Bebekler sağlık konusunda oldukça hassas bir yapıya sahip oldukları için çok hassas bir şekilde bakımlarını üstlenmek gerekmektedir. Özellikle hijyen konusunda çok üstün bir ilginin ortaya koyulması lazımdır. Bebeklerin salgın hastalıklardan olabildiğince az etkilenmesi için aşıları da dikkate alınması ve aşı takvimine net ayak uydurulması gerekmektedir.

Balgamlı Öksürük Nasıl Çözümlenmelidir?
Bebeklerde balgam söktürücü şuruplar oldukça sık bir biçimde kullanıma alınmaktadır. Fakat bu şurupların bebeklerin boğazında olan tahrişi artırabildiği dikkate alınması gereken unsurlardandır. Öksürüğün şiddetlenmesi ile beraber balgamı temizleyen bu şurupların belirli bir yaşın üzerinde olan çocuklarda kullanılması gerekmektedir.

Bebeklerde balgamlı öksürük özellikle günlük hayatı ve bebeklerin nefes alış verişini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu nedenle hem aşı hem de önleyici faktörler konusunda fikir sahibi olunmalıdır. Özellikle bebekleri öpmek için yaklaşan ya da ellerini yıkamadan sevemeye yeltenen bireylerin anne babalar tarafından uyarılması lazımdır.

Balgam nasıl atılır bebeklerde sorusunun yanıtlanması özellikle şuruplar üzerine odaklanmaktadır. Siz de kısa bir süre içerisinde uzman kontrolünde şurupların kullanılması ile beraber çocuğunuzun boğazlarının balgamdan arınmasını sağlayabilirsiniz.

bebeklerde_balgamli_oksuruk_ne_iyi_gelir-600x300.jpg

bebeklerde öksürük tedavisi

Balgamlı öksürük bebeklerde sıkıntılara sebebiyet verse de özellikle toplu ortamlarda kalan çocuklar için soğuk algınlığının ve boğaz ağrısının kaçınılmaz bir unsur olduğunun unutulmaması gerekmektedir. En fazla aşı takvimini geciktirmeden ve düzenli bir biçimde uygulamaya koymaktır. Bebeklerde ateş sorunu da aynı şekilde bebekleri zor durumda bırakabilmektedir. Bu konuda alınabilecek olan en güzel önlem olabildiğince az mikroplu ortam ile temas edilmesini sağlamaktır.

Çocuğun ateşi kaç derece olmalı? Tıklayın !

Bebeklerde Öksürük Tedavisi için Tıklayın !