Anne sütü antikorları, bebeklerin virüslere karşı tam donanımlı olmasını sağlıyor. İlk beslenmelerinden itibaren bakteri ve virüslere karşı korumalarının sağlanması için özel bileşenler içeriyor.

Kolostrom, anne sütünün ilk salgısıdır. Halk arasında ‘’ağız’’ olarak adlandırılan ve bebeklerin sindirim sistemi gelişmesi için ilk açılışı yapan kolostrom, yüksek değerlerde immünoglobulin A (IgA) içeriyor. Ayrıca değerli bazı antikorlar ile bebek sağlığı için bileşenlerle oluşuyor.

anne_sutunun_ve_emzirmenin_faydalari-600x399.jpg


Hastalıklara Karşı Anne Sütü Koruması
Anne sütü faydaları arasında bağışıklık sisteminin güçlenmesi geliyor. Yüksek değerler içeren besin kaynağı olan anne sütü, iç organların sağlıklı gelişmesi ve bakterilerin arındırılması için özel elementler içeriyor.

Mide ve bağırsakların daha ideal çalışması, solunum yolları ve yemek borusunun fonksiyonlarının şahane şekilde çalışması için çok değerlidir. Mikroplardan koruma sağlanması, gribal enfeksiyonların da önlenmesine olanak sunuyor.

Hastalığa neden olabilen patojenler, anne sütündeki antikorlar ile yok ediliyor. Emzirmenin yararlarıarasında alerjenlerin yok edilmesi de yer alıyor. Ayrıca obezite ve diyabet riskini azaltırken, enfeksiyonların önlenmesinde etkili koruma sağlıyor.

Anne sütünün 10 önemli faydası Tıklayın !

Emzirmeyle ilgili annelerin bilmesi gerekenler Tıklayın !

Emzirmek ya da emzirmemek Tıklayın !

Anne sütünü artırmak için altın öneriler Tıklayın !

Emziren Anneler Nasıl Beslenmeli? Tıklayın !