4 aylık bebeği olanlar ve ek gıdalar

4 - 9 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Yalnız anne sütüyle beslenen bebeklerde ek gıdalara dördüncü aydan sonra başlanır. 4-6 ay arasında anne sütüyle yeterli büyüme gelişme sağlanıyorsa sadece anne sütüyle beslemeye devam edilir, bu durumda ek gıdalara altıncı aydan sonra başlanır.

Bu dönemde çocuğunuza verdiğiniz ek gıdalar anne sütünün tamamlayıcısıdır.

Ek Gıdalar:

Çocuğun ayına uygun büyüme ve gelişme sürecini destekleyen, değişik tatlarla tanışmak suretiyle sonraki aylarda kolay yeme alışkanlığı kazandıran, besleyici değeri yüksek ama allerji yapma niteliği az olan besinlerdir. Meyve suyu veya meyve püresi, sebze çorbası veya sebze püresi, muhallebi, yoğurt, peynir, reçel, bisküvi, ekmek, yumurta bebek beslenmesinde önde gelen ek gıdalardır.

Ek gıdaları kaşık ya da bardakla veriniz.

Yeni deneyeceğiniz yiyecekleri çocuk açken alışık olduğu yiyeceklerden önce veriniz. Miktarı daima azdan başlayarak arttırınız.

Yeni gıdaların allerji yapıp yapmadığına dikkat ediniz. Bu nedenle aynı gün içinde birden fazla yeni besin denemeyiniz. Şüpheli bir gıdayı kestiğinizde belirtilerin geçip geçmediğini kontrol ediniz. Bir iki gün sonra yeniden deneyiniz.

Bebeğinizin hoşlanmadığı önemli yiyecekleri zaman zaman yeniden deneyiniz.

Meyve Suyu:

Elma ve şeftali gibi meyvelerin suları taze olarak 1-2 tatlı kaşığı miktarından başlanarak verilir ve yavaş yavaş arttırılır. Portakal ve mandalina suyunun daha ileri aylarda verilmesi uygun olur.

Meyveler iyice yıkanır, kabukları soyulur ve cam rendede rendelenir. Temiz bir tel süzgeç veya tülbentle süzülerek suyu elde edilir. Meyve suyuna başlandıktan bir iki hafta sonra püre halinde verilebilir. Meyve sularına şeker eklenmemelidir!

Sebze Çorbası:

Meyve suyuna başlandıktan iki hafta kadar sonra öğle öğününde verilmek üzere patates, havuç, pirinç ve taze sebzelerden günlük olarak hazırlanır. Bir iki tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılır. Dört haftalık bir süre içinde tam sebze püresine geçilir.

1. Hafta (sebze çorbası): 3-4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45 dakika kapaklı kapta pişirilir. Tel süzgeçle hiç ezmeden suyu bir başka kaba alınır. Bir çay kaşığı irmik ilavesiyle tekrar 5-10 dakika pişirilir. Sıvı miktarı 200 gram olacak şekilde ayarlanır.

2. Hafta (basit sebze püresi): Aynı şekilde pişirilir. Havuç ve patatesler tel süzgeçten tamamen ezilerek püre olarak geçirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak mamanın hazırlanması tamamlanır.

3. Hafta (karışık sebze püresi): Havuç ve patatesin yanına 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler eklenir. Örneğin ilk gün 3-4 yaprak maydanoz, ertesi gün maydanoz ve bir kaç yaprak ıspanak, sonraki gün ilaveten dörtte bir enginar, daha sonra dörtte bir domates gibi .. Tel süzgeçten ya da blenderden geçirilerek elde edilen püreye yine bir çay kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir.

4. Hafta (tam sebze püresi): Ayrıntılarıyla anlattığım şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı zeytin yağı veya pastörize tereyağı katılır.

Altıncı aydan itibaren sebze çorbası ya da püresine 1 yemek kaşığı kıyma (3 kez çekilmiş yağsız sinirsiz dana) eklenmelidir.

Muhallebi:

Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra genellikle 5. aydan itibaren akşam (gece değil) öğünü olarak verilir. 1 su bardağı süt, bir tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı toz şekerle yapılır. Soğuk sütün bir kısmıyla pirinç unu iyice ezilir, kalan süt eklenir karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirmeye yakın şeker eklenir. İlk günlerde süt sulandırılabilir.

