Bebeklerde görülen astigmatın oluşumu pek çok farklı nedenden kaynaklanabilmektedir. Kalıtsal yatkınlık, göz kapakları üzerinde bulunan kitleler ve uzun süre boyunca yakın mesafeden bakılma sonrası bebeklerde görülen astigmatın nedenleridir. Astigmat olan bebekler her ne kadar bulanık gördüğünü size sözel olarak ifade edemese de bazı farklı davranışları sonrası bebeğinizin astigmat olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Bebeklerde Astigmat Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde astigmat belirtileri dikkatle takip edilmelidir. Bebeğiniz rahatsızlığı nedeniyle farklı davranış biçimleri ile size rahatsızlığını anlatmaya çalışmaktadır. Bebeğinizde;

  • Ağrı nedeniyle başını tutarak sık sık ağlama,
  • Gözlerinde meydana gelen şiddetli kaşıntı nedeniyle sık sık ellerini gözlerine götürmesi,
  • Bakışlarında yorgunluk,
  • Kısık gözle bir noktaya bakması
Fark etmeniz halinde astigmat teşhisini koyarak tedavi sürecine geçebilirsiniz.

bebeklede_astigmat_tedavisi_egzersizleri-600x321.jpg


Bebeklerde Astigmat İyileşir Mi?
Yetişkinlerde astigmat tedavisi için lazer ameliyat veya gözlük kullanımı gerekmesi, bu tedavi süreçlerinden mahrum kalacak bebeklerde astigmat düzelir mi sorusunun sorulmasına yol açmaktadır. Yetişkinlerin aksine bebeklerde astigmat tedavisi göz egzersizleriyle mümkün olmaktadır.

bebeklerde_astigmat_egzersizleri-600x236.jpg


Bebeklerde Astigmat İçin Yapılabilecek Egzersizler Nelerdir?
Bebeklerde astigmat egzersizleri hastalığın teşhisi sonrası hemen uygulanmalıdır. Yetişkinlerin aksine astigmat tedavisi olmayan bebeklerde göz tembelliğine yakalanma riskinin yüksek olması, tedavi süreci için zaman kaybedilmemesi zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Uzmanlar tarafından astigmat tedavisi için harf çizme yöntemi tavsiye edilmektedir. Bebeğinizin kalem tutabildiği dönemde ona farklı bakış açılarına göre harf çizdirmek, bebeklerde kullanılan en yaygın astigmat egzersizleri arasında yer almakta olup belirli bir süre sonrasında bebeklerde görülen astigmat vakaları tarih olmaktadır.