Yarışma Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Gaziantep Yöresinden-Sütaş Yoğurt Sponsorluğunda

retro_hippo

🏅🏅
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2018
9.541
35.815
Şiveydiz (sarımsak aşı) ❤

Gaziantep yöresinden -ki hatay da hataya özgü olduğu söylenir 😀- şiveydiz yani taze sarımsakla yapılan tam bir sağlık deposu olan çorba yaparak yarışmaya katılmak istedim 😊
20200405_172755.jpg

Malzemeler
10 adet taze sarımsak dalı
200 gr kuşbaşı et
1 kase tuzlu yoğurt
1 bardak haş nohut
1 fincan pirinç
1 soğan
Tuz
Kuru nane
Sıvı yağ
20200405_195435.jpg

Yapılışı
Öncelikle sarımsakları ayıklayıp saplarından ayırıyoruz. 2 şer santim şeritler halinde kesiyoruz. Küp doğradığımız soğanları sıvı yağ ile tavada kavuruyoruz. Haşladığımız etleri ekliyoruz. Son olarakta taze sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Tavamızı kenara alıyoruz.

Pirinçleri çorba için tencereye alıp kaynar su ekliyoruz. Pirinçler haşlanırken tuzlu yoğurdu geniş bir kaba alıp su ile açıyoruz homojen olana kadar çırpıyoruz. Sulandırdığımız tuzlu yoğurdu pirinç olan tencereye alıp karıştırıyoruz. Çorbamız kaynayınca tavadaki harcımızı ve nohutları ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayınca özdeşleşmesi için altını kısıyoruz. 10-15 dk pişirince altını kapatıp kuru naneyi ekliyoruz.

Ve sunum ❤
IMG_20200405_185218-1.jpg
IMG_20200405_185218.jpg
IMG_20200405_185311.jpg
20200405_200247.jpg
IMG_20200405_185320.jpg
IMG_20200405_185500.jpg
20200405_195714.jpg
20200405_195551.jpg
20200405_185412.jpg
 


Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
184.746
307.399
Ellerine emeğine sağlık canım harika olmuş ben buna bayılıyorum :KK200:
Geçen hafta pırasa ile yaptım:KK45:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
 

60kiloyum

b 1.65 bş 89.6 gncl 81.8 2.hdf 78 shdf 60
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
11.849
49.826
Şiveydiz (sarımsak aşı) ❤

Gaziantep yöresinden -ki hatay da hataya özgü olduğu söylenir 😀- şiveydiz yani taze sarımsakla yapılan tam bir sağlık deposu olan çorba yaparak yarışmaya katılmak istedim 😊
Eki Görüntüle 2614920
Malzemeler
10 adet taze sarımsak dalı
200 gr kuşbaşı et
1 kase tuzlu yoğurt
1 bardak haş nohut
1 fincan pirinç
1 soğan
Tuz
Kuru nane
Sıvı yağ
Eki Görüntüle 2614921
Yapılışı
Öncelikle sarımsakları ayıklayıp saplarından ayırıyoruz. 2 şer santim şeritler halinde kesiyoruz. Küp doğradığımız soğanları sıvı yağ ile tavada kavuruyoruz. Haşladığımız etleri ekliyoruz. Son olarakta taze sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Tavamızı kenara alıyoruz.

Pirinçleri çorba için tencereye alıp kaynar su ekliyoruz. Pirinçler haşlanırken tuzlu yoğurdu geniş bir kaba alıp su ile açıyoruz homojen olana kadar çırpıyoruz. Sulandırdığımız tuzlu yoğurdu pirinç olan tencereye alıp karıştırıyoruz. Çorbamız kaynayınca tavadaki harcımızı ve nohutları ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayınca özdeşleşmesi için altını kısıyoruz. 10-15 dk pişirince altını kapatıp kuru naneyi ekliyoruz.

Ve sunum ❤
Eki Görüntüle 2614909 Eki Görüntüle 2614910 Eki Görüntüle 2614911 Eki Görüntüle 2614912 Eki Görüntüle 2614913 Eki Görüntüle 2614914 Eki Görüntüle 2614916 Eki Görüntüle 2614917 Eki Görüntüle 2614918

eline sağlık canım. çok güzel görünüyor.
 


Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
184.746
307.399


KurkmantoluSero

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
8.231
22.044
Ellerinize sağlık🥰
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 02-03-2021

Hamileliğimin 6. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 239 gün kaldı.

Bebeğinizin artık küçük bir karaciğeri var. Karaciğer besinlerin işlenmesinde önemli bir rol oynar. Aşırı kan şekerini saklar ve ihtiyaç anında tekrar serbest bırakır. Yağları saklar ve gerektiğinde yakar. Aşırı proteinleri (amino asitler) ayrıştırır. Kan pıhtılaşma faktörlerini sentezler ve alkol dahil zehirli maddeleri ayrıştırır. Bebeğinizin ağzı, çenesi, yemek borusu, safra kesesi, midesi, bağırsakları, pankreası ve akciğerleri şekillenmeye başladı.

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın



Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
184.746
307.399

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
184.746
307.399


deynepnaz

Guru
Pro Üye
2 Aralık 2015
25.026
87.984
Şiveydiz (sarımsak aşı) ❤

Gaziantep yöresinden -ki hatay da hataya özgü olduğu söylenir 😀- şiveydiz yani taze sarımsakla yapılan tam bir sağlık deposu olan çorba yaparak yarışmaya katılmak istedim 😊
Eki Görüntüle 2614920
Malzemeler
10 adet taze sarımsak dalı
200 gr kuşbaşı et
1 kase tuzlu yoğurt
1 bardak haş nohut
1 fincan pirinç
1 soğan
Tuz
Kuru nane
Sıvı yağ
Eki Görüntüle 2614921
Yapılışı
Öncelikle sarımsakları ayıklayıp saplarından ayırıyoruz. 2 şer santim şeritler halinde kesiyoruz. Küp doğradığımız soğanları sıvı yağ ile tavada kavuruyoruz. Haşladığımız etleri ekliyoruz. Son olarakta taze sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Tavamızı kenara alıyoruz.