Muhallebi, kutu mamalarla da hazırlanabilir. Özellikle inek sütü proteinlerine duyarlı olan bebeklerde bu durum tercih edilir. Bir su bardağı su 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak pişirilir. Ateşten indirildikten sonra içine 5-6 ölçek hazır mama toz halinde katılır. Topaklanma durumunda tel süzgeçten geçirilir. Son yıllarda süt çocukluğu döneminde inek sütünün hiç kullanılmaması yönünde olan görüşler giderek ağırlık kazanmaktadır.

Yoğurt:

Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa kadar soğutulur. 1 litre süt içine bir çorba kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir, yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeksizin sıcaklığını koruyabilecek şekilde 3-4 saat bekletilir. Bir kase kadar ikindi öğünü olarak verilir.

Kahvaltı:

Çocuk altı ya da yedi ayını bitirdikten, sebze püresi, muhallebi, yoğurt gibi gıdalara iyice alıştıktan sonra kahvaltılara başlanır. Süt, beyaz peynir, reçel, pekmez, ekmek veya bebe bisküvisi başlıca malzemelerdir. Tuzu alınmış bir parça beyaz peynir ve reçel sütle ezilir. Karışıma ekmek içi katılır. Bu amaçla 3-4 bebe bisküvisi kullanılabilir. Kahvaltıya önce 1-2 tatlı kaşığı olarak başlanır, miktarı giderek arttırılır. Bal allerji yapma olasılığı nedeniyle bir yaşından önce tercih edilmez. İstenirse 1 çay kaşığı yağ eklenebilir. Bir süre sonra peynir, reçel, yağ ve ekmek sütten ayrı olarak verilebilir.

Yumurta:

Katı olarak pişirilmiş yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı miktarından başlanıp giderek arttırılmak suretiyle kahvaltıya ilave olarak verilir. Bir haftanın sonunda bebeğiniz bir tam yumurta sarısı yiyebilir. İyice alışmış olan çocuklara yumurta kayısı kıvamında verilebilir. Yumurtanın beyazının bir yaşında önce verilmesi genellikle tercih edilmez.

Tahıllı Çorbalar:

Mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası gibi gıdalar, taze sebze çorbalarına alıştırılmış olan bebeklere 7. aydan sonra değişik tatları öğretmek amacıyla verilebilir.

Köfte:

Sebze çorbasıyla birlikte, yağsız sinirsiz üç kez çekilmiş dana kıymasından baharatsız olarak hazırlanmış 1-2 köfte 6. Aydan itibaren verilebilir.

Balık ve Tavuk:

Bebeğiniz yedi sekiz aylık olduğunda kıymaya alternatif olarak püre halinde öğle öğününde tavuk ve kılçıksız balık eti verebilirsiniz.

Karaciğer:

Kuzu ciğeri tercih edilir. Az tuzlu suda haşlanır, zarı çıkarılır, rendelenerek balık ve tavuk etleriyle dönüşümlü olarak sebze çorbalarıyla birlikte verilir.

Çay:

Çayın besleyici hiç bir değeri yoktur. Aksine diğer gıdaların besleyici değerini düşürür, barsaklardan demir emilimini bozarak kansızlığa yol açabilir. Bu bakımdan süt çocuğu beslenmesinde yeri yoktur.
 
Bende bugugün doktora sordum altıcı aya kadar sütten başka bir şey vermemi istemiyor artık önerilerinizi altıncı aydan itabaren değerlendiririm..
 
Beneim bebeğim 3 ay 22 günlük çocuk doktorumuz 4.aydan itibaren tat almayı öğrenmesi için ve ilerde yemekleri red etmemesi için başlamamız gerektiğini söyledi.ilk önce evde sıktığımız meyve suyu 1-2 tatlı kaşığı olarak 1-2 hafta sonra meyve püresi şeklinde verilmelidir dedi (sabah 10:00 gibi)
öğle öğününde 1-2 tatlı kaşığından başlanarak sebze çorbası verilecek yavaş yavaş arttırılacakmış.Doktorun verdiği Sebze çorbasının tarifinide veriyorum size
4 su bardağı suya 1 tutam tuz
2 orta boy kabukları soyulmuş ve doğranmış havuç ve patates konarak kapalı olarak pişirilir.İndirildikten sonra tel süzgeçten geçirilip içersine 1 çay kaşığı irmik ilave edilir bir miktar pişirilir.Bebek bu çorbaya alıştıktan sonra mevsim sebzelerinin diğerleri eklenebilirmiş
 
anladım cnm ama benım sıpacık tıkanıyo bende korkuyorum vermeye ıklk defa elma suyu verdım cok sevdı gecen gunde mılupanın muhallebısını verdım onuda sevdı sebze cokrbası verdım hep tıkandı bende cok korktum sen boloe sorunlar yasadın mı acaba ttlıma.s.


