Anne sütünün bebeğe yararları arasında en önemlisi ve en bilineni bebeğin gelişmesine yardımcı olmasıdır. Anne, bebeği D vitamini haricinde, bebeğin ihtiyacı olduğu vitaminleri ve mineralleri almasını sağlar. Annelerin de üstüne düştüğü önemli konulardan birisi de bebeğe olabildikçe uzun süre anne sütü ile beslemek. Bilinçli annelerin bu kadar üstüne düştüğü anne sütünün faydaları da oldukça fazla. Sözü geçen, anne sütü faydaları aşağıda sıralanmıştır;

  • Anne sütünün sindirimi oldukça basittir. Anne sütü ile beslenen çocuklarda, mama ile beslenen çocuklara nisbeten, akut hastalıkları ve bağırsak enfeksiyonları oldukça az görülmektedir.
  • Kolostrum sütü ismi ile bilinen kolostrum maddesi, anne, doğum yaptıktan sonra 4-5 gün boyunca anne sütünün içinde bulunur. Bu madde bebeğin bağışıklığını büyük ölçüde geliştirir. Başka hiçbir madde, kolostrum maddesinin yerini tutamaz.
  • Anne sütü, bebeklerin ileride oluşabilecek obezite hastalığına yakalanma ihtimalini düşürür. Anne sütü içen bir çocukta, aşırı kilo varsa bunun sebebi anne sütü değildir.
  • Anne sütünü bebek emdiği sürece hem bebekte hem de annede mutluluk hormonu salgılanır. Mutluluk hormonu sayesinde hem anne hem de bebek huzurla dolar. Aynı zamanda salgılanan mutluluk hormonundan dolayı da bebeğin psikolojik gelişimine de katkı sağlar.
anne_sutu_faydalari-600x241.jpg


Bebek Kaç Yaşına Kadar Anne Sütü ile Beslenmelidir?
Bebeğe anne sütü verilmesi gereken süre uzmanların açıklamalarına göre 2 yıldır. Doğum yapıldığı andan itibaren 6 ay sadece anne sütü ile, 6 ay dolduktan sonra da 2 yaşına kadar hem anne sütü hem de ek gıdalarla beslenmelidir.

anne_sutunu_arttiran_komposta_Tarifi-600x480.jpg


Anne Sütünü Arttıran Besinler Nelerdir?
Anne sütünün artmasını sağlayan besinler, genellikle bitkilerdir. Annede süt yapan bitkiler ise; rezene, fesleğen ve ısırgan otudur.

Anne Sütünü Arttıran Komposto Tarifi Tıklayın !

Emzirmenin Faydaları Nelerdir? Tıklayın !

Bebeği Memeden Keserken Nelere Dikkat Edilmelidir? Tıklayın !


Anne Sütü Cilt Maskesi Tarifi Cilde Faydaları Nelerdir? Tıklayın !