Bebeklerde Cilt Sorunları ve Vitamin Eksikliği… Bebeklerin sağlık değerlerinin hem anne sütü alarak hem de ek besinler ile bir arada götürülmesi daha kusursuz bir beslenme sisteminin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Belirli bir zaman aralığından sonra anne sütünün tek başına yeterli olmayacağını bilmelisiniz.

Bebeklerde cilt kuruluğu gibi sorunlardan muzdaripseniz çocuğunuzun yeteri miktarda sıvı ya da direkt olarak su tüketmediğinin altı çizilmelidir. Bebeklerde cilt sorunları beslenme ile yakından ilişkilidir. Bunun yanı sıra ciltte meydana gelen lekelerin çevresel olabileceğini de unutmamalısınız. Çevresel lekeler de güneş korumasının ihmal edilmesi ile meydana gelebilmektedir.

bebeklerde_vitamin_eksikligi_nedenleri-600x400.jpg


Bebeklerde Vitamin ve Enzim Eksikliği
Bebeklerde ck değeri konusunda meydana gelen eksikliklerin ciddi kas hastalıklarının habercisi olabileceğini unutmamalısınız. Bu enzim değerinin ne çok yüksek ne de çok düşük çıkması gerekmektedir. Referans aralığı tıbbi otoriteler tarafından 0-25 U/L olarak belirlenmiştir.

Kaslarda halsizlik ve beyin fonksiyonlarında aksamaların meydana gelmesine sebebiyet veren bu değer aralığı kapsamında anne babaların çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Bebeklerin kreatin kinaz değerlerine bakıldığı zaman herhangi bir aksaklık olursa kaslarda ve genel beden reflekslerinde farklılıklar meydana gelebilmektedir. Tedavi de tam da bu aşamada karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalıkta da önemli olan aşamanın erken teşhis olduğunu unutmamalısınız.

Bebeklerde Vitamin Eksiklikleri
Bebeklerde d vitamini eksikliği bebeklerin hem gelişimlerinde hem de psikolojik olarak durumlarında sıkıntılar meydana getirebilmektedir. Bu eksiklikleri ortadan kaldırabilmek için uzmanların verdiği ek besinler alınabilir. Aynı durum bebeklerde demir ilacı kullanımı için de geçerlidir. Bu ilaçlar da yalnızca uzmanınızın tavsiyesi ile uygulanmalıdır.

Bebeklerde vitamin takviyesi kullanımına dikkat! Tıklayın !

D Vitamini Eksikliğinin 10 Belirtisi Tıklayın !

Bebeklerde Ek Besin Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Tıklayın !

Bebeklerde Cilt Sorunları Nasıl Aşılmalıdır? Tıklayın !