Anne sütünün faydalarını bilmeyen yok. Peki ya bu kadar faydalı olan anne sütünün arttıran besinler neler diyorsanız Kadınlar Kulübü sizler için derledi!

Bebeğiniz için en değerli besin kaynağı olan anne sütünün bebeğiniz için yeterli olması her şeyden önemli. Pek çok anne sütünün bebeğine yetersiz gelmesinden dolayı üzüntü duyuyor. Bu konuda haklılar çünkü anne sütü bebeğin hastalıklara karşı korunmasında ve de bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkili. Anne sütünü arttırmak için yapılması gerekenlerden ilki dengeli beslenmek. Bunun yanında ise özellikle bazı besinlerin sık tüketilmesi gerekiyor. İşte Kadınlar Kulübü olarak anne sütünü arttıran besinleri derledik.
annet-sutunu-arttiran-besinler-1.jpg


Anne Sütünü Arttıran Besinler Listesi:

Tahin: Tahin içerdiği kalsiyum sayesinde östrojen hormonuna benzer özellikler göstermesinden kaynaklı olarak anne sütünü arttırıyor. Tahini pekmezle birlikte tüketirseniz sütünüzün arttığını göreceksiniz.

Kurubaklagiller: Anne sütünün artmasında etkili olan besinlerden biri de kurubaklagiller. Haftada 2-3 kez öğünlerinizde yer alırsa sütünüz artar.

Kurutulmuş meyveler:
Kalsiyum içeriği yüksek olan kurutulmuş meyvelerin anne sütünü arttırıcı özelliği bulunuyor. Günlük öğünlerinize bunları eklemenizde fayda var.

Çemen: Çemen içerdiği steroidal bileşiği sayesinde anne sütünü artırıcı hormonları devreye sokuyor. Direk tüketemiyorsanız bitki çaylarınızın içine koyarak tüketin.

Çörek otu: Anne sütünün artması için arada çörek otu tüketilmesi gerekiyor. Yoğurdun içine veya yemeklerinize ekleyerek tüketebilirsiniz.

Isırgan otu: İçerdiği proteinler ve mineraller anne sütünü arttırıcı özellik gösteriyor. Günde iki kez ısırgan otu içeren çay tükettiğinizde anne sütünü arttırabilirsiniz.

Anne sütünü sizce hangi besinler arttırıyor?

Bu bilgiler öneri niteliğinde olup kesin bilgi için uzmana danışınız!