canim ben iki cocugumuda pek emziremedigim icin erken gectim gidalara oyuzden cok basima geldi artik bebeyime bisey yedirirken yanimda kesinlikle su bulunduruyorum tikandiklarinda veriyodum
canim
bide ben kesin herseyi mikserden gecirip su gibi yapiyodum olmadi biraz sulandiriyodum canim.rahat yesinler diye canim.bide
ilk baslarda cok normal
cunku bebek hep emmeye alistigi icin
yasikla yerken tikanabiliyolar ..benim kizim bir haftadir ek gidalara basladim saba h bir biberon mama vereyim dedim yirtti kendini ben kasik mamasi yiyicem diye
bende kalktim bir umutta hasladim sekizde birini koydum
icine 159 gm biberon mamasindan hazirladim icine koydum
biraz beyaz peynir
pirinc ununu onceden hazirlamistim hepsini karistirip verdim bi yedi masallah
meyerse biberon istemiyomus --bide bol bol su iciriyorum kabiz olmasin diye canim
 
su vermek ıyıdır dımı helekı bu sıcaklarda bende dun verdım bugunde elma suyu ıctı oglum cok sevdı nasıl cılve yapıyor bı gorsen dahada olsa yıycek sımdılık yarım cay bardagından bıraz daha az verdım yarın bıraz daha verırım bıde muhallebı yedık dun onuda cok sevdı bugunde yogurt yapmayı denıycem bkalım becerebılcekmıyım :)))
aysimacım ılgın ıcın cok tesekkur ederım canım
 
peki yazalım...
öncelikle mevsim meyveleri püre halinde veya suları ama günde 1 er çay kaşığı sonra artırabilirsiniz...
bebe bisküvisi, yoğurt...
çorbalar (patates, pirinç, havuç haşlamazı, ev yapımı tarhana, brokoli çorbası, şehriye vs. (benim kızım 6 aylık ve bunların hepsini yiyor))
bunlar var listemiz de şu an...

bunlardan verebılırmıyım sımdı ama agır gelmezmı ben sımdılık meyva sularından basladım dun verdım elma suyu bugunde yoğurt verıcem allah nasıp ederse
bıde meyva pureleyıp atamazmıyız ıcıne bebegın yoğurduna meyvalı yoğurt olur
 
anneler kesinlikle ilk 6 ay anne sütü verin su dahi vermeyin bırakın 2 ay daha emsinler bukadar aceleci olmayın belki hoşunuza gidiyo diye yada meraktan ama yapmayın anne sütü c ok önemli arkadaşımızın biri yumurta bile yazmış yumurtanın sarısı 6. ayından sonra bir cay kaşıgıyla başlanır beyazı ise 9 . ayında verilebilir.bebegini düşünenler vermesin diyorum.zaten dr larda böyle diyor
 
canım anne sutunden kesıyoruz dıye bısey soz konusu degıl ayrıca koca 1 tabak yemek yedırmıyoruz 1 cay kasıgı bı corba kasıgı bu kadar olayı bıraz fala buytmussun herkesın kendı dusuncesı ben tadlara alıssın dıye verıyorum
 
anneler kesinlikle ilk 6 ay anne sütü verin su dahi vermeyin bırakın 2 ay daha emsinler bukadar aceleci olmayın belki hoşunuza gidiyo diye yada meraktan ama yapmayın anne sütü c ok önemli arkadaşımızın biri yumurta bile yazmış yumurtanın sarısı 6. ayından sonra bir cay kaşıgıyla başlanır beyazı ise 9 . ayında verilebilir.bebegini düşünenler vermesin diyorum.zaten dr larda böyle diyor

sana katılıyorum bende hemşireyim oğlum 4aylık ama mecburen önümüzdeki ay işe başlayacağım için ek gıdalara geçmem gerek 5 ayın sonunda başlıycam bende 6 ay bitsin isterdim ama maalesef bu arada nette araştırma yaparsanız ek gıdalar hakkında bilginiz olur arkadaşlar bende yazarım size
 
