2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

  • KIZ

    OY: 250 45,4%
  • ERKEK

    OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

    OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

    OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

    OY: 10 1,8%

  • Ankete Katılan
    551
Seninle aynı duruyoruzdur =)
Bu arada çok güzel çıkmışsın onu avatar resmi yapta gözümüz gönlümüz açılsın..
Albümünde ki fotondan bağsediyorum tatlım =))

teşekkür ederim :) dur bende yenisini çekileyim onu eklerim akşam büyüdük çünkü biz göbüşte büyüdü :)
 
of bugün sorunlu günüm Allah beterinden saklasın yok akıntım yok ağrım
ağrım derken göğüs uçlarım çok acıyor kızlar özellikle sol göğüs ucum
 
maşallah bebegine.ben de 23+4um haftaya şeker icin gidecem senin kac haftalik

Canım çok sağol.Benim haftaya cuma 24 olucak,o zaman yaptırıcam şeker yüklemesini.Bugün 22+6'dayım.:KK16:

günaydın kızlar...

dün alışveriş yaptık oğluma çok güzel şeyler aldık :) hemde internet sitelerin daha da alt fiyatına

bunlar haricinde bir tane organik hastane çıkış seti aldık 10 lu

birde yanında bebedorun biberon kurutucusunu hediye ettiler :))

ayyy ne güzel,ne rahatlamışsındır,sağlıkla kullansın,sen de tabi :nazar:

Kızlar ishal sorunu yaşıyorum.iki gün öncede oldum.bu günde.halim yok yataktan kalkmak istemiyorum ve su bile içmek istemiyorum.haftasonuda aöf sınavım var napıcam bilmiyorum.dua edin benim için şu sınavı saglıkla atlatayım.

çok geçmiş olsun.inşallah sınavın iyi geçmiştir :nazar:

günaydın kızlar bızde bugün butık bebeden aldık nisan cicileri topiğinede ekledım burayada ekleyım

canım güle güle kullan,korse doğum sonrası için miymiş?:KK16:

kızlar tam göbeğimin ortasında değil de karnımın biraz aşağısında pıtlamalar oluyor sanırım bebeğim hareket ediyor bazen anlayamıyorum acaba normla mi orda olması?

benim de kızım hep alttan vuruyor,ayakları oralara değiyomuş,ultrasonda da gördük:KK16:

Bunları 10 dk önce aldım...
Böylelikle kıyafet devrimiz bitti diğer aldıklarımla =)

çok güzeller,sağlıkla kullansın güzellik :nazar:

6 kiloooo :) yok mu arttiran ?
sanırım şimdilik yok..bende 4 kilo almışım :)
9kiloooo almis bulunmaktayım :)))
5 ayda 6 kilo aldım ve 7. kilom da yolda :KK17:
üzülmeyin kızlar rekor bende 10 oldu...:KK9::KK9::KK9: yapacak bişe yok..tek korkum şeker çıkmasın inş.ki benim annem babamda vardı.ablalarımda gebelik diabeti çıktı...mevlam korusun bebeklerimizi bu illetten
söylemeye utanıyorum ama 12 kilo aldım...
bu arada ne güzel 5 6 kilo almışsınız ben 12 kilo aldım:KK36: boy kilo endeksine göre 18 kilo alabilirmişim. iyi daha 6 kilo daha hakkım var:)


ben söylemiyim o zaman :KK52: siz bunlara çok mu diyosunuz yoksa :KK52:iddia ediyorum,beni forumda benim kilomu ve göbeğimi geçen yoktur:KK1::KK52:
phloxinheart,golge_cicegi bana en yakın olanlar,ama ben geçiyorum yine de:KK1:
arttıranlar yazsın ben en son bomba kilomu söyliyim :KK1:

iyi akşamlar arkadaşlar merhaba ilk hamileliğimi öğrendğim zamanlar çok sık uğruyordum buraya ama öğretmen olduğum azında ameliyatla kurtulma şansı düşükte olsa var diye teselli oluyoru.....

canım inşallah sağlıkla atlatır bebeğin de,sen de,bak bir arkadaş sana link yollamış,böyle bir durumda doğup yaşayan bebek haberi,onu okudun mu?geçmiş sayfalarda.:KK16:
 
teşekkür ederim :) dur bende yenisini çekileyim onu eklerim akşam büyüdük çünkü biz göbüşte büyüdü :)
Ne demek balım =)
Maşallah çok güzelsin:nazar:
Bende şimdi saçlarımı kuruttum maşamı fişe taktım ısınsın su dalgası yapayım saçlarımı =)
Eşimle akşam foto çekinelim :KK1:
Böyle şişko şişko çekinelim =)
Anısı olur hem...


of bugün sorunlu günüm Allah beterinden saklasın yok akıntım yok ağrım
ağrım derken göğüs uçlarım çok acıyor kızlar özellikle sol göğüs ucum

Olur artık balım sende düşünmemeye çalış ağrıyı sızıyı...
Benim de çok pis kolumda sinir sıkışması oluyor ...
Karpal tünel (El bilek kanalı hastalığı) sendromu, deniyormuş buna da...
İnan senden beterim.
Uyku giymiyor gözüme.
Havalar böyle olmasa doktora gideceğim.
 
