Bilimsel olarak cinsiyet belirleme X ve Y kromozomlarının ayrıştırılması ile gerçekleşiyor. Laboratuvar ortamında yapılabilen işlemler oluyor.Hamilelik öncesinde kız yada erkek bebek istiyorsanız eskiden bu güne kullanılan bazı yöntemler var. İlk uygarlıklardan biri olan mayalardan bu zamana kadar gelmiş bazı bilimsel olan ve olmayan yöntemleri sizin için sıraladık.
hamilelik_oncesi_bebegin_cinsiyetini_belirleme.jpg


Çin Takvimi
Bilimsel bir geçerliliği olmamasına rağmen sık kullanılan bir yöntemdir. Anne adayının hamile kaldığı yıl ve ayın bebeğin cinsiyetini belirleyebileceğini anlatır.

Asit Dengesi
Anne adayının rahminin asit dengesi üzerine kurulu bir teoridir. Düşük asit ortamı erkek bebek, yüksek asidik ortam ise kız bebek olması ihtimalini arttırır. Asit dengesini düzenlemek için alkali beslenme programı uygulanmalıdır.

Whelan Yöntemi
Kız bebek için yumurtlamadan 2-3 gün önce ilişkiye girmek gerektiğini, erkek bebek için yumurtlamadan 4-6 gün önce ilişkiye girilmesi gerektiğini savunan bir yöntemdir.

Kadın Orgazmı
Anne adayının cinsel ilişkide orgazm olmaması kız bebek, orgazm olması ise erkek bebek doğmasını sağlayacağı söylenir.

Tatlı ve Tuzlu Dengesi
Erkek bebek için yemeklerdeki tuz oranını arttırın. Kız bebek için ise tuz oranını düşürmesi gerektiğini anlatan bir teoridir.