal ultrasonla 2 keseyi gorduk . Birazda beta hcg degeriyle ilgili görünmesi benim transferin 11.gunu 513 çıktı 13. Günü 1218 çıktı 15 gün keseyi gorduk. Beta hcg 1500 un üzerine çıkınca görünüyor Muş. Darısı sana olsun en yakın zamanda görürsün insallah
 
Son düzenleme:
Canim 3 nisan da transferim oldu ve ben 18 nisan cuma yani geçtiğimiz cuma vajinal ultrasonla 2 keseyi gorduk. Darısı sana olsun en yakın zamanda görürsün insallah

Ya ciddi mi.. Benim de 2 nisandı transfer. 2 tane 3.gün embriyosu yerleşti. Transferin 9. günü 148 di değerim. Dr iki hafta sonra gel dedi yani 28 Nisan da.. Ikiz olabilir dedi değeri görünce. Bende o zamana kadar sabredenilcem mi bilmiyorum. Tek mi iki mi diye. Senin kaçtı değerin ve kaçıncı gün kan verdin canım nolur yaz çatlıcam 😔😔


🌸🌸🌸
 
X