BENİM YAŞADIĞIM AĞRI TAM DA BU
GEÇMİŞTE YAZILMIŞ BİR TOPİC TEN BULDUM


hamilelikte oluşan kalça ağrısı özellikle bacağa vuran kas ağrısı siyatik sinirine oluşan basıdan kaynaklanıyor
netice yabancı sitelerde bu olayı araştırdım: buna "pelvic gridle pain" deniliyor. diğer bir adıda "diastasis symphisis pelvis". bu konuyla alakalı güzel siteler var ama hep ingilizce.

peki nedir bu hayatımızı karartan olay? tedavisi var mı? doğumdan sonra gercekten geçiyor mu?

bu konuda dr.lardan çoğunuz duymuşsunuzdur, bağların geriliyor, hormonların kalçayı gevşetiyor, doğum kanalın açılıyor vs vs.. bunlar külliyen yanlış değil bir yere kadar hepsi doğru. yalnız dr.ların yanıldıgı nokta şu, her 5 hamileden 1 inde görülecek kadar sık olan bu durumu ÖNEMSEMİYORLAR. işte beni en çok delirten de bu oldu. çektiğiniz ağrı kimsenin umrunda değil ve sanki yapılacak bir şey yokmuş ve sen bunu çekmek zorundaymış gibi!!!!

evet cok sık görülüyor olması bu ağrının NORMAL OLDUĞUNU GÖSTERMİYOR arkadaşlar. yaptığım onca araştırmada her yerde ilk bunu söylüyorlar ve dr.unuzun bunu dikkate almamasına izin vermeyin diyorlar.

gelelim yapabileceklerimize, bu ağrının sebebi sadece hormonlar değil. bir sürü hamile kadın görmüşsünüzdür 8-9. ayında rahatca yürümekteler. peki biz neden yürüyemiyoruz? araştırmalar bu sorunu yaşayan kadınların geçmişinde genellikle kalça travmaları oldugunu gösteriyor. belki şimdi hatırlmaıyorsunuz ama 2 sene önce kayak yaparken sertçe popo üstüne düştünüz, evet bu küçük kaza bile şimdi hamilelikteki bu topallığın sebebi olabilir. kalça eklemleriniz bir şekilde simetrik hareket etmiyor, relaksin hormonu da bu asimetriliğin tuzu biberi oluyor. veya omurganızda hafif bir skolyoz olabilir, bu duruş bozuklukları da aynı şekilde tesir ediyor.

bu sorunu yaşıyorsanız siz benim gibi ayakta pantalon giyerken, çorap giyerken, arabaya binip inerken, merdiven çıkarken dayanılmaz ağrılar çekiyorsunuz. öncelikle tavsiyem kesinlikle bu ağrıyı ortaya çıkaran durumlardan sakınacaksınız. asla tek ayak üstünde durmayın. pantolon, çorap, ayakkabı giyerken mutlaka oturun. merdivenleri ağrınızın az olduğu bacakla, teker teker çıkın. asla koşmayın ağrıyı şiddetlendirirsiniz. özellikle yatakta sağdan sola dönerken inanın ben de cok zorlanıyordum. şimdi dizlerimi birleştirip yatakta büküyorum, aynı anda dizlerimi çeviriyorum. bacaklarınızı birbirinden ayırmayın. otururken yatakta dönerken dizleriniz mümkün oldugunca birbirine yakın olsun. yine otururken altınıza rahat bir minder koyun ki diz seviyeniz kalçadan aşağıda olsun ve birbirinden ayrılmasın. yine gece yatarken bacak aranıza yumuşak bir yastık koyun ki kalça ekleminiz doğal pozisyonunu korusun. asla ama asla bacak bacak üstüne atmayın. zaten pek çoğunuz bu esnada cok ağrı duyuyordur. bunlar günlük hayatla alakalı öneriler.

