Bebeklerde aft nasıl geçer sorusu birçok anne babanın merak konusudur. Bebeklerde de aft meydana gelmesi mümkündür. Aftlar, ağızda çıkan beyaz renkli yaralardır. Bebeklerde çıkan aftlar, yetişkinlere göre daha farklı şekillerde tedavi edilmektedir. Özellikle bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde aft oluşumuna daha sık rastlanmaktadır. Bunun sebebi ise bebeklerin diş çıkarırken yanaklarını ısırmasıdır. Bu sebeplerden oluşan aftların ve diğer sebeplerle çıkan aftların düzelmesi adına yapabileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır.

Bebeklerde Neden Aft Çıkar?

Aft nasıl geçer sorusu bebekler söz konusu olduğunda, çok daha fazla hassasiyet gösterilerek cevap verilmelidir. Bebeklerde çıkana aftların oluşma sebepleri şu şekilde sıralanabilir:
  1. Gıdalara yönelik alerjiler
  2. Ağızda yaralanma ve enfeksiyonlar
  3. Yanak, dil ve dudak ısırmaları
  4. Bazı vitamin eksiklikleri
  5. Ateş yükselmeleri
Bu gibi sebepler aft oluşumuna sebebiyet verir. Aft ilacı kullanmadan evvel bitkisel yöntemleri tercih edebilirsiniz.

bebeklerde_aft_nasil_gecer-600x324.gif


Bebeklerde Çıkan Aft Nasıl Geçer?

Bebeklerde aft ve ateş sık görülmektedir. Özellikle bazı aftlar, ateşlenmelere bağlı olarak gelişebilir. Aft tedavisinin başında bal gelmektedir. Bebeğinizin aft olan bölgesine doğal bal sürmek tedavi edecektir. Aynı zamanda balı zerdeçalla da karıştırabilirsiniz. Karbonatlı su gibi yöntemler de aft tedavisinde kullanılmaktadır ancak söz konusu bebeğiniz olduğu için, aft tedavisinde kullanmak istediğiniz tedavileri öncelikle doktorunuza danışmanız faydalı olacaktır. Bebeğin yaşı da tedavi de önemlidir.

Çocuklarda Aft Tıklayın !