Besinleri uzun süre taze şekilde saklamanın en güvenilir yöntemlerinden biri de onları buzluğa atıp dondurmaktır. Et, tavuk, balık buzluklarımızın daimi misafirlerindendir. Donmuş eti çözme sorunu ise kadınlar için tam bir kabustur. Donmuş kıyma nasıl çözülür? makalemizde buzlukta donmuş tavuğu, eti, kıymayı çözmenize yardımcı olacak pratik ve çok kolay bir formül verdik.
Buzluktan çıkardığımız, sebzeyi, mantıyı, sigara böreğini, hamur işlerini çözdürmemize gerek kalmadan hemen pişirebiliriz.
Et ve et ürünleri ise bakteri ürememesi açısından, çözdürülüp öyle pişirilmelidir.
Eti sıcak suda bekleterek çözdürmek, kaloriferin üzerine koymak oldukça sağlıksız yöntemlerdendir, etin yapısı bozulur, vitamini gider ve bu eti yiyenlerde çeşitli hastalıklara, besin zehirlenmelerine yol açabilir. Et doğru kullanıldığında harika bir gıdadır, protein, demir, çinko, B6, B12, manganez ve daha pek çok vitaminle minerali içerir . İhtiyacımız olan günlük et miktarı kadınlarda 45, erkeklerde ise 55 gramdır. Gelişme çağındaki çocuklar, nekahat döneminde olanlar, sık egzersiz yapan kişiler muhakkak hergün et tüketmelidir. Et, kan yapımına yardımcı olan demir içerir, bedene güç verir, zihinsel fonksiyonların düzgün çalışmasını sağlar, hücreleri tamir eder, onarır.
Peki dondurulmuş et nasıl çözülür? dondurulmuş eti, kıymayı buzluktan çıkarıp bir kaba yerleştirin, ardından buzdolabının en üst rafına koyun, etiniz bir kaç saatte çözülecektir, buzdolabında çözülen ette ani sıcaklık değişimi gerçekleşmediğinden besin değerlerinde pek değişme olmayacaktır.

[youtube id=”DYKN1tjEhK8″ width=”600″ height=”350″]

Gıdaların Derin Dondurucuda Saklama Koşulları Tıklayınız

Mikrodalgaların dondurulmuş yiyecekleri çözme ayarı da kıymayı hızlı çözmeniz için kolay ve pratik bir yoldur.

Acil yemek yapmanız gerek ve kıymanız, etiniz dolapta eyvah ne yapacağım diye asla üzülmeyin! İşte donmuş et 5 dakikada nasıl çözülür? sorusunun cevabı;
Yapmanız gerekenler şunlardır;
Tencereye ılık suyu doldurun.
Şayet açıktaysa eti buzdolabı poşetine ekleyin, ardından bir tencereyi ters çevirin ve poşetteki eti bunun üzerine koyun, üstünede için su dolu tencereyi yerleştirin.
Tencerenin ete baskı yapması ve metalin ısıyı çok daha iyi iletmesi ile etiniz kısa sürede çözülecektir.

donmus_kiyma_nasil_cozulur_1 donmus_kiyma_nasil_cozulur_2 donmus_kiyma_nasil_cozulur_3 donmus_kiyma_nasil_cozulur_4donmus_kiyma_nasil_cozulur_5

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.