bir de herkese tavsiyem gecikmeden bir fizik tedavi uzmanına gidin. BUNU ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ. pek çok vaka sanıldığı gibi doğumdan sonra iyileşmiyor. en az 1 seneye kadar bu ağrıyı çekenler var. özellikle bebek doğduktan sonra bunları yaşamak kabus olur herhalde. evet arkadaşlar bu durum tedavi edilebilir bir durum. şu an bayram dönüşü oldugu için fizik tedaviye gidemedim gidince onu da burada yazarım. şimdi bir tane pilates topu aldım ve 1-2 küçük egzersiz yapıyorum. aradaki fark mucize gibi oldu diyebilirim. hala topallıyorum ama ağrıdan ve çatı kemiklerimdeki çatırdamadan baya bir kurtuldum. bir de kegel egzersizi denen şey kesinlikle tavsiye ediliyor. google da aratın cok basit birşey, oturdugunuz yerden yapabilirsiniz. pelvis kaslarını kuvvetlendiriyor.
 
slm kızlar. okuldan eve geldim. yarın boş günüm oh tatilim başladı:)

Canım gittiğim hastanede bardakta ya da pet şişede karıştırıp vermiyolar.Hastane kantininden parayla alıyosun.Aynı kutu kola şişesi gibi bi şişede glikoz markası da , gazlı şekerli su yazıyo_Ondan aldırdılar.Gittim önce 2 tüp kan alındı.5 dk içinde o suyu iç dedi.Ben de midem bulanır kusarım falan diye annemle gitmiştim.Oturdum diktim kafaya gazoz niyetine içtim. :KK1: 1 saat bekliyosun 2. kanı alıyolar.Ondan 1 saat sonra da 3. kanı alıyolar.Sonra yemek serbest.Maşallah ben hiç etkilenmedim.İnşallah sende de öyle olur.Gözünü çok korkutma.Ama yine bi ihtimal tek gitme.Yanında biri olsun.

anladığım kadarıyla 2 saat aç bekliyosun şeker yüklemesi için.ben randevuyu en iyisi çok erken saate alayım. açlığa hiç dayanamıyorum ben. geceleri bile açlığıma dayanamayıp bişeyler atıştırıyorum. of 3 saat falan aç kalınıyo sanırım...

merhaba annişler benim annem geldi iki gün önce çok şükür artık gurbette yalnız değilim. hamileliğim popomdaki ağrı yüzünden biraz zor geçiyor bir hafta oldu bu gün hala geçmedi canım çok sıkılıyor bebeğim iyi çok şükür ya da umarım iyidir 2 hafta oldu görmeyeli özledim sizler nasılsınız ?

oh ne güzel gözün aydın ve geçmiş olsun! annen yanındaysa ne güzel rahat rahat geçirirsin günlerini annenle:)
 
anladığım kadarıyla 2 saat aç bekliyosun şeker yüklemesi için.ben randevuyu en iyisi çok erken saate alayım. açlığa hiç dayanamıyorum ben. geceleri bile açlığıma dayanamayıp bişeyler atıştırıyorum. of 3 saat falan aç kalınıyo sanırım...


Evet canım erken gitmen gerekiyo.Toplamda 3 kere kan veriyosun İlkini hemen alıyolar.Sonra şekerli suyu içiyosun.1 Saat bekliyosun 2. kanı alıyolar.1 Saat daha bekliyosun 3. kanı alıyolar.Yani 2 saat aç kalıyosun.Yanında biriyle git canım.Olurda miden falan bulanırsa destekçin olsun.
 
Evet canım erken gitmen gerekiyo.Toplamda 3 kere kan veriyosun İlkini hemen alıyolar.Sonra şekerli suyu içiyosun.1 Saat bekliyosun 2. kanı alıyolar.1 Saat daha bekliyosun 3. kanı alıyolar.Yani 2 saat aç kalıyosun.Yanında biriyle git canım.Olurda miden falan bulanırsa destekçin olsun.

yatmadan bişeyler yiyim bari:) eşimle beraber gideriz zaten o olur yanımda.
 
BENİM YAŞADIĞIM AĞRI TAM DA BU
GEÇMİŞTE YAZILMIŞ BİR TOPİC TEN BULDUM

of bugün sorunlu günüm Allah beterinden saklasın yok akıntım yok ağrım
ağrım derken göğüs uçlarım çok acıyor kızlar özellikle sol göğüs ucum

Geçmiş olsun arkadaşlar. Bel ağrısı için ben de egzersiz öneriyorum. Göğüs sızısı bende de var, ona bir çözüm bulamadım; bilen varsa müteşekkir kalırım:107:
 
slm kızlar. okuldan eve geldim. yarın boş günüm oh tatilim başladı:)



anladığım kadarıyla 2 saat aç bekliyosun şeker yüklemesi için.ben randevuyu en iyisi çok erken saate alayım. açlığa hiç dayanamıyorum ben. geceleri bile açlığıma dayanamayıp bişeyler atıştırıyorum. of 3 saat falan aç kalınıyo sanırım...



oh ne güzel gözün aydın ve geçmiş olsun! annen yanındaysa ne güzel rahat rahat geçirirsin günlerini annenle:)

Şeker yüklemesinde 3 saat aç kalınmıyor normal şartlarda.Önce parmaktan kan alınıyor daha sonra hazırlanan şekerli karışımı 10 dk.da içiyorsunuz .1saat bekledikten sonra tekrar parmaktan kana bakıyorlar..