Pirinçleri çorba için tencereye alıp kaynar su ekliyoruz. Pirinçler haşlanırken tuzlu yoğurdu geniş bir kaba alıp su ile açıyoruz homojen olana kadar çırpıyoruz. Sulandırdığımız tuzlu yoğurdu pirinç olan tencereye alıp karıştırıyoruz. Çorbamız kaynayınca tavadaki harcımızı ve nohutları ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayınca özdeşleşmesi için altını kısıyoruz. 10-15 dk pişirince altını kapatıp kuru naneyi ekliyoruz.

Ve sunum ❤
Eki Görüntüle 2614909 Eki Görüntüle 2614910 Eki Görüntüle 2614911 Eki Görüntüle 2614912 Eki Görüntüle 2614913 Eki Görüntüle 2614914 Eki Görüntüle 2614916 Eki Görüntüle 2614917 Eki Görüntüle 2614918
Ellerine sağlık hipom,hiç yemesem de canım istedi nedense:confused:Sarmısağın cazibesi demek ki,başarılar dilerim.:KK200:
 

Nnuurrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
4.671
8.993
Ayy çok severim çok güzel görünüyo, ellerinize sağlık :) kesinlikle Gaziantep e ait 😀 reçetede pirinç yok diye biliyorum ama böyle de güzel olmuştur :)
 

Oha diyorum

Aktif Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
7 Temmuz 2019
2.506
4.922
Şiveydiz (sarımsak aşı) ❤

Gaziantep yöresinden -ki hatay da hataya özgü olduğu söylenir 😀- şiveydiz yani taze sarımsakla yapılan tam bir sağlık deposu olan çorba yaparak yarışmaya katılmak istedim 😊
Eki Görüntüle 2614920
Malzemeler
10 adet taze sarımsak dalı
200 gr kuşbaşı et
1 kase tuzlu yoğurt
1 bardak haş nohut
1 fincan pirinç
1 soğan
Tuz
Kuru nane
Sıvı yağ
Eki Görüntüle 2614921
Yapılışı
Öncelikle sarımsakları ayıklayıp saplarından ayırıyoruz. 2 şer santim şeritler halinde kesiyoruz. Küp doğradığımız soğanları sıvı yağ ile tavada kavuruyoruz. Haşladığımız etleri ekliyoruz. Son olarakta taze sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Tavamızı kenara alıyoruz.

Pirinçleri çorba için tencereye alıp kaynar su ekliyoruz. Pirinçler haşlanırken tuzlu yoğurdu geniş bir kaba alıp su ile açıyoruz homojen olana kadar çırpıyoruz. Sulandırdığımız tuzlu yoğurdu pirinç olan tencereye alıp karıştırıyoruz. Çorbamız kaynayınca tavadaki harcımızı ve nohutları ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayınca özdeşleşmesi için altını kısıyoruz. 10-15 dk pişirince altını kapatıp kuru naneyi ekliyoruz.

Ve sunum ❤
Eki Görüntüle 2614909 Eki Görüntüle 2614910 Eki Görüntüle 2614911 Eki Görüntüle 2614912 Eki Görüntüle 2614913 Eki Görüntüle 2614914 Eki Görüntüle 2614916 Eki Görüntüle 2614917 Eki Görüntüle 2614918
yeminle bu hataylilar agzinin tadini biliyor super olmuusss bassarilar dilerimm:KK66: canim
 

retro_hippo

🏅🏅
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2018
9.541
35.815
Ellerine emrğine sağlık canım harika olmuş ben buna bayılıyorum :KK200:
Geçen hafta pırasa ile yaptım:KK45:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
teşekkürler 😍
ilk kez duydum merak ettim tadını :)
şiveydizin arkasındaki ne madımak mı acep?
firik pilavı cnm bi çeşit bulgur aromalı 😊
Firik pilavıdır canım:)
aynen 😉
Vay tam yoresel sofra elinize saglik 😊
teşekkürler 😊
Ellerinize sağlık🥰
teşekkürler 😍
cahilliğimin gözü kör olsun :bicak:
ben Yozgatlı olduğum için gözlerim onu madımak gördü:deli:
bende hatay a gelin gelince öğrendim pek bilinmez 😊
Ellerine sağlık hipom,hiç yemesem de canım istedi nedense:confused:Sarmısağın cazibesi demek ki,başarılar dilerim.:KK200:
teşekkür ederim canım benim bende bu çorba ile taze sarımsağı öğrendim 😊
Ilk defa boyle bi corba goruyorum, tadini merak ettim dogrusu 😊
Ellerine sağlık canim❤
teşekkürler biraz uğraştırdı ama deneyebilirsiniz 😊
Ayy çok severim çok güzel görünüyo, ellerinize sağlık :) kesinlikle Gaziantep e ait 😀 reçetede pirinç yok diye biliyorum ama böyle de güzel olmuştur :)
teşekkürler ❤ bende pirinçli gördüm hep ama bilemiyorum 😊 bu arada ayran bardaklarını ve bakır sahanı antep bakırcılar çarşısından aldım 🤗
 


Yukarı Alt