İşte bebekler için hidroterapi, en son tedavi edici terapi hakkında bilmeniz gereken her şey! Dünya çapında popülerlik kazanan bebekler için bir başka iyileştirici tedavi de Hidroterapidir.

Bebeklerin Fiziksel ve Psikolojik Gelişimi​


Bebeklerin psikolojik ve fiziksel gelişimini artırmak istiyorsanız hidroterapi en iyi yöntemlerden biridir. Aynı zamanda çocuk ve ebeveyn arasında sağlıklı bir ilişki oluşturmaya da yardımcı olur. Bebekler söz konusu olduğunda, birçok duygusal ve fiziksel fayda sağlamaya yardımcı olduğu için olağanüstü bir gelişim tekniğidir.

Kemik ve Kas Güçlendirme​


Bebeklerin genel gelişimi için Hidroterapinin birçok faydası vardır. Bunlardan en önemlileri kemiklerini ve kaslarını güçlendirmektir. Bebek, yerçekimine karşı hareketlerini keşfederek fiziksel dayanıklılığını artıracaktır.

Bebeklerde Koordinasyon​


Hidroterapi, bebeklere koordinasyon ve denge konusunda yardımcı olmak için harikadır. Suyun nasıl çalıştığı, yerçekiminin dolaşım sistemi üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı olmasıdır. Kalbe bol miktarda vasküler dönüş sağlar. Suyun bebeğin göğsüne yaptığı basınç akciğer kapasitesini genişletir ve bebeğin nefes alma yeteneğini artırır. Bu terapi ayrıca sindirimin iyileştirilmesine ve besinlerin uygun şekilde emilmesine yardımcı olur, bu nedenle bebeğin sindirim sistemini düzenlemek için harikadır. Derinin üzerinden geçen su dokunsal uyarım oluşturarak bebeğin merkezi sinir sisteminin kapasitesini artırır.

Motor becerileri​

hidroterapi_faydalari.jpg
Hidroterapi ayrıca bebeğin motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Küçük oyuncakları hareket ettirebilir ve nesneleri öğrenebilirler. Bebekler erken bir aşamada hidroterapiye başladıklarında, her iki kolu da etkili bir şekilde kullanma eğilimindedirler. Hidroterapi, dengelerini, koordinasyonlarını geliştirmelerine ve sindirim ve dolaşım sistemlerinin işleyişini iyileştirmelerine yardımcı olur. Kayıtlı bir masaj terapisti tarafından yapılır. Seanslar bebeğe göre 10 dakikadan 30 dakikaya kadar sürebilir. Başları suyun üzerinde yüzerken özel olarak tasarlanmış bir yüzdürme cihazı ile desteklenirler. Bebekler genellikle yüzmeyi sever. Onlara anne karnındaymış gibi hissettirir.

Ebeveynlerin ifadelerine göre bu deneyimin bebeklerinin genel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olduğunu iddia ettiği için bebek masajı gibi hidroterapi giderek daha popüler hale geldi. Ayrıca, bebeğin doğal yüzdürme özelliğini birkaç terapötik etki meydana getirmek için kullanan bir fizyoterapi şekli olduğu için Pediatristler tarafından şiddetle tavsiye edilir. Özellikle kolik veya uykusuzluk çeken bebeklerin ebeveynleri için bir nimettir.