Pirinç lapası diyeti ile sadece 2 gün süresinde yendiği zaman, bazı diyetis uzmanları tarafından obezitelere ödem attırıcı sebebi ile veriliyormuş ve 2 gün içerisinde 2 – 3 kg verilebiliyormuş, sizlere bunun hakkında biraz bilgi verelim istedik…

Öncelikle şunu belirtmek gerekirse pirinç lapası diyeti çok sağlıklı bir diyettir. Pirinç çok önemli bir besin öğesidir, bir tanecik pirinç tanesi çok küçük olmasına rağman içinde E ve B vitaminlerinin dışında bazı önemli elementler ile mineralleri bünyesinde bulundurmaktadır.

Yüksek seviyede potasyum içermesi nedeni ile vücudun kendi toksini temizleme faaliyeti için yararlı olan diüretik özelliği vardır. Pirinç lifli bir besin öğesidir bu özelliği ie gayet sağlıklı ve bağırsak için yararlıdır. Bunun için pirinç, mide ile bağırsak rahatsızlıkları olan ve yüksek tansiyon hastaları için çok uygun bir besin halinede bulunuyor. İçeriğindeki kalsiyum sayesindede kemiklerin geliştirilmesi rolünde yer alır. Dış görünüm olarak cilt ile tırnakların parlaklaşmasını sağlıyor. Zengin bir karbonhidrat deposu bulunduğundan enerji verici bir besindir. Karmaşık karbonhidratı yapısında bulundurduğu için az seviyede yağ içeriği ile düşük kolesterol diyetleri için pirinç diyeti kaçınılmaz kılınmıştır. 100 gram pişirilmiş pirinçte ortalama 100 kcal bulunmaktadır ve bu da pirincin mükemmel ölçüde düşük kalorili yiyecek olduğunu kanıtlıyor. Tabiki bu bahsettiklerimiz tamamen pirincin doğal ve sade hali için geçerlidir. Pirici tereyağ ile doldurup pişirdiğinizde pirinç diyeti yapıyorum diyemezsiniz.

Prinç diyeti detayları ;

Prinç diyeti tek yemekli diyetle rejim yapan kişişerin sürekli olarak aynı yemeği yediği bir zayıflama çözümüdür. Prinç diyetini ilk örneği 1940 yılında Kempner tarafından had seviyedeki kan basıncını indirgemek için tedavi sırasında kullanmıştır. Bu tedavi yönteminden sonra pirinç diyeti zayıflama diyetleri arasında yerini almıştır.

Günde 400-900 Kalori sağlayan bir diyettir, pirince ilava olarak yanında meyvee sebze vardır. Diyet protein ile tuz açısından bakıldığında çok fakir durumdadır. Ortalama günlük yarım kg kilo vermenizi sağlayan tek yemekli bir diyettir, kolay anlaşılmış ve kolay uygulanan bir yöntemdir. Pirinç diyeti gibi tek yemekli rejim uygulamalarındaki genel sorun diyetin bir süre sonra çok iç açıcı bir hal almaması ve bıtkınlık verme durumudur. Sadece bir yemek türünü düzenli olarak uzun süre yemeniz imkansız gibi birşeydir. En sevdiğiniz bir yemeği bile uzun süre yediğiniz zaman artık çok monoton olacaktır, bunun için bu diyetler uzun sürdürülemez ve belli zaman aralıklarında yapmanız tavsiye olunur.

Pişirme Metodu
2 günlük pirinç lapası diyeti 1 çay bardağı pirinci, 3 çay bardağı suda haşlıyorum. Pirinçler dibe yapışmadan altını kapatıyorum. Azıcık su kalıyor yani..

Üzerine
– kırmızı pul biber
– nane
– sumak
– kara biber
Bol olarak koyalım … Öyle ki pilavın rengi değişiyor iyice..
Üzerine 2 tepeleme dolu yoğurt (Danone)
Güzelce karıştırılır.
Yanında da cin biber/meksika biberi/sivri biber 3-4 adet yiyebiliriz…

Toplam Ölçü:
Bir günde 3, eğer aç hissediyorsam maksimum 4 çay bardağı pirinç tüketiyorum.

Yan Gıdalar:
Mutlaka 2 öğün meyve yiyorum. Örneğin dün yaptığımda 2 kez bir kase dolusu üzüm yedim.
Bir ara öğünde de badem/ceviz türü şeyler yiyorum. Toplam ölçü avuç içindeki yuvarlak bölümü geçmeyecek şekilde. Toplam 6-7 adet maksimum

İçecekler:
– Bir bardak sütlü nescafe (şekersiz)
– Bir şişe Çamlıca light gazoz
– Bir fincan doğadan portakallı form çayı (tatlandırıcı ile)
– Bir fincan beyaz çay (içinde yeşil çay ve meyve kabukları olan bir karışım: Lipton)-tatlandırıcı ile
– 3-5 fincan siyah çay (şekersiz)
– 2-3 fincan türk kahvesi (yarım kesme şekerli)

Eğer diyet yapacağım gün, iş günüme denk geliyorsa.. Sabahtan 2 fincan pişirip bahsi geçen karışımı yapıyorum. Yani baharat ve yoğurt ekliyorum. Yanımda götürüp soğuk soğuk yiyorum.

İlgili Konular ;
2 günlük pirinç lapası diyeti deneyimlerimiz
Pirinç Lapası Listesi