Alerjiler çocukların kendilerini rahatsız hissetmesine yol açan rahatsızlıklardır. Bebek ve çocuklarda alerji belirtilerine dikkat edilmesi gerekir. Karın ağrısı, ağlama ve ciltte döküntü gibi belirtileri olan alerjilerde kısa süre içinde doktora danışmanız gerekir.

Alerji Nedir?

Kişilerin canlı ya da cansız varlıklara karşı aşırı hassasiyet göstermesi olarak tanımlanabilir. Günlük hayatı etkileyebilen besin ve toz alerjilerine karşı dikkatli olunması gerekir. Genetik özellikler alerjiler üzerinde etkilidir. Bunların dışında hamilelik ve bağışıklık sisteminin zayıflaması da alerjilerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Çocuklarda Alerji

Küçük çocukların anne karnında başlayan yaşam süreçlerinde doğumdan hemen sonra çeşitli alerjiler ortaya çıkabilir. Ailede kalıtımsal alerjiler varsa çocuk doktoruna bu konu hakkında bilgi verilmesi ve gerekli testlerin yapılması gerekir.

cocuklarda_bebeklerde_alerji.jpg


Çocuklarda Alerji Belirtileri Nelerdir?

Nedensiz karın ağrısı,

Kusma,

Ciltte kuruluk,

Kaşıntı,

Kırmızı döküntüler oluşması,

Gözlerde sulanma ve kaşıntı,

Uzun süreli burun akıntısı,

Huzursuzluk,

Cildin aniden kızarması,

Nefes almada güçlük yaşanması,

Ağız ve dudak çevresinde yara oluşması

Bu belirtiler varsa çocuğunuza en kısa sürede alerji testi uygulanması gerekir.

Anne adaylarının ek besine başladıktan sonra bebeğin gelişimini ve besinlere verdiği tepkileri dikkatli bir şekilde incelemesi gerekir. Besin alerjilerinde çocuk gıdayı aldıktan kısa süre sonra vücudunda değişiklikler olacaktır. Polen ve saman nezlesi gibi alerjilerde ise çocuk dışarıya çıktıktan kısa süre sonra hapşırmaya başlar. Evinizin havalandırılmasına ve tozdan uzak bulunmamasına dikkat etmeniz gerekir.