Araba Koltukları R44 ve R129 (i-Size) arasındaki fark nedir?

Doğru araba koltuğuna sahip değilseniz, para cezasıyla karşı karşıya kalırsınız ve çocuğunuzu tehlikeye atabilirsiniz. Avrupa'da bu, bir R129 i -Size araba koltuğu veya ECE R44/04 standardını karşılayan bir araba koltuğu aramak anlamına gelir. Ama en iyisi R129 veya R44 araba koltuğu mu? Aralarındaki farkları açıklıyoruz, böylece karar verebilirsiniz.
R44_R129_i_Size_arasindaki_fark.jpg

R44 ve R129 (i-Size) arasındaki fark nedir?​


ECE R44 ve R129 araba koltuğu arasındaki fark nedir? R129 standardı, bebekler ve çocuklar için seyahati daha da güvenli hale getirmek için 2013 yılında tanıtıldı. ECE R44 standardından daha yenidir ve gelişmiş baş ve boyun koruması için daha ayrıntılı testleri takip eder.

Bir bakışta ECE R44/04 araba koltukları

  • 0+ (doğumdan 13 kg'a kadar), 1 (9 ila 18 kg) veya 2/3 (15 ila 36 kg) R44 araba koltuğu grupları , boyunuza göre değil, çocuğunuzun ağırlığına bağlıdır ve doğumdan 12 yaşına kadar olan çocuklar için uygundur.
  • Aracınızın bir ISOFIX bağlantı noktası yoksa, ISOFIX veya arabanızın emniyet kemerleri kullanılarak takılabilen modeller mevcuttur.
  • R44 standardını karşılayan araba koltukları arkadan ve önden çarpma için test edilir, ancak yandan çarpmalar test edilmez.
  • Çocuğunuz yaklaşık dokuz aylıktan itibaren bir R44 araba koltuğunda yüzü ileriye dönük seyahat edebilir.

Bir bakışta R129 i -Size oto koltukları

  • Koltuğu çocuğunuzun kilosuna göre değil boyuna göre seçiyorsunuz. Çoğu ebeveyn, çocuklarının boyunu ağırlığından daha iyi bildiği için bu, işleri daha güvenli hale getirebilir. Çocuğunuzun doğru boyutta koltuğa oturmasını sağlamayı daha kolay bulacaksınız.
  • Geliştirilmiş baş ve boyun koruması ile en güvenli standart olarak kabul edilir.
  • Yan darbe çarpışma testi sonuçları standardın bir parçası olarak değerlendirilir.
  • Araba koltuğunu doğrudan arabanızın şasisine bağlayan ISOFIX'i i -Size araba koltuğu ile kullanmanız gerekir . ISOFIX araba koltuklarının aracınıza doğru şekilde takılması daha olasıdır. ISOFIX kullanarak bir bebek oto koltuğu takmak için ek bir ISOFIX tabana ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

i -Size araba koltuğu kullanıyorsanız , bebeğiniz 15 aylık olana kadar arkaya dönük seyahat etmelidir. Bu, bebeğinizin hassas boynunu ve başını korumak için çocukların ileriye dönük seyahat etmeden önce tavsiye edilen minimum yaştır. Arkaya dönük seyahat, bebeklere ve küçük çocuklara maksimum koruma sağlar.

Ne tür bir araba koltuğu seçeceğiniz, çocuğunuzun yaşına ve bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır. R44 araba koltukları, içinizin rahat etmesi için iyi bir güvenlik standardını karşılar. Ancak bebeğinizin veya küçük çocuğunuzun en son standartlarını karşılayan bir araba koltuğunda seyahat etmesini istiyorsanız, i -Size'ı seçmelisiniz.