Anne olmak için en ideal yaş 20 ila 35 arası olduğu belirtiliyor. 35 yaş sonrası kadınların yumurta sayılarında azalma olduğunu belirten uzmanlar, ileri yaşlarda yumurta kalitesinin bozulduğunu da belirtiyor.

Normal yollardan hamile kalamayan kadınlar için 35 sonrasında genellikle tüp bebek tedavisi öneriliyor ve uygulanıyor. Fakat bu sadece yaşla alakalı olmayıp, daha erken yaşlarda da tüp bebek yapılabiliyor.

ideal_anne_yasi.jpeg


Annelik İçin Yaş Faktörü

Her kadın ilk doğduğunda yani henüz bir kız çocuğu iken, doğurganlık faktörü tamamlanmış şekildedir. Kız çocuklar doğduğu anda 100 ila 150 bin arasında yumurta taşır ve ileride anne olmasını sağlayacak genetik ile doğar.

Ergenlik dönemi başlayan her kız çocuğunda, yumurtaların yaklaşık olarak 50 tanesi her ay atılır. En kalitelileri belirlenerek, vücut tarafından atılır.

Fakat ergenliğe girilmesi her kız çocuğunun bir anne adayı olduğu anlamına gelmiyor. Bilimsel olarak tüm gelişimin sağlanması için anneliğe hazırlanma yaşının 20 olduğu belirtiliyor. Annelik sadece fiziksel olarak değil, mental olarak da hazır olunması gereken bir dönüşümdür.

Vücuttaki bazı hormonlar mental ve duygusal değişim- dönüşümlerle yani kişiler geliştikçe sağlanır. Ergenliğin kız çocuklarda 22- 23 yaşına kadar devam ettiği bilimsel olarak sunulan bilgiler arasındadır.

Ayrıca erken yaş gebeliklerinde çeşitli riskler bulunmaktadır. Erken anne olmak ve geç anne olmak, ideal yaşta bebeği kucağa almanın keyfini farklı kılabilir.

Anket: Anne Olmak İçin İdeal Yaş Tıklayın !
Genç Yaşta Anne Olmanın Avantajları Tıklayın !
Yeni anne baba olmak Tıklayın !
İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı Tıklayın !
Anne olmanın en uygun yaşı Tıklayın !