Anne sütü almayan bebeklerin soğuk algınlığı ve bronşit gibi sıkıntılar ile daha sık karşılaştıkları bilinmektedir. Bu nedenle annelerin olabildiğince uzun bir süre boyunca anne sütünden çocukları mahrum etmemeleri önerilmektedir.

Bebeklerde bronşit neden olur sorusunun yanıtlarından biri de bu biçimde verilmektedir. Anne sütü almayan çocukların bağışıklık sistemleri oldukça zayıf olduğu için bronşit ve soğuk algınlığı gibi sorunlar ile saha sık karşılaşabilmektedir. Bronşitin sebeplerinden bir diğeri de alerjidir. Bebeklerde alerji kontrol altına alınmadığı zaman büyük sorunlara sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle anne babaların çocukların alerji sorunları hakkında uzmanlardan yardım almaları önerilmektedir.

Burun Tıkanıklığı ve Sağlık Üzerindeki Olumsuz Etkileri
Bebeklerde burun tıkanıklığı ile baş gösteren rahatsızlıklar daha büyük sorunların habercisi olabilir. Burun tıkanıklıkları hem çocuğun nefes almasını engeller hem de uzun vadede özgüven eksikliğine dahi sebebiyet verebilir. Bu çocukların burunlarında meydana gelen tıkanıklık konuşmalarında da bir aksan bozukluğuna sebep olabilmektedir.

bebeklerde_bronsit_ve_soguk_alginligi_ates.jpg


Soğuk Algınlığı ve Balgam Sorunu
Bebeklerde balgam sorunu öksürük ile beraber çocukların midelerinin daha çok bulanmasına sebep olabilmektedir. Doktorlar zaman zaman balgamın sökülmesi için farklı şuruplar vermektedir. Bu çocukların daha çok öksürmesine sebep olabilmektedir.

Bebeklerde ateş meydana geldikten sonra balgam sorunu ile de birleştiği zaman çocukların büyük bir huzursuzluk içerisinde olacağını şimdiden bilmelisiniz. Ilık bir banyo ile bebeğinizi rahatlatabilir ve daha rahat uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz.

Bebeklerde uykunun da en az ilaçlar kadar etken bir iyileştirici olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Soğuk algınlığı, ateş, bronşit gibi rahatsızlıklar gerekli önlemler alındığı zaman daha hafif bir şekilde atlatılmaktadır.

Bebeklikten Çocukluk Dönemine Geçerken Ortaya Çıkabilecek Rahatsızlıklar Tıklayın !

Çocuğun ateşi kaç derece olmalı? Tıklayın !

Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç Tıklayın !