Kış dekorasyonu hakkında ilham vericek birkaç önerimiz…Sadece kahverengi tonları ile beslenen bir mevsimde olduğumuzu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. yanık turuncu, indigo mavi, sarı, yeşil ve gri ile evinizde çarpıcı köşeler oluşturma zamanı.
Evinize sıcak ve canlı bir hava kazandırmak için kışın soğuk ve kasvetli havasını dışarı da bırakan en güzel alternatifler ile kış ortasın da yaz sıcağı keyfi yaşatacaktır. Kışa yakışan koyu renkler tek başına kullanıldığın da korkutucu ve bunalımlı bir ortam oluşturuyor, ölçüsünde ve yerin de kullanılan koyu renkli dekorasyonlara yaz renklerinin ışıltısını ve sıcaklığını ekleyerek bambaşka bir şıklık yaratabilirsiniz.

Dinlendirici mavi
Evlerimizde sıkça kullandığımız mavi renk sakinleştirici, iyileştirici ve dinlendirici bir etki yaratıyor. Ünlü Renk Psikoloğu Faber Birren, Sigmund Freud’un da katıldığı gibi maviyi “okyanussal ve rahatlatıcı” diye tanımlıyor. Gergin bir yapıya sahipseniz mavinin tüm tonları size göre. Aynı zamanda mavi ve yeşilin karışımı turkuaz renginin de sakinleştirici bir etkisi bulunuyor.

Kış Dekorasyonu İçin Sıcak Renk Önerileri

Kış Dekorasyonu İçin Sıcak Renk Önerileri

Yanık Turuncu
Yanık turuncu rengini evinize aksesuarlarla taşımak istiyorsanız doğal detaylara yer açın. Balkabağı, tarçın, kuru dal ve yaprak gibi doğal materyalleri sofra tasarımınızın bir kenarında veya antrenizin girişinde dekoratif biçimde sergileyerek mevsimi evinize misafir edin.
Sonbaharın rengi gibi görünse de aslında tüm sezona hakim olan yanık turuncu, gardırobumuzdan iç dekorasyonumuza kadar kendini ele veriyor. Ağaç kabuğu renginden kiremit tonlarına kadar farklı tonlarla uyum içerisinde kullanılan yanık turuncunun en doğru eşleştiği malzeme seçimi ise şüphesiz natürel ahşap ve hasır malzemeli seçimler.

Kış Dekorasyonu İçin Sıcak Renk Önerileri

Kış Dekorasyonu İçin Sıcak Renk Önerileri

Soft Renkler
Armonik renklerin veya renk üçlülerinin uçuk ve parlak olmayan tonlarda kombine edilmesiyle yaratılan soft dekorlar birçok alan için en gözde tercihtir. Özellikle yatak odası, çalışma odası, giyinme odası, çocuk odası gibi alanlarda kullanılan ve son derece dinlendirici, dingin bir yapısı olan bu renk tarzı vintage ve avangard stilin de ana unsuru olarak sıkça kullanılıyor.

kis_dekorasyon_modasi

Yeşil renk arınma sağlar
Yeşil, eğiten ve arındırıcı etkisi olan bir renk. Kırmızının yoğun olarak kullanıldığı mekânlarda, turkuaz ve yeşil ile denge yaratmak mümkün. Ayrıca uyku problemi çekenler, huzur veren ve sakinleştiren lila, leylak gibi renkleri yatak odalarında uygulayabilirler. Ancak bu tonların mekânın tüm duvarlarında kullanılması melankolik bir ruh hali yaratabileceğinden sarı ile dengelemekte fayda var.

Kış Dekorasyonu İçin Sıcak Renk Önerileri

Kış Dekorasyonu İçin Sıcak Renk Önerileri