Bebeğinize ilk vereceğiniz gıdanın onun tarafından kabul edilmesini kolaylaştırmak istiyorsanız bu ilk adımı o açken atmalısınız. Vereceğiniz yiyeceği küçük bir çay kaşığına ya da parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudaklarına değdirin. Bu yeni tattan hoşlanıp hoşlanmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Eğer yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını ikinci denemeden sonra halen devam ettirirse onu daha fazla zorlamamanızı ve bu yeni yiyeceği bir daha denemeden önce 3-4 gün beklemenizi tavsiye ederiz.
• Yutma işlevinin gelişmemiş olması kaşıkla beslenmeyi güçleştirir. Bazı bebekler bu geçişi kolay yapamazlar ve kaşıkla beslenmeyi redderler. Geçiş döneminde çok sabırlı olmak gereklidir.
• Yeni ve farklı gıdalara teker teker ve en az 3-5 gün ara ile başlanmalıdır. Yeni verilmeye başlanan gıdaların bebekte allerji ya da sindirim güçlüğü yaratmadığının anlaşılabilmesi için aynı anda birden fazla gıda başlanmamalıdır.
• Yeni besinler önce az miktarda verilmeli zamanla miktar bir öğün oluşturacak şekilde artırılmalıdır.
• Her yeni gıdada bebeğinizin kakasında bazı değişiklikler olabileceğini bilerek fazla telaşlanmamalısınız.
• 12. ay sonuna kadar bebek için hazırlanan gıdalara tuz ve şeker ilave edilmemelidir.
• Bebeğe verilecek bütün yiyecekler taze ve katkısız olmalıdır. Kimyasal koruyucu madde içeren konserve ve katkı maddeli hazır yiyecekleri bebeğinizin beslenmesinde kullanmamalısınız.
• Bebek için her öğün taze besin hazırlamalı ve bu besinleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemelisiniz.
6 aylık bebeğe ilk verilecek ek gıda yoğurttur!

Emzirdikten sonra bebeğe yoğurt verilebilir. 2-3 gün sonra yoğurda alışmış olan bebeğe bir tatlı kaşığı meyve suyu başlanır. Meyve suyunun miktarı yavaş yavaş artırılır. Eğer bebek anne sütü almıyorsa; 4. ayda yumurta sarısı başlanır. Katı pişirilmiş yumurtanın sarısının önce 1/8'i sütle ezilerek verilir. Miktar yavaş yavaş artırılır. 5. ayda; 4. ayda verilen ek besinlere ilave sebze çorbasına başlanır. Mevsimine göre, patates, havuç, kabak veya ıspanak bebeğe verilebilir. Bir süre sonra bu çorbaya bir tatlı kaşığı bulgur veya pirinç eklenerek pişirilebilir. Ayrıca 5. ayda; acısız tarhana çorbası, pirinçli ve yoğurtlu çorbalar bebeğe verilebilir. Bir çorba kaşığı ile başlanıp yavaş yavaş miktarı artırılır. 5. ayda, meyve suyu yerine meyve püresi de tercih edilebilir. 6. ayda, 4 ve 5. aylarda verilen besinlerin yanı sıra tüm aile için acısız pişirilen mercimek çorbası bebeğe verilebilir veya bir çorba kaşığı mercimek sebze çorbasına katılarak pişirilebilir. Küçük bir miktar kıyma, çorbalara eklenir.

6-9 ay arası beslenme

Bebeğinize anne sütü vermeye devam edin! Bu dönemde, anne sütüne devam edilmeli fakat aynı zamanda ek gıdalara da başlanmalıdır. Anne sütüne devam ederken ek gıdalar yavaş yavaş arttırılmalıdır. Bebeğin dişlerin çıkmaya başlamasıyla, bebeğe katı ek gıdalar da verilmeye başlanır. Bilindiği gibi 6. aydan sonra anne sütündeki demir miktarı azalır. Bu açığı kapatmak için demir ihtiva eden ek gıdalar bebeğe verilmelidir. En iyi demir ihtiva eden gıda kırmızı ettir. Kırmızı et, bebeğe, kıyma şeklinde sebze çorbasına katılarak verilebilir. Kıyma yerine çorbaya iyice kıyılmış karaciğer de katılabilir. Bir çay kaşığı ile başlanan karaciğer daha sonra yavaş yavaş artırılarak verilebilir. Eğer aile bütçesi et almaya uygun değilse; et yerine fasulye, nohut, mercimek, bezelye veya üzüm pekmezi gibi gıdalar verilebilir. Bu gıdalar da içlerinde yüksek oranda "demir" ihtiva ederler. 6. aydan itibaren kahvaltı başlanır. Haftada 2 kez yumurta sarısı verilebilir. Alerjik olabileceği için bir yaşından önce beyazı tavsiye edilmemektedir. Ek gıdalara alışan bebeklere, balık ve kıymalı yağsız sebze yemekleri de verilebilir.

