Kaslarınızı güçlendirmek için yaptığınız egzersizlerden istediğiniz etkileri alabilmek doğru egzersizleri yapmanız gerekir. Arka bacak kaslarını çalıştıran egzersizler nelerdir? Günlük olarak yapabileceğiniz bacak çalıştırma egzersizleri selülit oluşumunu da engelleyecektir.

Arka bacak kaslarını çalıştıran egzersizler

Bacak kaslarının çalıştırılması daha ince görünmenize yardımcı olabilir. Kan akışının hızlandıran bu egzersizler selülitleri ortadan kaldıran en etkili sporlar arasında yer alır.

Bacak Kası Egzersizleri

dambil_kullanin.jpg


Dambıl Kullanın

İki elinize eşit ağırlıkta dambıl alın ve yürüyün. Bu egzersizi kas yapınıza uygun olarak 2 ya da 3 dakika tekrar edebilirsiniz. Kalçanız içinde faydalı bir egzersizdir.

alt_bacak_kaslari_icin.jpg


Alt Bacak Kasları İçin


Ayaklarınızı omuz genişliğinde tutun, topuklarınızı kaldırın ve aşağı indirin. Etkisini arttırmak için dambıl kullanabilirsiniz. Vücudunuzun yukarıya veya geriye doğru bükülmemesi için yukarı doğru hareket ettiğinden emin olun.

merdiven_cikin.jpg


Merdiven Çıkın

Bacak kaslarınızın sıkılaşması için yapabileceğiniz en kolay egzersizlerden biridir. Asansör kullanmak yerine merdiven çıktığınızda daha fazla kalori harcayabilirsiniz.

denge_durusu.jpg


Denge Duruşu


Ellerinizi omuz seviyesine ve zemine paralel tutun. Bir bacağı kaldırın ve vücudunuzu yönetebildiğiniz kadar indirin. Diğer bacağı çalıştırın.

bacak_acma_egzersizleri.jpg


Bacak Açma Egzersizi

Ön bacağınızın 90 derecelik açıya sahip olduğundan emin olun. Geri adım atın ve bacaklarınızı değiştirin.

agirlik_kaldirin.jpg


Ağırlık Kaldırın


Kol ve bacak kaslarınızı birlikte çalıştıran bir egzersizdir. Dambılı göğüs seviyenize çekin ve oturur pozisyona geçin. Nefes alıp tekrar dik pozisyona geçin.

ipte_yurume.jpg


İpte Yürüme

Parmak uçlarınızın altında ip olduğunun düşünün ve bu şekilde yürümeye çalışın. Bir dakika süre ile bu egzersizi yapabilirsiniz.

agirlik_tasiyin.jpg


Ağırlık Taşıyın

Kol ve bacak kaslarının çalışması için etkili yöntemlerden biridir. İki elinize eşit ağırlık alın ve bu şekilde bir dakika yürüyün.

ip_atlama.jpg


İp Atlama

Kalori yakmanızı ve bacak kaslarınızı çalıştırmak için etkili bir egzersizdir. Bu egzersizi birkaç dakika tekrarlayabilirsiniz.

bacak_acma_egzersizleri.jpg


Bacak Çekme Egzersizi


Yere paralel uzanın ve bacaklarınızı karın çizgisine çekin. Bu hareketi hızlı bir şekilde tekrar etmeniz gerekir.

Ek Bilgi

esneme.jpg


Esneme

Bacak egzersizlerine başlamadan önce esneme hareketlerinizi tamamlamayı unutmayın. Esneme hareketleri kasların ısınmasını sağlar ve kas kramplarını engeller.
  • bacak_cekme.jpg
    bacak_cekme.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 583