Eger yüksek çıkarsa tekrarlıyorlar fakat normali sadece 1 saat sürüyor..
Bende bu şekilde oldu en azından..
 
Ben daha hissetmiyorum bebişimin hareketlerini.yarın ayrıntılı ultrasonumuz var.inşallah iyidir bebeğim.çok heyecanlıyım.bi de beni sağlık ocağından aramadılar aşı için.2 yıl önce okulda çocuklara aşı yapılırken kendime de yaptırmıştım.(öğretmenim) ondan mı aramadılar acaba?
 
Kızlar nasıl bnde buna benzer böyle kavonozlu felan bişe yaptırmak istiyorum erkek için olacak ama bunu bir arkadaşımın bebeğine yaptığı ilk yaş kutlamasında vermişti birde çok güzel kurabiye yaptırmıştı.... Çok hoşuma gitmiştiii
 

Eklentiler

  • $image.jpg
    $image.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 48
Şeker yüklemesinde 3 saat aç kalınmıyor normal şartlarda.Önce parmaktan kan alınıyor daha sonra hazırlanan şekerli karışımı 10 dk.da içiyorsunuz .1saat bekledikten sonra tekrar parmaktan kana bakıyorlar..

Eger yüksek çıkarsa tekrarlıyorlar fakat normali sadece 1 saat sürüyor..
Bende bu şekilde oldu en azından..

bana da doktor şunlar bunlar yapılacak diye söylemedi. sadece aç gel dedi. ben kendime göre yorumlara bakarak hesapladım. bi saat yol sürecek , birer saat arayla test yapılacak diye. bakalım artık haftaya öğreniriz:)
 
merhaba annişler benim annem geldi iki gün önce çok şükür artık gurbette yalnız değilim. hamileliğim popomdaki ağrı yüzünden biraz zor geçiyor bir hafta oldu bu gün hala geçmedi canım çok sıkılıyor bebeğim iyi çok şükür ya da umarım iyidir 2 hafta oldu görmeyeli özledim sizler nasılsınız ?
cnm çok geçmiş olsun gösterdin mi dr a


s.alykm arkdaşlar bugün elh. daha iyi daha umutlu hissediyorum kendimi dualarınız sayesindedir inş. bu süreç içinde burdan vaktim oldukça bolbol yazıcam okudugunuz her duaya bebegimi ve benide eklerseniz umudum daha da artacak inş. sizin güzel haberlernizi burdan okumakta beni mutlu ediyo hepinizi ve bebişleri öpüyorum :)

hep dualarımdasın arkadaşım ...
 
Geçmiş olsun arkadaşlar. Bel ağrısı için ben de egzersiz öneriyorum. Göğüs sızısı bende de var, ona bir çözüm bulamadım; bilen varsa müteşekkir kalırım:107:




Bende de hem bel agrisi hemde Göğüs agrisi var canim:KK43:Hele ki bu aralar uyku uyuyamiyorum geceleri ayrica siskinlik:KK43:küveti dolduruyorum ilik suyla biraz hos kokulu banyo kömügü acayip rahatlatiyor özellikle bel agrisina ama fazla kalmamaya dikkat ediyorum tavsiye ederim cikincada hafif bi yag masaji Göğüs agrisina faydasi dokunuyor hemde olusabilecek catlaklara onlem almis oluyorum:emir_bebek:
 
Son düzenleme:
Ben rüyamda devamlı bebeğimi görüyorum.Bigün emzirdiğimi, bi gün mama hazırladığımı falan..

Evdede devamlı aldığım kıyafetlerine bakasım geliyo dolaptan çıkarıp seviyorum .. :KK17:

Benim gibi olan varmı merak ettim.Doğmasını dört gözle bekliyorum kaldıki çok zor bi dönemime denk gelecek, sınav hazırlığındayım ama yinede hemen kavuşmak istiyorum :emir_bebek: :emir_bebek:
 
bana da doktor şunlar bunlar yapılacak diye söylemedi. sadece aç gel dedi. ben kendime göre yorumlara bakarak hesapladım. bi saat yol sürecek , birer saat arayla test yapılacak diye. bakalım artık haftaya öğreniriz:)

Anladım canım açlık zor oluyor ama şekerli suyu içince zaten bişey yiyesin gelmiyor emin ol :KK9: :KK9:
 
Masallah seker yuklemeleri falan iyi haberlerle geliyor.bebisler iyi:KK16:
Insallah Hep boyle olur.

Benim bebis artik oyle bi vuruyo ki:KK1:disaridan baya belli oluyo.:nazar:
Maşallah hepsine
 
X