9-12 ay arası beslenme

Bebek 2 yaşına gelene dek anne sütüne devam edilmelidir. 9 aylık bebekler artık katı gıdaları çiğneyebilirler, evde herkes için pişen yemeklerden yiyebilirler. Bu yaş gurubundaki bebeklere uygun yemekler şunlardır: Yoğurtlu ve sütlü, mercimekli çorbalar, iyi pişmiş nohut ve mercimek yemekleri, patates, kabak, taze fasulye, pazı, ıspanak gibi sebze yemekleri, balık, köfte, et yemekleri, etli veya mercimekli dolmalar. Ekmek ve soyulmuş meyve parçaları bebeğin eline verilebilir. Makarna ve pilav da verilebilir. Çay, gazoz, çikolata, şeker v.b yiyecekler bebeklere verilmemelidir. Bebek, kendi kendine yemek yemeye alıştırılmalıdır. 1 yaşına gelmiş bebeğin yemekleri iyotlu tuz (ailede herkesin yediği yemekler) ile pişirilmelidir.


Alıntıdır.
 
canım anne sutunden kesıyoruz dıye bısey soz konusu degıl ayrıca koca 1 tabak yemek yedırmıyoruz 1 cay kasıgı bı corba kasıgı bu kadar olayı bıraz fala buytmussun herkesın kendı dusuncesı ben tadlara alıssın dıye verıyorum

yok canım maksatım olay büyütmek değildi sadece doğru bilgi vermekti alan a.
 
Hemşire olan arkadaşlara burda bişi sormak ıstıyorum konuyla alkası yok ama benım oğlum 5 ayına gırıd ve halen daha ben mudahalae etmessem kaka yapmıyo mesala bugun 4 gun ve kaka yok kılosı ıyı anne sutu alıyo sadece doktorlara göturdum suruplar kullandım rezene verdıler onuda kullandım zeytın yağı ıcırdım ama ne yazıkkı bı sonuç alamadım bende annemlerden bıldığım gercı doktora sordum bı zararı olmaz dedı poposuna cok kucuk bır sabun parcası sokuyorum öle cıkıyo ama ne cıkış kafayı sıyırdım artık uzuntıden ne önerırısınız gercı bugun cocuk hastanesıne görutecem bağısak testı yapacaklar bakalım ne cıkacak ınşallah kötu bır şey cıkmaz cok korkuyorum
 
Hemşire olan arkadaşlara burda bişi sormak ıstıyorum konuyla alkası yok ama benım oğlum 5 ayına gırıd ve halen daha ben mudahalae etmessem kaka yapmıyo mesala bugun 4 gun ve kaka yok kılosı ıyı anne sutu alıyo sadece doktorlara göturdum suruplar kullandım rezene verdıler onuda kullandım zeytın yağı ıcırdım ama ne yazıkkı bı sonuç alamadım bende annemlerden bıldığım gercı doktora sordum bı zararı olmaz dedı poposuna cok kucuk bır sabun parcası sokuyorum öle cıkıyo ama ne cıkış kafayı sıyırdım artık uzuntıden ne önerırısınız gercı bugun cocuk hastanesıne görutecem bağısak testı yapacaklar bakalım ne cıkacak ınşallah kötu bır şey cıkmaz cok korkuyorum

canim bizim doktorumuz anne sütü ile beslenen bebeklerde kaka yapmanin 7 günde 1 defadan 1 günde 7 defaya kadar normal sayildigini söylemisti
 
Hemşire olan arkadaşlara burda bişi sormak ıstıyorum konuyla alkası yok ama benım oğlum 5 ayına gırıd ve halen daha ben mudahalae etmessem kaka yapmıyo mesala bugun 4 gun ve kaka yok kılosı ıyı anne sutu alıyo sadece doktorlara göturdum suruplar kullandım rezene verdıler onuda kullandım zeytın yağı ıcırdım ama ne yazıkkı bı sonuç alamadım bende annemlerden bıldığım gercı doktora sordum bı zararı olmaz dedı poposuna cok kucuk bır sabun parcası sokuyorum öle cıkıyo ama ne cıkış kafayı sıyırdım artık uzuntıden ne önerırısınız gercı bugun cocuk hastanesıne görutecem bağısak testı yapacaklar bakalım ne cıkacak ınşallah kötu bır şey cıkmaz cok korkuyorum

canım eğer bebegin kilosu ve gelişimi iyiyse eğer bebeğnn dışkısı normal yumuşaksa endişelenmene gerek yok ama sert ve yogunsa kan da gördüysen ozaman önemli.eğer böyleyse ve sürekliyse kronik kabızdır.cocuk cerrahına götürmeni tavsiye ederim.emziriyorsan gün içinde emzirme sayısını arttır cünkü beslenme yetersizligin de de kabızlık olur..birde senin yediklerine dikkat et ve cokta kafana takma çünkü senin stresin onuda etkiler.ek gıdalara basladıysan da lif yönünden yüksek olanları seç.umarım başka bi sorun yoktur ve düzelir.
 
