Bebeklerin büyüme aşamasında rahatsızlıklar da gelişim kadar kendini göstermektedir. Bu rahatsızlıkların bir kısmı genetikken bir kısmı da çevresel olarak meydana gelebilmektedir. Siz de çocuğunuzun gelişim eğrisinde bir bozukluk ya da herhangi bir organının çalışmasında bir aksama seziyorsanız muhakkak uzmanınıza danışmalısınız.

Bebeklerde Göz Rahatsızlıkları
Bebeklerde astigmat rahatsızlığına çözüm bulabilmek için öncelikli olarak rahatsızlığın ilerlemesi önlenerek başlanmalıdır. Belirli bir yaşa geldikten sonra dinlendirici gözlükler ile ve ek müdahaleler ile rahatsızlığın üstesinden gelebilirsiniz.

Bebeklerde ateş sonrası bazı organlarda tahribatlar meydana gelebilmektedir. Göz rahatsızlıklarının tek sebebi tabi ki bu değildir. Aynı zamanda çocukların genetik faktörler sebebi ile de gözlerinde bulanıklık, uzağı ya da yakını görememe gibi sorunlar meydana gelebilir.

Lazer Tedavisi: Belirli bir yaşa geldikten sonra bu rahatsızlığın giderilebileceğinin ve lazer tedavisinin uygulanabileceği bilinmelidir. Tabi ki lazer için izin verilen yaş sınırı 18 üzeridir. Bu zaman dilimine kadar çocukların göz sağlığını farklı şekillerde koruma altına almak ebeveynlerin dikkati ile mümkün olacaktır.

bebeklerde_saglik_sorunlari-600x400.jpg


Aşı Sonrası Ateşlenme Sorunu
Bebeklerde ateş nasıl düşer sorusu ile alakalı olarak öncelikle ateşe sebebiyet veren sorunun ne olduğu bilinmelidir. Bu da uzman görüşü ile sağlanacaktır. Bebeklerde aşı sonrası da ateşlenmeler meydana gelebilmektedir. Bu sorunları aşabilmek için bir gün kadar beklemeli ve hafif bir biçimde soğuk kompres yapmalısınız. Aşılar vücuda verilen mikroplar olduğu için bebeğin vücudu bu mikroplara direnirken ateş gibi ters reaksiyon da meydana gelebilmektedir. Bebeklerde balgam gibi sorunlar da ateşli hastalıklar ve bronşit gibi kronik rahatsızlıklarda kendini gösterebilmektedir.

Çocuğun ateşi kaç derece olmalı? Tıklayın !

Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç Tıklayın !