canım eğer bebegin kilosu ve gelişimi iyiyse eğer bebeğnn dışkısı normal yumuşaksa endişelenmene gerek yok ama sert ve yogunsa kan da gördüysen ozaman önemli.eğer böyleyse ve sürekliyse kronik kabızdır.cocuk cerrahına götürmeni tavsiye ederim.emziriyorsan gün içinde emzirme sayısını arttır cünkü beslenme yetersizligin de de kabızlık olur..birde senin yediklerine dikkat et ve cokta kafana takma çünkü senin stresin onuda etkiler.ek gıdalara basladıysan da lif yönünden yüksek olanları seç.umarım başka bi sorun yoktur ve düzelir.


selam yorumun için teşekkürler dün akşam cocuk hastanesıne göturduk doktor muayene ettı bi sorun gözukmuyo dedı ulturason verdı bugun için bende şikayetlerı söyleyınce cerraha göster dedı cerrah makattan muayene ettı her şey normal dedı sorun yok fitil verdı 10 tane var içinde bıtınce gel dedı bakalım
 
Hemşire olan arkadaşlara burda bişi sormak ıstıyorum konuyla alkası yok ama benım oğlum 5 ayına gırıd ve halen daha ben mudahalae etmessem kaka yapmıyo mesala bugun 4 gun ve kaka yok kılosı ıyı anne sutu alıyo sadece doktorlara göturdum suruplar kullandım rezene verdıler onuda kullandım zeytın yağı ıcırdım ama ne yazıkkı bı sonuç alamadım bende annemlerden bıldığım gercı doktora sordum bı zararı olmaz dedı poposuna cok kucuk bır sabun parcası sokuyorum öle cıkıyo ama ne cıkış kafayı sıyırdım artık uzuntıden ne önerırısınız gercı bugun cocuk hastanesıne görutecem bağısak testı yapacaklar bakalım ne cıkacak ınşallah kötu bır şey cıkmaz cok korkuyorum

canım aynı sorunu bende tam 4.5 ay yasadım bebışın doymuyor ondan bılıyormusun bebışıne ek gıda yedır kavonuz mamaları varya sebzelılerden al yarısını oğlen yarısında aksam ver bak nasıl yapıcak ıkı gunde boşuna cocuğu teste sokma ilac verme bende dereceyle yaptırıyodum ek gıdaya gectım yapmaya basladı şok oldum
 
canım aynı sorunu bende tam 4.5 ay yasadım bebışın doymuyor ondan bılıyormusun bebışıne ek gıda yedır kavonuz mamaları varya sebzelılerden al yarısını oğlen yarısında aksam ver bak nasıl yapıcak ıkı gunde boşuna cocuğu teste sokma ilac verme bende dereceyle yaptırıyodum ek gıdaya gectım yapmaya basladı şok oldum

ewet cnm halısın bende ek gıdaya gecınce baya duzene gırdı kakası bızde az cekmedık su kaka sorununu allah saglık versın bebıslerımıze :1hug:
 
ewet cnm halısın bende ek gıdaya gecınce baya duzene gırdı kakası bızde az cekmedık su kaka sorununu allah saglık versın bebıslerımıze :1hug:

ah sorma neler cektım bende ağlıyordum sınırımden ne bileyım meger doymuyormuş cukur allah bebişine saglık versın arkadasım
 
ablalar ben 19 yaşımdayım ve ikizlerim var 8 gün sonra 4 aylık olucaklar ek gıdalar konusunda sizin söylediklerinizi vericem bebişlerime :teselli:
 
canım selam benimde 4,5 aylık kızım var muhallebi , meyve püresi ve çorbalara başladım doktor tavsiyesi ile sende doktorunun tavsiyesi üzerine başlamalısın ,
çünkü ilk katı gıdalara geçişte bebişlerimiz biraz zorlanabiliyorlar.,
sevgiler.:ecrin_bebek:
 
X